arch/ive/ief (2000 - 2005)

MANIFESTATTIE TEGEN BOLKENSTEIN- RICHTLIJN OP 5 JUNI
by barend claessens Wednesday, May. 19, 2004 at 4:01 PM
barendclaessens@hotmail.com 0495/28.55.71 nijverheidstraat 4, 1800 vilvoorde

MANIFESTATTIE TEGEN BOLKENSTEIN- RICHTLIJN OP 5 JUNI

MANIFESTATTIE TEGEN BOLKENSTEIN- RICHTLIJN OP 5 JUNI
Beste vrienden,

Het gemeenschappelijk vakbondsfront van ABVV en ACV organiseert op 5 juni a.s. 's namiddags in de straten van Brussel een grote betoging tegen een voorstel van richtlijn betreffende de diensten op de interne markt dat op 13 januari van dit jaar door de Europese Commissie werd aangenomen.
De echte inzet van die richtlijn is het Europees sociaal model.
Als die richtlijn er komt, dreigen meer dan honderd jaar vakbondsstrijd en de sociale verworvenheden die eruit voortvloeien op het gebied van gezondheidszorg en levens- en werkomstandigheden alsook een reeks verworvenheden voor de burgers totaal ondergeschikt te worden gemaakt aan de marktwetten en de concurrentie.
Wij stellen dat de mensen en de volkeren voorgaan op de handel en de financiƫle rentabiliteit van de rijken van deze wereld.
Als uw organisatie instemt met bijgaand platform en op een zichtbare manier wenst deel te nemen aan de betoging van zaterdag 5 juni aanstaande, dan vragen wij u dit platform te ondertekenen. De naam van uw organisatie zal dan op de officiƫle affiche van de betoging vermeld worden.

Met vriendelijke groeten,

Luc CORTEBEECK (Voorzitter ACV)
Xavier VERBOVEN (Intergewestelijk Secretaris ABVV)