arch/ive/ief (2000 - 2005)

Politie intimidatie op 1 mei
by luxke Sunday, May. 02, 2004 at 1:46 AM
luxien@mail.be

In Bruggen had op 1 mei een zogenaamde 'Reclaim Solidarity' plaats waarbij een bont gezelschap ongevraagd de straat op danst uit Solidariteit met IEDEREEN ipv enkel het 'eigen volk'. De (stads?)bestuurders hebben het nodig gevonden om mininum 10 undercovers en 10 overvalwagens op af te sturen. Aan de grote markt kwam (de aap uit de mouw) de politie uit z'n wagens en was het tijd voor een staaltje politieterreur.

Politie intimidatie ...
demisdaad.jpg, image/jpeg, 432x359

Er werd aan het station vertrokken en onderweg zag m'n enkel blije gezichten van mensen die bloemen kregen aangeboden of het gezelschap gewoonweg grappig vond.

Onmiddelijk werden ze gevolgd door een meute undercover agentjes én 5 overvalwagens, die ook bleven volgen in de drukke winkelstraten (heel gezellig voor de toeristen)

Aan de grote markt werd dan duidelijk wat de politieplannen waren. De grote markt was hermetisch afgesloten door matrakflikken die er allesbehalve vriendelijk uitzagen. Onmiddelijk werd iedereen ingesloten 'langs achter' door alweer matrakflikken.

Achter de rijen flikken verdrongen zich ondertussen honderden mensen die niet begrijpen waar al dat machtvertoon voor nodig is...

Dan wordt meegedeeld dat iedereen toch zijn weg mag verderzetten, maarbij in groepjes van 5 de 'Reclaim mensen' werder doorgelaten (door een waren flikken-flessenhals!). Daarbij werd iedereen duchtig gefotografeerd en/of gefilmd door de undercoveragenten.

Dit machtvertoon was werkelijk nergens voor nodig. Het was al de 3e keer dat op 1 mei een bonte stoet door het centrum van Brugge trok en nooit is er enig probleem geweest met wat dan ook.

Het geeft in ieder geval weer eens een goede illustratie bij de steeds repressievere wereld waarin we leven!

Aan ALLE actievoerders: laat je aub niet intimideren door de 'machthebbers' en blijf jullie lieve en vredevolle woorden weerklinken zo veel je kan...zolang het nog kan!

(tip aan de undercovers: die lichtblauwe jeans zijn toch écht wel 'out of time')

Politiest(r)aat
by luxke Sunday, May. 02, 2004 at 1:46 AM
luxien@mail.be

Politiest(r)aat...
politiestaat.jpg, image/jpeg, 448x336

Politie overal...maar waarom toch?

Opjagen
by luxke Sunday, May. 02, 2004 at 1:46 AM
luxien@mail.be

Opjagen...
beteugelaars.jpg, image/jpeg, 578x359

Het vredevol gespuis wordt samengedreven. Een aantal undercovercreeps doet zelfs zijn oranje flikkenarmband rond. Dit is niet leuk...Freedom of speech is toch voorgoed geclaimd door de winstmaniakken of wa? Zoals je hier ziet zaten er dus ook kids in de politieval...heel erg verantwoord bezig hoor!

Zonder woorden
by luxke Sunday, May. 02, 2004 at 1:46 AM
luxien@mail.be

Zonder woorden...
politiegeweld.jpg, image/jpeg, 518x404

!

In Brugge
by luxke Sunday, May. 02, 2004 at 1:49 AM

In BRUGGE ipv Bruggen
Oops

Prachtig Theater
by het_bosviooltje Sunday, May. 02, 2004 at 12:36 PM
het_bosviooltje@ziplip.com bij de burgemeester Lappersfortbos

Gewoon prachtig theater dat Moenaert heeft gemaakt.
Hij heeft moeite noch geld gespaard om dit te realiseren.
Zelfs een helicopter was in "het script" aanwezig.
De Brugse Vrije Jongeren - is iets HEEL anders dan het bruine VNJ- die Brugse Vrije Jongeren waren weer kleurrijk uitgedost, er was naast de acteurs die voor pol(u)tie speelden weer een boel volk aanwezig: bruggelingen al dan niet vrij, kinderen, toeschouwers, en de zon.
Het kost de stad nog niet eens zoveel, minder dan een hooliganmatch, minder dan één dag in het concertgebouw-tempel. En daarbij iedereen kon er GRATIS van genieten.
Nogmaals een bewijs dat je niet van SP.A moet zijn om ook iets GRATIS te organiseren.
Een DIKKE proficiat voor burgemeester Moenaert en cultuurminnend social(tr)ist Roose


kusjes het bosviooltje

anger managment
by bebbe Sunday, May. 02, 2004 at 5:07 PM

Dit ging gewoonweg alle waanzin voorbij, stuur die psychopaten met z'n allen naar een centrum voor geweldloosheid....

Pure intimidatie, de brugse polutie heeft zichzelf weer eens overtroffen....

ze kunnen de pot op, en 'k hoop dat niemand zich laat afschrikken door dergelijke knokploegen, anyways, 'k hoop dat er al gewerkt word aan een volgende betoging, we kunnen, en mogen dit niet zo laten... 'k stel voor dat't de volgende keer onder de noemer "reclaim freedom of speech"