arch/ive/ief (2000 - 2005)

Ludieke actie tegen megalomane projecten van Stad Gent
by Okkopacion Sunday, May. 16, 2004 at 11:56 PM
okkopacion@hotmail.com

De gelegenheidsgroep Okkopacion effent de straatputten met gouden stenen.

Ludieke actie tegen ...
verlaten.jpg, image/jpeg, 759x570

Op donderdagavond 13 mei, tussen 18.00h en 20.00h, vulden vier zevendwergen de putten van de straat op met afbraakpuin dat in het goud geverfd was.
Inderdaad, in de Kastanjestraat, Brugse Poort, Gent, had de Stad Gent reeds jaren niet meer omgekeken naar de toestand van het wegdek. Volgens Okkopacion is dit met opzet gebeurd.
Ook in andere steden ziet men dat: men laat, met voorbedachten rade, volledige buurten verloederen. Dit jaagt de rijken weg en maakt dat deze buurten getto’s worden voor allochtonen of minder bedeelden. Nadien gaan de steden zeggen dat die situatie niet meer kan en dat er dringend moet gesaneerd worden.
Zo ook in de Kastanjestraat en gebuurte (Brugse Poort). Maar liefst 89 huizen worden er afgebroken om plaats te maken voor een stadspark. De bewoning aan de rand van het park is dan wel niet meer bestemd voor de verdreven armelui.
Dit wou Okkopacion met hun actie uitleggen: de verwaarloosde straten met hun putten worden echte putten vol goud en een goudmijn voor Gent: het is zo dat rijkere inwoners meer belastingen en dus stadsinkomsten genereren.
Een park op een sociaal kerkhof? Je moet het maar doen. Zou het echt kunnen dat Leopold II opgestaan is uit zijn graf en dat hij nu zitting heeft in de Gentse Gemeenteraad en zijn megalomane urbanisatie hier nu komt uitvoeren.

2 van de zevendwergen verlaten de verwezenlijking
by Okkopacion Sunday, May. 16, 2004 at 11:56 PM
okkopacion@hotmail.com

2 van de zevendwerge...
werken_met_buurt.jpg, image/jpeg, 763x568

De gouden stenen werden op de plaats gelegd met hark en schop, beiden in het goud
by Okkopacion Sunday, May. 16, 2004 at 11:56 PM
okkopacion@hotmail.com

De gouden stenen wer...
close_up.jpg, image/jpeg, 762x570