arch/ive/ief (2000 - 2005)

Democratie volgens de VRT-kiessites
by Kenneth RUMES Wednesday, May. 19, 2004 at 10:12 PM
kennethrumes@hotmail.com

Ik protesteerde tegen het eenzijdige bekijken door de VRT van de verkiezingen en het verzwijgen van kleine partijen met deze brief.

Geachte,

Mijn naam is Kenneth RUMES en ik werk bij het media-activistenforum van Indymedia. Ik heb jarenlang meegewerkt met allerlei publicaties en ben leraar in zowel secundair als hoger onderwijs. Jarenlang volg ik de axies van de PVDA in Belgiƫ en ook nu merkte ik dat zij met een lijst PVDA+ opkomen voor de verkiezingen. Zij kregen daarrond vanavond een politieke tribune op de vrt, maar voor het overige merk ik vooral een stilzwijgen van de partij. Dat was anders toen zij onder RESIST opkwamen en Abou Jajah van de partij was. Wellicht omdat dat sensatie opleverde.

Bij jullie voortreffelijke media om de mensen 'bewust' te laten kiezen, merk ik een verzwijgen op van zowel PVDA+, MDP als LSP op. Ik neem aan dat die kleine partijen niet spectaculair zijn, maar het programma van zowel LSP als PVDA+ is in een 'sociaal Europa' best boeiend. Bovendien zouden de mensen in tests als 'doe de stemtest' enz... deze partij toch voorgesteld moeten krijgen. Zelfs bij de 'lijsten' op jullie site vind ik hen niet terug. Dat terwijl zij toch deel uitmaken van ons democratisch bestel en zij kunnen buigen op duizenden sympathisanten. Het is jammer dat jullie hen niet aan bod laten komen, en ik hoop dat u - uit democratische overwegingen - uw koers aanpast.

Met vriendelijke groeten,



Kenneth RUMES

MDP
by Guido Thursday, May. 20, 2004 at 11:41 AM

Opvallend is dat niemand rept over de MPD. Racisme zit precies heel diep...

http://www.mdp-pmd.be/

Flinterdun
by antiracist Thursday, May. 20, 2004 at 1:15 PM

Het wordt hoe langer hoe duidelijker dat het beschavingslaagje van de VRT flinterdun is. Ze kunnen de info wel op een gepolierde wijze brengen, maar inhoudelijk bulkt het van het platvloers racisme en islamofobie. Pure waanzin in een mooie verpakking.

Vederlicht
by Piet van Regenmortel Thursday, May. 20, 2004 at 3:19 PM

Een vederlicht verwijt. Geef eens een concreet voorbeeld van dat platvloers racisme en die islamofobie.

money talks...
by calimero Thursday, May. 20, 2004 at 3:22 PM

tja...als je klein begint en geen financiele sponsors hebt voor een grote reclamecampagne in de peperdure media kan je de kiesdrempel wel vergeten. Het vlaams blok destijds heeft volop steun gekregen van verzekering Noordstar en Boerhave en brouwerij Moortgat. Net zoals in Amerika bepalen de centen de "democratie". je moet al miljardair zijn om het kapitalisme te bestrijden ...

stompzinnige vragen
by spex Thursday, May. 20, 2004 at 3:46 PM

De stemtest is doorspekt met totaal zinloze vragen zoals "wat verkiest u: een beter openbaar vervoer of een bloeiend verenigingsleven?"
Wat heeft het een met het ander te maken?

toffe actie
by han Thursday, May. 20, 2004 at 5:02 PM

Ik vind het toffe actie van Kenneth.
Je zou inderdaad van een "openbare" omroep een hoger democratisch gehalte verwachten en dus ook mogen eisen.

Goed initiatief
by Alain Claessens Thursday, May. 20, 2004 at 10:02 PM

Goed initiatief Kenneth.

Misschien moeten we dit allemaal systematisch beginnen doen.

Alain Claessens

Onderschrijf brief van Kenneth.
by Jos Thursday, May. 20, 2004 at 10:44 PM

Ik onderschrijf de brief die Kenneth schreef aan de VRT.
Het democratisch gehalte van een openbare radio of tv-omroep kan er misschien alleen maar beter van worden.

mediagevaar
by jan Friday, May. 21, 2004 at 11:05 AM

Het verrast me aangenaam dat er meerdere mensen ongerust zijn over het belgische medialandschap. Ik sluit mij hierbij aan:
Stop de medogenloze afstomping van de massamedia. Debatten simplificeren en opzetten rond een foute essentie, het gebruik van een mediataal die de mensen verdooft voor de eigenlijke oorzaken van vele maatschappelijke problemen en een probleemessentie mee helpt opzetten rond terrorisme en veiligheid, is de kiemen leggen voor een psychotische toekomst morgen. Bestaat er een veroordeling voor dit soort misdaden?

Contact adressen.
by Willem D Saturday, May. 22, 2004 at 12:04 AM

Siegfried Bracke (VRT) : siegfried.bracke@vrt.be
Radionieuws (VRT): radionieuws@vrt.be
TV Journaal: tvjournaal@vrt.be

Ik denk niet dat het veel zal uitmaken maar het kost niet al te veel moeite. Jullie kennen toevallig geen loge broeder van Bracke?