arch/ive/ief (2000 - 2005)

StadGent geeft publieke ruimte aan bende van racisten, moordenaars, drugdealers,...
by A Saturday, May. 22, 2004 at 11:41 AM

Het Citadelpark, gelegen in Gent, is vandaag een plaats waar een bende van racisten, moordenaars, drugdealers hun tenten mogen opzetten en verder hun racistische boodschap mogen verkondigen. Dit alles dankzij stad Gent waar zogezegd socialisten aan de macht zijn.

Het Vlaams Blok heeft vandaag zijn tenten opgeslaan te Gent, meerbepaald in het Citadelpark, een publieke ruimte waar veel mensen eens gaan om zich te ontspannen.

Vandaag zal dat helaas niet gaan want de stad Gent heeft het Vlaams Blok toestemming gegeven om het Citadelpark voor zich te hebben.

Het stad Gent geeft hiermee een vrijgeleide aan het Vlaams Blok om haar racistische boodschappen te verkondigen.

Het stad Gent heeft er eveneens voor gezorgd dat protest tegen deze bruine bende van moordenaars, drugdealers en racisten direct in de kiem zal gesmoord worden.

In de straten rond het Citadelpark is de politie in overvalkledij zichtbaar aanwezig.

Hoeveel moet de Gentenaar hiervoor betalen aan belastingen?

blok
by natan Saturday, May. 22, 2004 at 12:14 PM

het Blok is een politieke partij die ondertussen verankerd zit in onze samenleving, een levensgroot probleem dat je niet zomaar kan wegwensen (dat zou infantiel zijn).
Die meeting gaat al jaren door, vroeger aan de vogeltjesmarkt. We zijn daar twee jaar geleden in een antropologische bui eens naartoe geweest en ik kan u zeggen het is vreet de moeite (compleet gecshifte boel).

Nu vraag ik mij af welke zin het heeft om voor de zoveelste keer alle mogelijke verwijten op een hoop te smijten en weer eens verontwaardigd te zijn over het feit dat ze bestaan (face it: ze zijn er, ze groeien en we hebben er misschien zelf meer mee te maken dan dat we willen inzien)? Ook veralgemeningen als 'het zijn moordenaars' zijn compleet contraproductief. Het Blok bouwt als geen ander aan een zodanige band met de kiezer dat die zich door elk verwijt persoonlijk voelt aangesproken en zich nog meer aan de partij gaat hechten. En dat willen we niet dacht ik zo...

De vragen zijn: wie spreken ze aan, waarom spreken ze die aan en hoe doen ze dat? Wat mij verontrust is dat in een sfeer van 'zij zijn de slechte, en wij (links) zijn de goeie' er geen antwoorden kunnen gegeven worden aan de vele gewoon misleidde mensen en het probleem dus enkel groter wordt.

Ik zou dan ook zeggen: ga er naartoe, neem het op en maak er een goed Indymediaverslag van, daar hebben we iets aan...

gaat het een beetje
by Marc Vercoutere Saturday, May. 22, 2004 at 12:15 PM

Met uw ongenuanceerde commentaar breng je meer schade te weeg dan goed.

hallo?
by plopperdeplop Saturday, May. 22, 2004 at 12:52 PM

" Ik zou dan ook zeggen: ga er naartoe, neem het op en maak er een goed Indymediaverslag van, daar hebben we iets aan..."

Ga jij dan maar want anders zal het toch niet goed zijn...

@hallo?
by natan Saturday, May. 22, 2004 at 1:37 PM

dat heb ik niet gezegd en dat moet je er ook nie van maken

@marc
by natan Saturday, May. 22, 2004 at 1:47 PM
natanhertogen@yahoo.com

niet minder ongenuanceerd dan het stukje zelf zou ik zo zeggen

'meer schade toebrengen dan...' is een dooddoener die meer scha... u snapt het plaatje wel zeker, zo gaat het ook niet echt een richting uit

waarom? misschien bind ik wel in als u me kunt zeggen waarom... misschien houdt u hier aan een taboe? en kan er daar niet een beetje over geklapt worden?

ik zou zo zeggen, begrijp aub mijn opmerking niet verkeerd als één of ander crypto-rechts discoursje... zeker niet als ik de moeite doe om het enigzins uit te leggen

het lijkt mij gewoon interessant een paar vragen te stellen en niet telkens te vervallen in de getrokken lijnen tussen 'de goeie' en 'de slechte', waarbij men zichzelf toevalligerwijs altijd weer bij 'de goeien' weet in te delen... over het feit dat het Blok klootjes zijn hoeft geen twijfel te bestaan, maar is dat ondertussen al niet genoeg gezegd? En helpt dat iemand ook maar iets vooruit?

