arch/ive/ief (2000 - 2005)

Nazi-core maakt opmars in Duitsland
by Christophe Tuesday, May. 25, 2004 at 10:45 AM

Nazi-core maakt opmars in Duitsland
FRANKFURT Bands met namen als Endlösung, Hassgesang en Blutrausch schieten als paddestoelen uit de grond in Duitsland en dat baart de binnenlandse veiligheidsdienst zorgen. Die ziet de agressieve hardcore-nummers met titels als Weltherrschaft of Asylbetrüger als een essentieel onderdeel van de extreem-rechtse subcultuur.

De veiligheidsdienst heeft weet van 95 bands die nazi-core spelen. Vorig jaar waren er in Duitsland 119 concerten, 22 optredens werden verhinderd en 17 door de politie geannuleerd.

De concerten zijn het trefpunt waar de versplinterde neonazicultuur een gevoel van samenhorigheid kweekt.

bron: de metro

Metal nazi bands in de Steeple
by ANTIFA-GENT Tuesday, May. 25, 2004 at 4:09 PM

Op zaterdag 29 mei om 19U is het weer zo ver. In THE STEEPLE Holstraat 67 -8790 te Waregem komen dan 5 nazi-metal bandjes hun ding doen dat georganiseerd door 28 crew flanders. Het hoeft dus niet alleen in Duitsland te zijn. De namen van de bands zijn Absurd (GER)- Warage (FR)- Totenburg (GER) en uit ons eigen Vlaanderen Kludde welke ook al hebben proberen te spelen in een kraakpand te Gent. Dat festival onder de noemer van het pesttanz 'fest. Contactpersoon is Wuotanswolf@hotmail.com. De telefoon van de Steeple betreft 056-611354. Dat om nog enige druk uit te oefenen op de Steeple om het congres niet te laten doorgaan.
ANTIFA-GENT

Blood and Honour
by ANTIF-nationaal Wednesday, May. 26, 2004 at 7:21 PM

Komende zaterdag is er een optreden in Waregem dat georganiseerd wordt door de Belgische afdeling van Blood&Honour. Op de affiche wordt de organisatie van Blood&Honour aangegeven door te verwijzen naar de 2e en de 8ste letter van het alfabet: "28 Crew Flanders". De '28' staat voor 'B&H' ofte 'Blood & Honour'.
Op het optreden komen er groepen zoals "Absurd" uit Duitsland (what's in a name…) en Kludde uit Vlaanderen. Ex-bandlid Hendrik Mobus van 'Absurd' zat in Duitsland in de gevangenis tussen 1993 en 1998 wegens betrokkenheid bij een moord. Nadien trok hij naar de VS waar hij contacten legde met allerhande nazi's en waar hij nog steeds zou verblijven.
Dat 'Absurd' geen smaak heeft, werd duidelijk toen ze op de originele cover voor hun CD 'Thuringian Pagan Madness' de grafsteen afbeelden van de jongen die vermoord was door de bandleden. Mobus is vrij openlijk over zijn opvattingen. Zo verklaarde hij in een interview: "Ik wordt enorm gemotiveerd en ben geïnspireerd door het leven en de dood van Adolf Hitler, die ongetwijfeld opkwam voor de belangen van het Arische ras op een manier waar ik zelfs niet van kan dromen."
Bij optredens van 'Absurd' zouden er naar verluidt geregeld rellen zijn en de bandleden laten niet na om geregeld de Hitlergroet te brengen en nazi-slogans te roepen. Met titels als "Germanien über alles" laten ze ook in hun liedjes geen twijfel bestaan over hun nazistische opvattingen.
Een andere groep die zaterdag komt optreden in Waregem is 'Totenburg', een groep die zichzelf omschrijft als "Thuringian Aryan Black Metal" ("Arische Black Metal"). De Belgische groep die optreedt is 'Kludde', een groep die beweert niet politiek-gebonden te zijn, maar optreden voor Blood&Honour doorkruist natuurlijk wel de poging om "a-politiek" over te komen…
Wij protesteren tegen het feit dat zaal 'The Steeple' in Waregem een bijeenkomst van Blood&Honour met een gekende nazi-band als 'Absurd' zomaar toelaat. Als je hen ook wil laten weten wat je ervan denkt, kun je een mailtje sturen naar thesteeple@yahoo.co.uk of bellen: 056/61.13.54

