arch/ive/ief (2000 - 2005)

leraarkliklijn plat maar nog niet opgedoekt
by Marc Vercoutere Wednesday, Jun. 02, 2004 at 4:35 PM

Volgens een artikel in de Tijd is de Vlaams Blok lerarenkliklijn nog niet opgedoekt. Voorlopig ligt de website van de VBJ plat en is er enkel een veredelde verkiezingsfolder te zien. Volgens de VBJ is dat de bedoeling. Doch gezien de armoede van de site wordt er duchtig gewerkt aan een nieuwe. Voor een partij die voortdurend het recht opeist om opgenomen te worden in het publieke debat, is het opmerkelijk dat ze er zelfs en zelf niet in slaagt extremiteiten en laakbare praktijken uit te roeien. Of misschien willen ze dat ook niet? De harde vleugel van het Vlaams Blok beseft nog altijd niet dat de overgrote meerderheid in de maatschappij haar praktijken minacht. Wordt dus vervolgd.

harde vleugel van het Vlaams Blok
by Alain Claessens Thursday, Jun. 03, 2004 at 10:31 AM

" [...] De harde vleugel van het Vlaams Blok beseft nog altijd niet dat de overgrote meerderheid in de maatschappij haar praktijken minacht. [...] "
Er bestaat geen "harde" vleugel bij het Vlaams Blok. Dat zou impliceren dat er ook zo iets bestaat als een "zachte" vleugel. Bij mijn weten bestaat er geen zacht fascisme. We moeten ophouden dit soort termen te gebruiken als we het over het Blok hebben en die partij altijd en overal noemen wat ze is: een zuivere fascistische partij, opgericht door oud-collaborateurs en hun medestanders en al snel omgevormd tot een moderne fascistische partij. Zowel in hun partijstructuur, hun programma als in hun methoden blijkt dit alles overduidelijk.

Groenten uit Aarschot,

Alain Claessens

misshien harde kern, maar wel zachte kiezers
by Koen Dereymaeker Saturday, Jun. 05, 2004 at 6:26 PM

Ik ben het volledig eens het Vlaams Blok een zuiver faschistische partij is, maar het overgrote deel van de kiezers van het blok kent het programma noch de struktuur van het blok niet. Het zijn mensen die de politiek grondig beu zijn, omdat deze niets meer voor de mensen doet.
Het is de zogenaamde foert stem dat het blok zo groot maakt.
Dit is misschien niet de zachte vleugel, omdat deze mensen niet deel uitmaken van de partij, maar zij zormen wel voor de stemmen. Het wordt dus tijd men het Vlaams Blok op een harde manier aanpakt (met de waarheid, deze is al erg genoeg) en niet zo stiefmoedrelijk zoals op tv. Het zijn fascisten die geweld niet schuwen, vakbonden en ziekenkas willen afschaffen. Het is dus niet de partij van de kleine sukkelaar, maar spijtig genoeg gaan ze er nu wel voor door.
De foert stemmen zouden naar linkse kleine partijen moeten gaan, maar deze worden uit de media geweerd, zodat de mensen deze patrtijen niet kennen en er dus ook niet op stemmen.