Korte wandeling in het Citadelpark
by A Saturday, May. 22, 2004 at 2:02 PM

Korte wandeling in h...
vlaamss_blok_rot_op.jpg, image/jpeg, 700x525

Net terug van een korte wandeling in en rond het Citadelpark.

In de straten rond het Citadelpark toch zo'n 7 combi's geteld, combisoort is die met tralies op voorruit.

Opvallend: blijkbaar noemt hun opdracht van vandaag "zoeloe", dit staat op een plakkaatje achter elke voorruit.

Binnengaan in het park komen van het St.-Pietersstation in onmogelijk, zie foto daarvoor, daar heeft het Vlaams Blok de publieke ruimte opgeëist is samenwerking met Stad Gent.

Andere ingangen van het park zijn afgesloten door telkens twee overvalwagens met daarbij ook nog eens twee paarden.

De agenten moeten enkel nog hun helm opzetten en hun robocop-pakje is compleet.


De agenten wouden niet op de foto staan.

aan Natan
by A Saturday, May. 22, 2004 at 2:08 PM

In bovenstaande posting staat nergens iets over "de goeien" en " de slechten", misschien nog eens aandachtig lezen alvorens verkeerde opmerkingen te maken?

Btw, uw opmerkingen heb je hier ook al genoeg geplaatst, heeft dat al iemand voorruit geholpen?

standbeeld Boudewijn
by A Saturday, May. 22, 2004 at 2:56 PM

Het standbeeld van koning Boudewijn in het Citadelpark is helemaal omwikkeld met zwarte plastiek en linten, dit werd drie dagen geleden al gedaan. Dacht eerst dat het een "anarchistische "actie was om te tonen hoe je beeldenafgoderij kan tegengaan maar blijkbaar heeft StadGent dit zelf gedaan.

Misschien een idee om eens alle standbeelden in Gent in te pakken?

voor Natan
by Marc Vercoutere Saturday, May. 22, 2004 at 2:59 PM
mvercoutere@hotmail.com

Mijn tussenkomst was bedoeld op het oorspronkelijke artikel. Kijk naar het publicatie-uur en je zal zien dat je net iets rapper was dan ikzelf.Het taalgebruik zoals "racisten, moordenaars, drugdealers" ligt mij niet want het is inhoudsloos. Scheldpartijen hebben geen zin want juist daarin is het Vlaams Blok een meester. Ik ben ook tegen die samenkomst. Trouwens ik woon er 200 m van het citadelpark en ik hou niet van fascisten in mijn buurt. De enige manier om het Vlaams Blok aan te pakken blijft hen iedere keer opnieuw te ontmaskeren. En dan lieft met gefundeerde kritiek in plaats van met gebakken lucht.

satire?!
by A Saturday, May. 22, 2004 at 3:18 PM

""racisten, moordenaars, drugdealers" was half satirisch bedoeld met de gebeurtenissen van afgelopen week in het hoofd.

Denk ook niet dat lezers van deze site nu opeens door bovenstaande posting op het Blok gaan stemmen...

@A
by natan Saturday, May. 22, 2004 at 4:26 PM
natanhertogen@yahoo.com

Beste A,

ge steekt u weg achter een nickname en makkelijke terugkaatsreacties van één zin...

Tuurlijk halen mijn opmerkingen niet veel uit zolang ge niet eens de moeite doet erop te antwoorden, en weetewa? Wie weet dat dat inderdaad ook aan mijn manier van opmerken zelf ligt, maar dan nog... begin misschien eens met een serieuze repliek

Nogmaals mijn punt over 'goeien' en 'slechten' dat je moedwillig niet begrijpt.
Er is nuance nodig! Het creëren van een vijandbeeld is niet constructief omdat het dialoog onmogelijk maakt met mensen die misschien terug te winnen zijn van het Blok. Of wil je Vlaamse vandergraafjes kweken?

