arch/ive/ief (2000 - 2005)

VLAAMS blokkers maken nu ook Eigen Volk kapot
by Mohamed Thursday, May. 20, 2004 at 3:30 PM
chat_palace@hotmail.com

VLAAMS blokkers maken nu ook Eigen Volk kapot

In Sint-Pauwels, een deelgemeente van Sint-Gillis-Waas bij Sint-Niklaas, heeft een man woensdagnacht tussen 1 en 2 uur een 35-jarige man uit Stekene doodgeschoten. Dat heeft het parket van Dendermonde donderdagmiddag bevestigd.

De verdachte zou vermoedelijk na een ruzie uit het café Pit-Stop zijn buitengezet of weggegaan -de preciese omstandigheden zijn nog onduidelijk- daarna zijn teruggekomen en op straat voor het café vier mensen lukraak hebben neergeschoten. Eén van hen liet daarbij het leven: een 35-jarige man uit Stekene. Het is Eddy Martens, de broer van de cafébaas. De andere drie slachtoffers liggen in het ziekenhuis, maar zijn niet kritiek. Eén van hen is wel zwaargewond, zegt het parket. Hij kreeg een kogel in de long. Een andere jongeman van 17 verloor een oog.

De dader is opgepakt, maar heeft voorlopig nog niet bekend. Donderdagnamiddag zal hij worden voorgeleid voor de onderzoeksrechter en wellicht worden aangehouden. Het is volgens de informatie van het parket een Vlaams Blok-gemeenteraadslid van Sint-Gillis-Waas.

Bron: GVA

Dat is al numero 2 in evenveel weken die wordt opgepakt. Vorige week was er immers het geval van een drugsdealend Vlaams Blok - gemeenteraadslid.

Je zou toch zeggen dat je als gemeenteraadslid een soort van voorbeeldfunctie hebt - eender voor welke partij je uitkomt. Als jij, als gemeenteraadslid al begint te schieten met een pistool (en zo mensen dood), zeg je eigenlijk tegen de burgers van je gemeente "ik doe het, dus iedereen mag het doen van mij".

Mohamed
by Reginald Thursday, May. 20, 2004 at 6:53 PM

Allez Mohamed, overdrijf je nu niet een beetje: VLAAMS blokkers maken nu ook Eigen Volk kapot? Wanneer maakte een Vlaams Blokker die opkomt bij verkiezingen dan voor het laatst iemand kapot (die al of niet tot het "Eigen Volk" behoorde)?

Geflipte figuren heb je overal. En zeker jonge mensen slaan al eens door. De verdachte is 24... En ja, gewelddadige types vind je misschien meer bij partijen die zich hard opstellen. Dus nu ook harde aanpak voor hem, da's maar normaal.

Ik vind jouw reactie anders wel wat Vlaams Blok-achtig, hoor. Eender welke Vlaams Blokstemmer in Boom zou bij die rellen op Manu Mundo óók kunnen gezegd hebben: kijk nu, nu maken ze hun "Eigen Volk" al kapot... En netjes is dat niet, hé...

reginald
by an Friday, May. 21, 2004 at 2:51 PM

reginald,

er is een groot verschil voor mij tussen een gemeenteraadslid - iemand die het volk zou moeten vertegenwoordigen - en het volk zelf. zonder goed te keuren wat er op mano mundo gebeurd is uiteraard, maar er is anderzijds ook nog een verschil tussen een vechtpartij en een moord. niet alleen juridisch is hier een verschil, ook de gevolgen zijn wel zeer uiteenlopend.

ik hoop dat nu een aantal vlaams blok-kiezers toch gaan inzien dat die partij er één is van geweld. en ja, inderdaad, ook tegen "het eigen volk".

Reginald, jij verdedigt precies het blok door te stellen "Geflipte figuren heb je overal. En zeker jonge mensen slaan al eens door". Natuurlijk is dat zo, maar die man, 24 of niet (op 24 ben je naar mijn mening volwassen), is wel gemeenteraadslid van het vlaams blok. Als gemeenteraadslid mag je wel een voorbeeldfunctie aannemen.

reginald
by Alain Claessens Friday, May. 21, 2004 at 7:37 PM

Reginald,

Volgens de laatste berichten die ik erover gehoord heb ging het niet om een jongeman die begon te flippen, maar om een drugsdealer die wraak nam omdat hij betrapt werd en buitengezet.
Het begint erop te lijken dat voor veel Blokkers de ideale Westerse maatschappij de... Far West is.

