arch/ive/ief (2000 - 2005)

Blok jaagt op illegalen met kliklijn
by Mohamed Wednesday, May. 12, 2004 at 10:52 AM
mohamed_doukkali@yahoo.fr

Het Vlaams Blok start in Antwerpen een kliklijn waarop illegalen kunnen worden aangegeven. Wie vermoedens heeft over plaatsen waar illegalen wonen of werken, wordt door het Blok aangespoord om dat via een mobiel nummer te melden. De partij zal de informatie overmaken aan het stadbestuur en de politie. Het bericht staat in de krant Het Laatste Nieuws.

Veiligheidsschepen Dirk Grootjans (VLD) reageert verontwaardigd: ,,Een misdrijf moet bij de politie gemeld worden. Het Blok mag geen politietaken overnemen. Ik laat onderzoeken of dit wettelijk is.''

Het Vlaams Blok vindt dat het stadsbestuur en de politie geen werk maken van het actief opsporen van naar schatting 10.000 illegalen die volgens de partij in Antwerpen wonen. ,,Daarom moeten we het zelf doen met zo'n meldpunt'', zegt initiatiefnemer en provincieraadslid Philippe Van der Sande. Het Blok start de actie in de stationswijk, Berchem en Kiel, maar wil ze uitbreiden tot de hele stad.

Vlaams blok goes nazi
by Marc Vercoutere Wednesday, May. 12, 2004 at 11:27 AM
mvercoutere@hotmail.com

Ieder mens, met ook maar de minste ethische vorming, beseft dat dit een ultiem voorbeeld is van de fascistische roots van een partij, die ondanks haar veroordeling het niet kan laten verschillende bevolkingsgroepen tegen elkaar op te zetten.
In termen van westerse geschiedenis is het zelfs nog niet zo heel lang geleden dat de Nazi's hetzelfde vroegen van de vlamingen met betrekking tot de joden.
Als er een probleem is met illegalen dan is dit probleem echter niet aan die illegalen te wijten maar aan de oneerlijke verdeling van de wereldse (westerse) rijkdom. Medeplichtig is de politiek die er niet in slaagt een antwoord te bieden aan de problematiek van de internationalisering van de maatschappij. Enkel de illegalen verwijderen is onmenselijk en even onstructureel als de kortzichtigheid van de Vlaams blok ideologie.

DOEN!!
by manolito Wednesday, May. 12, 2004 at 2:52 PM

zoals bij elke informatie verzameling ligt het zwakke punt in de informatie verwerking, dus:

bel allemaal die lijn op en zeg dat je illegalen heb zien werken op het secretariaat van het vlaams-blok, op kantoor van de KBC of verzin zelf maar verder

doen

doen2
by dada Wednesday, May. 12, 2004 at 3:57 PM

Het nummer is 0496/146 546.

Als we nu eens met zijn allen bellen en het arrest voorlezen of gewoon hard beginnen hijgen?

Blok jaagt op illegalen met kliklijn
by marc Wednesday, May. 19, 2004 at 8:27 PM
marcduyols@yahoo.com geen amsterdamstr 23 2000 A'pen

Ik las dit artikel van middag, en ging kijken op de site van het VB. Nergens vond ik hier iets over.

Trouwens wat wil het blokske hiermee bereiken, ik leef al jarenlang samen met een illegale, met medeweten van de politie, het parket en de staatsveiligheid. En niemand die zich hier druk overmaakt. Het is trouwens geen misdaad om met een illegale samen te leven.

Neen, eigenlijk wordt het eens tijd dat we deze stoere uitspraken van het vl. blok, eens gepast bestrijden. In de plaats van kinderachtig te reageren kunnen we gewoon een databank aanleggen op internet, waar we de namen én de foto's publiceren van deze racisten, en hun uitspraken en geschriften publiceren.
Tevens pleit ik er voor om illegalen die riskeren het land uitgezet te worden te laten onderduiken.

Hier zouden we onze energie beter in steken, in plaats van aandacht te schenken aan racisten.