het vijandbeeld dat je hier van het Blok (en al haar collaboratteurs ala stadsbestuur schept) mee zit te schetsen vertoont overigens opvallende gelijkenissen met hun eigen 'vreemdelingendiscours' (vormelijk bedoel ik niet inhoudelijk!). Geen nuance, wij tegen zij... en een flinke scheut satire

...er is in ons land één partij die in haar slogans honderd percent de kaart van satire en cynisme speelt, wat dacht je bijvoorbeeld van "hand in hand terug naar eigen land" (die gasten moeten eerst een uur lang liggen scheuren hebben van het lachen). dat lijkt me dus geen voorbeeld voor hoe het moet.

aan Natan
by A Saturday, May. 22, 2004 at 4:58 PM

Poging tot reactie maar waarom weet ik nu al dat er een reactie zal volgen met weer vele opmerkingen van eigen gelijk?

"Nu vraag ik mij af welke zin het heeft om voor de zoveelste keer alle mogelijke verwijten op een hoop te smijten en weer eens verontwaardigd te zijn over het feit dat ze bestaan"

Nergens werd melding gemaakt van verontwaardigd dat ze bestaan; wel waarom ze een publieke ruimte krijgen toegewezen van StadGent?


"(face it: ze zijn er, ze groeien en we hebben er misschien zelf meer mee te maken dan dat we willen inzien)? Ook veralgemeningen als 'het zijn moordenaars' zijn compleet contraproductief. "

Satire is blijkbaar niet voor u weggelegd.


"Het Blok bouwt als geen ander aan een zodanige band met de kiezer dat die zich door elk verwijt persoonlijk voelt aangesproken en zich nog meer aan de partij gaat hechten. En dat willen we niet dacht ik zo..."

En dankzij deze posting gaan mensen nu op het Vlaams Blok stemmen, snap niet wat je anders wil zeggen?

"...willen we niet..."? wie is we hier, kan jij zomaar in de naam van alle mensen spreken?

"De vragen zijn: wie spreken ze aan, waarom spreken ze die aan en hoe doen ze dat?"

Daar zijn al verschillende studies over gemaakt, mensen die op het Vlaams Blok stemmen vind je allerlei sociale lagen:

arbeiders, dokters, advocaten, middenklasse, werklozen...

Vanwege de racistische standpunten, voor proteststemme, media die veel geweld toont,...

"Wat mij verontrust is dat in een sfeer van 'zij zijn de slechte, en wij (links) zijn de goeie' er geen antwoorden kunnen gegeven worden aan de vele gewoon misleidde mensen en het probleem dus enkel groter wordt."

Werd er hier ergens een poging gedaan om antwoorden te geven aan misleidde mensen?

Bezoek deze site eens, er staat veel waardevolle informatie op, misschien haal je daar wel oplossingen om misleidde mensen te "bevrijden".

http://blokbuster.antifa.net/







"Ik zou dan ook zeggen: ga er naartoe, neem het op en maak er een goed Indymediaverslag van, daar hebben we iets aan..."

was nogal moelijk, zie hoger...

Natan, uw opmerking zouden misschien, heel misschien terecht geweest zijn mocht bovenstaande posting in de massamedia verschijnen maar zoals eerder gezegd, denk niet dat dat het geval zou zijn.

Vraag u misschien ook eens af wie het Vlaams Blok zo allemaal heeft als financiers? Dan zouden we misschien weten hoe het komt dat ze in tegenstelling tot de andere partijen hun eigen krantje hebben dat ze overal gratis kunnen verspreiden...

En betreffende de nick, weet ik nu iets meer van jou dan je naam? Voor mij ben je een vreemde, net zoals ik dat voor jou ben.

info over het Blok
by A Saturday, May. 22, 2004 at 5:29 PM

Heel interessant:

"In 2000 publiceerde het tijdschrift Samenleving & Politiek een artikel met de titel: 'Pleidooi voor een nieuwe politieke mediacultuur: Naar een vierpuntenplan voor de strijd tegen extreemrechts'."

homepages.vub.ac.be/~ncarpent/
http://archive.indymedia.be/news/2004/04/84016.php

Bekentenis:

Waarom ik op het Vlaams Blok stemde.
http://archive.indymedia.be/front.php3?article_id=17554


Veel artikels op:

http://www.ptb.be/scripts/center.phtml?section=A2AAAABX&action=allart&NoRight=&NoPath=


Waaronder:

"Bij uitgeverij Van Halewyck verscheen het boek Wat het Vlaams Blok verzwijgt van Marc Spruyt, de lijvige opvolger van Grove Borstels uit 1995. Ik heb een afspraak met de auteur in zijn studeerkamer. De muren zijn bekleed met dozen vol verslagen van parlementaire debatten. Dat maakt het boek ook zo interessant: het is voornamelijk gebaseerd op de parlementaire tussenkomsten van de Vlaams Blok-mandatarissen. Die vertellen in Kamer en Senaat heel wat anders dan in dure vierkleurenfolders"
http://www.ptb.be/scripts/article.phtml?section=A2AAAABX&obid=2875

Dit boek zou men bijvoorbeeld kunnen belichten op scholen, samen met andere boeken over het Vlaams Blok maar spijtig genoeg worden deze boeken maar door een kleine minderheid gelezen. Hoe dit bekend maken aan meer mensen?


Uit De Morgen van 13-03-2001:

"'Eigenlijk verschilt het profiel van de vrouw en de man die voor het Vlaams Blok stemmen niet zo erg", zegt sociologe Astrid Depickere, wetenschappelijk medewerkster aan het Interuniversitair Steunpunt voor Politiek Opinieonderzoek. "De gezinssituatie van de Vlaams Blok-kiezer verschilt weinig van die van de andere kiezers: de meeste mensen rond de dertig hebben al dan niet een partner, en wonen zonder of met kinderen. De vrouw die voor het Blok stemt is niet de gedoodverfde huisvrouw. Huisvrouwen stemmen veeleer blanco dan voor het Blok, zo bleek uit een analyse van een collega."

Wie in Vlaanderen voor het Blok kiest of in Frankrijk voor het Front Nationale stemt, heeft een gelijksoortig profiel, weet Depickere, die een doctoraat voorbereidt over extreem-rechts stemgedrag in Frankrijk, België en Nederland. "Voor extreem-rechts kiezen in het algemeen jongere mensen, eerder laaggeschoold, niet katholiek van geloof en hun job heeft een eerder laag prestige."



Uit De Morgen van 26-05-1999:

"Een belangrijk deel van de Antwerpse bevolking stemt extreem-rechts, dat staat als een paal boven water. Maar het gaat wel erg ver om alle Vlaams Blok-stemmers als 'racisten' te omschrijven. Nee, iedereen weet dat het hier gaat om doorsnee-Belgen, die vroeger op traditionele partijen stemden, maar nu ontevreden zijn omdat zij hun buurt hebben zien achteruitgaan en 's avonds niet meer de straat op durven. En zeg nou zelf, in principe kan je het hen niet kwalijk nemen dat zij daartegen in verzet komen. Al ware het uiteraard beter geweest dat de ontevreden Antwerpenaar zijn protest op een andere manier liet horen, door bijvoorbeeld diegenen aan te spreken die mede aan de basis liggen van de verloedering. Maar ja, probeer hem daar maar eens van te overtuigen. Vooral omdat hij met grote regelmaat in de krant, op de radio en op de televisie te horen krijgt dat die Turkse, Marokkaanse en Albanese 'criminelen' de oorzaak van alle ellende zijn."


Er was ook dit boekje:

Het Vlaams Blok in elk van ons

",,De groei van het Vlaams Blok voor negentig procent toeschrijven aan de proteststem is op zijn minst naïef en in ieder geval riskant. Misschien speelt hier een soort goedgelovigheid, een drang tot geestelijk zelfbehoud, een vorm van mentale hygiëne. Want toegeven dat de Vlaamse inborst mogelijkerwijs meer dan sommige andere inborsten xenofoob gekleurd is, het is niet gemakkelijk.'' Een week lang een volle pagina, kerstboodschap én nieuwjaarswensen in één, op het werkelijke einde van een eeuw, in de laatste dagen van een millennium."

http://www.standaard.be/Archief/Dossiers/index.asp?dosID=272

Hopelijk heb je iets aan de info.









antwoord aan A
by natan Saturday, May. 22, 2004 at 6:16 PM
natanhertogen@yahoo.com

'Poging tot reactie maar waarom weet ik nu al dat er een reactie zal volgen met weer vele opmerkingen van eigen gelijk?'
--> maak het toch eens niet onmogelijk om te discussiëren, tuurlijk ga ik nu nie plots bijdraaien en mijn woorden inslikken, jij wel? Liever niet zelfs, het is u gegund...