Nieuwe slogans voor het Blok:
"Eigen shot eerst"
"Meer Dope, Meer Vlaanderen"

Mvg,

Alain

Geen drugs
by Reginald Friday, May. 21, 2004 at 10:29 PM

Nee, volgens de laatste berichten zou het voorval dus niets met drugs te maken hebben gehad. De man zetelde inderdaad voor het Vlaams Blok, verkozen met 89 stemmen (!), alstublieft, in de gemeenteraad van Sint-Gillis-Waas (0 interventies op zijn "actief"). De kwaliteit van vele kandidaten die zich op een VB-lijst plaatsen moet absoluut om te schreien zijn... Dat komt wellicht omdat weinig mensen zich openlijk met deze partij durven associëren. Je komt dan immers niet zo sympathiek, tof of tolerant over bij veel mensen... en die zullen je dan ook demoniseren. Toch is het niet fatsoenlijk (en een vorm van leedvermaak ten aanzien van de familie van alle getroffenen) dit spijtige voorval aan te grijpen om heel het Vlaams Blok in een (nog) slecht(er) daglicht te plaatsen. Dat deden we toch ook niet ten aanzien van heel de PS toen Cools werd vermoord (door zijn "Eigen Volk", Mohamed), noch ten aanzien van heel de SP(a) toen daar smeergeld ontvangen werd in de Agusta-affaire, en ook niet ten aanzien van heel de VLD toen een schepen van die partij zijn buurjongen doodschoot bij het kuisen van zijn geweer in zijn tuin... In tegenstelling tot de zot van Vlaams Blok beschikte deze VLD-schepen wel over een vergunning, maar dat neemt niet weg dat beide mensen zot zijn, de eerste nog meer dan de andere uiteraard... Conclusie, laat ons voorzichtig/gevoelig zijn en niet iets beginnen roepen in de stijl van: "Ha, er heeft een Vlaams Blokker een moord gepleegd (en eigenlijk "joepie!", want), ziet ge 't nu wel, ik heb het altijd al gezegd wat voor smeerlappen dat zijn!" Laat ons niet vergeten dat Peirre Carrette (CCC) -meestal geprezen in PvdA-kringen zoals hier- óók heeft gemoord -en hier zelfs geen spijt over heeft!- en dit minder in een opwelling van woede én dat een gerespecteerd advocaat (Jef Vermassen) onlangs nog een moordenaar heeft vrijgepleit (oordeel rechter: onschuldig!). Het zal jouw familie maar zijn, zei Wilfried Van Laken, die de nonkel was van dit slachtoffer (de vrouw van de moordenaar)... Altijd genuanceerd blijven, dus, dat is de boodschap! En wijs zijn.

geen toeval
by willy Saturday, May. 22, 2004 at 12:31 AM

het zijn niet de eerste twee voorvallen van dat soort. (herinner je het blokgemeenteraadslid dat over zijn eigen vrouw heen reed in Riemst)
Het lijkt wel dat al wat jeukende vuisten heeft, gewelddadig en crapuleus aangezogen wordt door die partij. Niks met toeval te maken maar eigen aan de aard van het beest. Is er nergens een lijst beschikbaar met al dat soort voorvallen ?

Alle middelen zijn goed
by The system Saturday, May. 22, 2004 at 5:51 PM

Alle middelen zijn blijkbaar goed omhet VB te counteren dus de veralgemening dat VB-ers dolle schutters zijn kan er ook nog wel bij. Ik herinner mij dat er nog niet zolang geleden in Frankrijk ook een gemeenteraadslid doorsloeg en in het wilde weg begon te schieten. Dolle schutters vereenzelvigen met één partij is gevaarlijk. Die boemerang kan in uw gezicht terugkeren. De haat die deze "independent" site predikt is wel eerder frustatie lijkt mij. Mag ik dit wel zeggen want nu zal ik waarschijnlijk al bij de "mestkevers" behoren zeker. Als je niet bij ons hoort duwen we je er wel naar toe! Doe zo voort, dergelijke sites maken het VB zelfs nog groter...

