arch/ive/ief (2000 - 2005)

Actie: stop de kliklijn!
by Marc Vercoutere Thursday, May. 13, 2004 at 10:08 AM
actiestopdekliklijn@hotmail.com

Het Vlaams Blok onderneemt actie tegen één van de zwakste groepen uit de maatschappij. Laat ons met zijn allen actie ondernemen tegen het Vlaams Blok.

De oproep van het Vlaams Blok om illegalen in je buurt te klikken is een nieuwe zet in het aanwakkeren van onverdraagzaamheid. Met het achtervolgen van één van de zwakste groepen in de samenleving, met name de illegale vluchtelingen, gaat de partij ernstig uit de bocht. Er kan echter geen twijfel over bestaan dat ook niet illegalen hier het slachtoffer zullen van zijn. Hoe herken je immers een illegaal in een multiculturele stad als Antwerpen.
Ieder mens, met ook maar de minste ethische vorming, beseft dat dit een ultiem voorbeeld is van de fascistische roots van een partij, die ondanks haar veroordeling het niet kan laten verschillende bevolkingsgroepen tegen elkaar op te zetten.
In termen van westerse geschiedenis is het zelfs nog niet zo heel lang geleden dat de Nazi's hetzelfde vroegen van de Vlamingen met betrekking tot de joden.
Als er een probleem is met illegalen dan is dit probleem niet aan die illegalen te wijten maar aan de oneerlijke verdeling van de wereldse (westerse) rijkdom. Medeplichtig is de politiek die er niet in slaagt een antwoord te bieden aan de problematiek van de internationalisering van de maatschappij. Enkel de illegalen verwijderen is onmenselijk en even onstructureel als de kortzichtigheid van de Vlaams blok ideologie.

Daarom een oproep tot de actie: "stop de kliklijn".
Hiervoor bestaan verschillende mogelijkheden.
Telefoneer met zijn allen naar de kliklijn van het Vlaams Blok in Antwerpen en uit je ongenoegen over de maatregel. Telnr: 0496/146 546.
Bestook het Antwerpse secretariaat met je opmerkingen. Tel. 03/216.92.13.
Overrompel hun mailbox: secretariaat.antwerpen@vlaamsblok.be.

Last but not least: Mail deze oproep door naar zoveel mogelijk anderen.
Voor reacties kan je terecht op het email-adres: actiestopdekliklijn@hotmail.com
Graag een seintje wanneer je aan de actie deelneemt, dan blijven we op de hoogte van de respons. Wie wil op de hoogte worden gehouden meld dat even.