1. zoals ik zei is het niet de eerste keer dat ze van de stad een plaats krijgen. Ik moet wel toegeven dat die bewakingsmaatregelen buiten proporties er de vorige keren niet waren. Het feit dat ze nu in het citadelpark staan, is het rechtstreekse gevolg van het feit dat ze bestaan en van de manier waarop ze de instellingen gebruiken. Je had het best kunnen verwachten, vandaar dat ik de plotse oprisping van verontwaardiging een verkeerd gebruik van energie vind...

2. satire: elk discours dat anderen ontmenselijkt is in zekere mate gevaarlijk. Wees gerust ik plaats u helemaal niet op gelijke voet met het Blok, maar het is fout om net als hen systematisch te veralgemenen... alle blokkkers moordenaars noemen is trouwens gewoon niet grappig, in die sfeer zijn er ook tijdens de repressie onhebbelijke zaken gebeurd (ma dat is een andere discussie geef ik toe)

3. niemand hier gaat nu op het blok stemmen, mijn punt is gewoon dat je naar mijn mening met zulke taal en zulk een povere analyse de dialoog met hun kiezers en de dialoog over hoe hen aan te pakken compleet de berm in rijdt

4. 'kan je zomaar in de naam van...' --> naast de kwestie, je zit te pikken op een manier van spreken hier, dat is niet inhoudelijk

5. 'Vanwege de racistische standpunten, voor proteststemme, media die veel geweld toont,...'

gezien de banden van blokbuster met de LSP zou je denken dat je met een ietwat marxistische analyse zou afkomen, maar blijkbaar niet... alles wat je hier aanbrengt zijn symptomen of secundaire punten, geen oorzaken en je hebt niet eens een sociologisch of socio-economische verklaring, zwak!
je ziet bijvoorbeeld racisme niet als een sociologisch fenomeen, maar als een morele categorie blijkbaar... dat is voorbijgaan aan alles wat je van marx kan leren

6. Werd er hier ergens een poging gedaan om antwoorden te geven aan misleidde mensen?
--> noop niet nee, dat is juist mijn kritiek, je werkt mee aan een sfeer waarin dat onmogelijk wordt
Je begrijpt mij misschien wat verkeerd, het gaat er me helemaal niet over dat je potentiêle blokkiezers op verkeerde ideeën brengt, toch nie op indymedia

7. 'Vraag u misschien ook eens af wie het Vlaams Blok zo allemaal heeft als financiers? Dan zouden we misschien weten hoe het komt dat ze in tegenstelling tot de andere partijen hun eigen krantje hebben dat ze overal gratis kunnen verspreiden...'
--> hier gaat het toch niet over en wat je ook bedoelt ik geef je gelijk

8. nick:
ik heb mijn echte naam gebruikt (daarmee vind je nog wel andere comments en een artikel), mijn mail staat erbij en ken je google? Wat je ook kan doen is het ne keer navragen bij de gasten van het ALS...

Blokbuster lijkt me interessant, als je actief bent bij hun werking in Gent hoor je mss nog iets van mij ivm (eventueel) een debat volgend jaar aan de unief hier...

groet

no pasaran...
by calimero Saturday, May. 22, 2004 at 7:51 PM

terwijl jullie hier zitten te muggeziften, kunnen die klootzakken ongehinderd samenkomen.
Neem een voorbeeld aan Duitsland waar het Antifa
dit met een tegenbetoging nooit zou toelaten.

arm vlaanderen

ivm sociologie enzo
by A Saturday, May. 22, 2004 at 7:52 PM

"je hebt niet eens een sociologisch of socio-economische verklaring, zwak!
je ziet bijvoorbeeld racisme niet als een sociologisch fenomeen, maar als een morele categorie blijkbaar... dat is voorbijgaan aan alles wat je van marx kan leren "

Nog eens:

Waarom ik op het Vlaams Blok stemde.
http://archive.indymedia.be/front.php3?article_id=17554

Uit De Morgen van 13-03-2001:

"'Eigenlijk verschilt het profiel van de vrouw en de man die voor het Vlaams Blok stemmen niet zo erg", zegt sociologe Astrid Depickere, wetenschappelijk medewerkster aan het Interuniversitair Steunpunt voor Politiek Opinieonderzoek.
http://archive.indymedia.be/news/2004/05/84945_comment.php#84965

"De vragen zijn: wie spreken ze aan, waarom spreken ze die aan en hoe doen ze dat?"