Vlaams Blok
by antifa-Gent Saturday, May. 22, 2004 at 9:55 PM

OPGELET VOOR NIEUW RECHTS.
Vlaams Blok; partij ten dienste van het grootkapitaal.
Binnenkort, op 13 juni, moeten we terug gaan stemmen. Gedurende al meer dan 20 jaar mag een partij als het Vlaams Blok onbelemmerd hun racistische propaganda op de mensen loslaten om zo bij elke verkiezing stemmen te winnen. Zo zet het al jaren de migranten en vluchtelingen tegen de Belgen op en omgekeerd. Een oude tactiek om aan de macht te komen.
Het Vlaams Blok doet zich voor als het enige alternatief in de wetstraat, tegen de traditionele partijen. Niets is minder waar. Het is juist een onderdeel van die andere partijen die de vrije markteconomie weigeren in vraag te stellen en geen opbouwend alternatief bieden.
Het is duidelijk dat het graag in de staatsmacht wil delen, of alleen heersen, en zo ons land naar een nog repressiever bestuur zal leiden. Het mag duidelijk zijn dat de rijken dit graag zien gebeuren, om zo linkse politieke thema’s uit de kijker te krijgen en rechtse op de agenda te plaatsen door een extreemrechtse partij gedurende al die jaren onbelemmerd zijn gang te laten gaan. Nochtans hebben de grote bedrijfsleiders nood en altijd al nood gehad aan goedkope arbeidskrachten uit het buitenland om hun overproducerende ondernemingen draaiende te houden.
De interne democratie binnen het Vlaams Blok is een lachertje. Enkel de hoge koppen mogen het hoge woord voeren, de rest moet zwijgen. Ook de leden van het Vlaams Blok mogen alleen applaudisseren en toekijken. Toch beweert het de partij van het volk te zijn. Het is er altijd als eerste bij om de klokken te luiden als hun recht op vrije meningsuiting in het gedrang komt. Dat terwijl het Vlaams Blok geen enkele democratische traditie heeft. Integendeel; zijn ontstaan is juist voortgekomen uit de Vlaamse fascistische familie en is er nog altijd aan geallieerd.
De fundamentele oorzaken van de problemen in de maatschappij worden meer en meer uit het oog verloren. Wie heeft het nog over de ware machtsverhoudingen tussen hen die alles bezitten en zij die niets bezitten? Zo zal criminaliteit blijven bestaan zolang er geld bestaat. Het instrument van de bourgeoisie om de gewone mens blijvend tegen elkaar op te zetten en nooit tot een eensgezindheid te komen.
Daar het Vlaams Blok al vele jaren in het parlement huisvest, kunnen zij dan ook al jaren op hun lauweren rusten en de nodige subsidies binnenrijven om hun fascistische propagandatechnieken te kunnen blijven betalen, en zo de mensen blijvend tegen elkaar op te zetten. Zo hun oude stemmen behouden en nog meer stemmen binnen te halen. En langzamerhand een deel van de onderdrukkende staatsmacht te worden.
Als ze dat al altijd niet geweest zijn…
Daarom roepen wij op om op 13 juni niet op het Vlaams Blok te stemmen maar blanco of niet te gaan stemmen als protest tegen de onderdrukkende machtsstructuren van de vermogende op de onvermogende.

STOP DE DEMAGOGIE

CD&V, Vlaams Blok, VLD, NVA,… in de goot.
Stem niet, denk en handel zelf.
ANTIFASCISTISCHE ACTIE
MELDPUNT ANTIFA: (zonder naamsvermelding) - PB 17 - 9000 Gent.

en toch
by alweer geschrokken kiezer Monday, Jun. 14, 2004 at 10:43 AM

En toch heeft het Vlaams Blok in het Waasland opnieuw een monsterscore gehaald. Het is er zelfs nog flink op vooruit gegaan.
Hoe is dat nu toch mogelijk?
En hoe kunnen we die kiezers aan een beetje meer verstand helpen?
Ik weet het niet meer. Zelfs Rob Klop uit Deurne is verkozen met bijna 7000 voorkeurstemmen...