arch/ive/ief (2000 - 2005)

Subtiel fascisme: Vlaams Blok à la carte.
by Marc Vercoutere Friday, May. 14, 2004 at 1:23 PM
Marc.Vercoutere@pandora.be

Het Vlaams Blok maakt school in neo-fascistische praktijken. Stem voor de winter, en we krijgen garant een kille maatschappij.

De reeds opgeheven kliklijn is niet het enige voorbeeld van de subtiele neo-fascistische praktijken van het Vlaams Blok. Misschien minder sensationeel maar daarom niet minder verwerpelijk is de oproep van, ja alweer Vlaams Blok Antwerpen, om vooral niet te gaan winkelen bij niet-Vlamingen.
Waarom verwerpelijk? Omdat het weerom ingegeven is door een fundamentele afkeer van andere bevolkingsgroepen. Het is weerom een oproep tot het doorvoeren van apartheid. Het is weerom een praktijk die het Vlaams Blok heeft overgenomen van hun voorvaderen "de nazi's", die vooral gespecialiseerd waren in het opstoken tegen joodse winkeliers. Het betaamt niet dat een politieke partij stelling neemt tegen het eerlijk ondernemen van de vele allochtonen, die op correcte wijze hun brood proberen te verdienen. De vrije concurrentie is krachtig genoeg om mensen te laten kiezen welke handelszaken ze prefereren.
Wat zullen we dan nog allemaal voorgeschoteld krijgen? Arbeid, eigen volk eerst! Inschrijving universiteit, eigen volk eerst! Wachtrij, eigen volk eerst! En ga zo maar door. Het is uitermate gemakkelijk om de allochtonen af te snijden van alle mogelijkheden om zich in onze maatschappij te manifesteren en ze dan nadien met de vinger te wijzen. Vergeet dan niet dat veel allochtone jongeren vaak ontmoedigd zijn om te solliciteren wegens de voortdurende afwijzingen vanwege hun huidskleur of afkomst.
Kies voor de winter, en we krijgen een kille maatschappij. Geef mij maar de warme kleuren van een multiculturele samenleving.