Wat een bullshit
by RAF Thursday, May. 27, 2004 at 10:12 AM

Wat een boel achterhaalde onzin weer allemaal! Voor jullie iets op het net gooien zou je misschien beter eens wat dieper graven? Ten eerste, de organisatie is een louter particulier initiatief. Waar jullie die flyer vandaan halen is iedereen een raadsel (misschien een creatief Blokbuster lid dat geen weet wist met zijn vrije tijd?) want die zat zeker niet in MIJN bus noch die van iedereen die ik ken. In plaats van scheldmails te sturen naar de Steeple kunnen jullie misschien de uitbaters in kwestie zelf eens BELEEFD vragen hoe de vork in de steel zit.
Wat het "nazi" gehalte van de bands betreft zitten jullie ook alweer goed fout. 2 Absurd leden hebben in hun jonge jaren inderdaad iemand omgebracht en krasse uitspraken gedaan maar wie vrij is van zonde werpe de eerste steen! Ik zou eens hun laatste 3 albums onder de loep nemen en schaapachtig bevestigen dat die geen bal meer met politiek te maken hebben maar 100% omtrent heidendom gaan! Idem voor Totenburg en Warage en wat Kludde met nationaal socialisme (of zelfs ook maar nationalisme) te maken heeft is menig blackmetal liefhebber ook al langer de grote vraag! Erg fout bezig kerels of hebben jullie je voorgenomen om de blackmetal scene ten gronde te richten (Heydensch metael feeste, optreden Kludde, Skyforger optreden, etc)? Jullie worden er niet bepaald populairder op moet ik zeggen, zeker niet als je je baseert op feiten die op los zand staan!
groeten

Nazi-punks
by Stefan Roumen Thursday, May. 27, 2004 at 12:25 PM
beerkediana@hotmail.com

Ik stel mij ook vragen bij de 'artistieke vrijheden' van sommige bands en zeker van groepjes als 'Skrewdriver', waarvan gezegd kan worden dat ze inderdaad een extreem-rechts gedachtengoed propageren. Maar verbieden ? Ik weet niet of dat werkelijk de oplossing zal zijn. Ik hoor steeds meer stemmen opgaan om maar vanalles te verbieden. Men wil het Vlaams Blok verbieden, men wil Klein-links liefst ook verbieden, strijdsyndicalisten worden her en der opgepakt, men wil het kraken van leegstaande gebouwen strafbaar stellen (wetsvoorstel Tony van Parys, CD&V), kortom, als we beginnen met verbieden is er geen einde meer aan het straatje. Zolang er verder geen criminele feiten gepleegd worden zie ik niet in waarom een optreden verboden zou moeten worden. Hetzelfde vind ik over het verbod op bepaalde boeken, zoals 'Mein Kampf' van Hitler. Ik wil dat boek al jaren kopen, liefst in een originele versie,om het eens fatsoenlijk te kunnen lezen en te weten wat erin staat. Maar het is moeilijk te vinden, ook tweedehands. Ken uw vijand !!! Hoe kan bijvoorbeeld een student politieke wetenschappen een objectief oordeel vellen over een bepaalde historische periode indien hij wèl de werken van Stalin en Mao kan lezen, maar moeite heeft om 'Mein Kampf' te vinden ?
P.S. : ik weet dat je het nu kunt downloaden van internet, maar het gaat mij om een originele versie in Gotisch Duits, een lettertype dat ik graag lees.

Verbieden?
by Antifa-Gent Thursday, May. 27, 2004 at 7:36 PM

Wie heeft het hier over verbieden? Antifa-Gent roept enkel op om eens te telefoneren en uit te leggen aan de Steeple dat ze het verkeerde volk in huis gaan pakken. Het is een feit dat die optredens georganiseerd worden door blood and honour Vlaanderen. Dat zijn fascisten avant la lettre. Ze zouden zelfs aanslagen plannen in België. Nooit hun website gezien? Ze hebben afdelingen over de gehele wereld. Op de affiche van het optreden is een white-power teken te zien op de naam van Absurd. Op de naam van Warage een Keltisch symbool. Fascisme moet je in de kiem smoren. Als de staat ons in der tijd had laten begaan dan zou een partij als het Vlaams Blok vandaag niet bestaan.

Antifa-Gent.

Stompzinnig
by RAF Friday, May. 28, 2004 at 6:20 PM

Waar ben jij eigenlijk mee bezig? Een band heeft een Celtisch Kruis in haar logo (het is misschien wel een band die als concept in de teksten de Kelten heeft??), een andere band gebruikt een zonnenrad (het is misschien wel een band die een heidens concept heeft??), etc etc Bovendien sleur je er de Humo mee (het blad met het hoogste nonsensgehalte van heel Vlaanderen dat dan krampachtig eens poogt een "serieus" artikel te brengen en haal je al je info van linkse websites, die dan ook nog de onvolledige informatie brengen. Zoals ik al eerder zei, B&H heeft geen REET met dit optreden te maken, ik ken de persoon in kwestie die het organiseert en die heeft absoluut geen banden daarmee en jullie zitten jullie eigen nu wat belachelijk te maken over een optreden waar bands zingen over de terugkeer van het heidendom en folklore. Waw, wat een misdaad. Get a life people... Metal forever!

nazimetal
by antifa-Gent Friday, Jun. 11, 2004 at 9:27 PM

Verslagje. Er waren een vijftigtal personen aanwezig en er werd volop gesïchheilt. Nazimetal for ever?
Antifa - Gent.