arch/ive/ief (2000 - 2005)

anti racisme betoging te leuven
by Niels Vandekeybus Sunday, May. 23, 2004 at 9:13 PM
mrproggie@hotmail.com

Heel wat buitenlandse studenten in Leuven klagen over racisme. Enkele Leuvense cafés zouden buitenlanders al meerdere keren de toegang hebben geweigerd.

Portulaca, de afdeling van LOKO die zich bezighoudt met opvang en vertegenwoordiging van de buitenlandse studenten, heeft de voorbije weken heel wat klachten gekregen omtrent racisme. Vooral Afrikanen zouden het hard te verduren krijgen in de studentenstad.

Sommige horecazaken op de Oude Markt zouden hen zonder scrupules weigeren. De buitenwippers geven dan als uitleg dat het café vol zit.

De buitenlandse studenten zouden vooral klagen over een drietal cafés: Café Manger, de Bierkelder en de Rector. De genoemde cafés reageren onthutst.

Volgens de medewerkers is er van racisme in de Leuvense horeca geen sprake: ze vinden de klacht onterecht.

Hugo Michiels, de korpschef van de Leuvense politie, vindt de klachten droevig nieuws. Volgens hem doet de stad Leuven enorm haar best om racisme te bestrijden.

Om de inwoners van Leuven bewust te maken van het probleem hebben de vertegenwoordigers van Portulaca een aanvraag bij de stad ingediend om op donderdag 27 mei een vreedzame manifestatie te organiseren.

Zowel buitenlandse als Belgische studenten worden die donderdag om 18 uur aan het ontmoetingscentrum Pangaea, in de Vesaliusstraat, verwacht. De optocht trekt door het centrum en eindigt tussen 19 en 20 uur op het Ladeuzeplein.

bron: Het Nieuwsblad

bierkelder onthutst?
by kitten Sunday, May. 23, 2004 at 9:29 PM

Misschien moet je aan de buitenwippers van de Bierkelder vragen wat ze doen aan racisme: sluit de deur bovenaan de trap, sluit de deur onderaan de trap en stamp dan een "vreemdeling" het ziekenhuis in. En de politie? Wat had je nu verwacht? Zij lachen ermee...

Bewijs geleverd
by han Thursday, May. 27, 2004 at 8:46 AM

Wez kregen deze reactie binnen op bovenstaand artikel. Hiermee bewijst men dat bevenstaand artikel meer dan waar is en dat die betoging noodzaak is.
De comment werd gepost vanop de KuLeuven:

cisco-cache-4.kuleuven.ac.be (134.58.253.129)

Normaal verwijderen we dergelijke comments, daar racisme geen mening maar een misaad is.

-------------------------------------

LOL
by twisted

LOL, allez weer eens de wereld op zijn kop. Die mannen komen eerst ambras maken en dan klagen dat ze niemeer binnen mogen. En dan zouden wij moeten gaan meebetogen. Ik denk dat sommigen werkelijk volledig ZOT zijn geworden. Onze linkse medestudent WIL blijkbaar blind zijn voor de WERKELIJKHEID en verdedigen weerom het krapuul onder het mom van verdraagzaamheid.

My Tempel
by Mister X Friday, Dec. 10, 2004 at 3:02 AM

zal ik eens een discotheek opendoen en de belgen weigeren en enkel vreemden toelaten
Mss is da de beste oplossing!!!!