Daar zijn al verschillende studies over gemaakt, mensen die op het Vlaams Blok stemmen vind je allerlei sociale lagen:

arbeiders, dokters, advocaten, middenklasse, werklozen...
http://archive.indymedia.be/news/2004/05/84945_comment.php#84965

aan calimero
by A Saturday, May. 22, 2004 at 7:58 PM

"terwijl jullie hier zitten te muggeziften, kunnen die klootzakken ongehinderd samenkomen. Neem een voorbeeld aan Duitsland waar het Antifa dit met een tegenbetoging nooit zou toelaten."

Ik ben er naartoe geweest, zie foto maar wat kon ik daar alleen doen dan? Of is daar alleen naartoe gaan ook muggeziften en hier een commentje plaatsen geen muggeziften?

In Nederland mag men "eigen volk eerst" zelfs niet zeggen, hier wel, aan wie ligt dat dan?

Vergelijken met Duitsland, gaat dat wel op, gezien de geschiedenis?



arm vlaanderen

In Nederland doen we het zo
by Beatrix Saturday, May. 22, 2004 at 8:10 PM

http://indymedia.nl/nl/2004/05/19069.shtml

@A
by natan Saturday, May. 22, 2004 at 8:14 PM

excusi, ik heb in mijn antwoordvlaag over uw infopost gekeken

merci

blijft wel een feit dat wat je in die post ervoor aanhaalde niet echt erop was

aan Natan
by A Saturday, May. 22, 2004 at 8:41 PM

ok,

groetjes A

Boudewijn ingepakt
by A Sunday, May. 23, 2004 at 12:11 PM

Boudewijn ingepakt...
boudewijningepakt.jpg, image/jpeg, 450x600

Zoals hierboven reeds vermeld, het standbeeld van Boudewijn, familie van Belgische genocidair die miljoenen Kongolezen vermoordde.

Misschien een idee om eens alle standbeelden in te pakken?

nuance
by Koen Monday, May. 24, 2004 at 1:43 AM
Koen.Hostyn@UGent.be

Wat op het eerste zicht een domme welles-nietes-gekibbel topic leek, heeft toch enkele interessante links ivm. het blok opgeleverd, alvast bedankt daarvoor wie de moeite heeft gedaan!

Verder: Moordenaars? Drugdealers? Racisten kan ik nog inkomen maar hoe kom je bij de andere beschuldigingen. Persoonlijk ken ik heel wat mensen die op het blok stemmen (en er al dan niet voor uitkomen) en ook heel wat die tot op zekere hoogte actief zijn binnen het blok en ik kan je vertellen dat er van moordenaars of drugsdealers geen sprake is.
Het fenomeen van het blok bestrijd je nu eenmaal niet met ze proberen zwart te maken. Vertel gewoon de -zeer weinig gekende overigens- waarheid en je komt al heel ver!

Ten slotte heb ik nog mijn twijfels bij een protestactie. De vraag bij het bestrijden van een fenomeen als het blok moet steeds zijn: hoe kan je hen ontmaskeren? Door een protestactie te voeren met 70 man die allen opgepakt worden, duw je hen enkel nog verder in de slachtofferrol die ze maar al te graag aannemen!

racisme en politiek
by doezel Saturday, May. 29, 2004 at 8:08 PM

racisme moet van de politiek worden afgestoten,

het is nefast,

delen van de bevolking, kunnen niet normaal functioneren onder een racistische dreiging. In een democratie, moeten alle bevolkingsgroepen nuchter kunnen nadenken en werken.

racisme moet worden verboden, zoals geloof ook ooit uit de politiek heeft moeten verdwijnen.

racistische partijen zijn verboden in Engeland, Amerika, Duitsland,... noem maar op, china zelfs.

Men wilt nooit meer Oorlog in Europa, daarom heeft men alle landen verenigt. EEN PROBLEEM: neo-nazisme rukt weer op! Belgie (hoofdstad van europa) dreigt in twee gesneden te worden, alsook Europa zelf.

Na deze crisis moet men niet hopen weer de tweede plaats in te nemen op wereldvlak achter Amerika, China zal deze plaats innement.

KUNNEN WE NOG IETS DOEN? JA, NIETS IS NOG VERLOREN,
STRUGGLE FOR LIFE