arch/ive/ief (2000 - 2005)

"sociale amnestie": 1 mei aktie in Gent
by kabouter dop Friday, Apr. 30, 2004 at 3:04 AM

LINKSE RATTEN, HANG UW MATTEN!

Geen 1 mei in Gent zonder debat of feest, maar dit jaar roepen we op voor een actie. We moeten op straat komen. We gaan er zelfs bij hangen en liggen. We willen langs de 1 mei-stoet en op de vrijdagsmarkt een sociaal hangnet maken door er met zoveel mogelijk bij te gaan hangen. Want als de regering onlangs een fiscale amnestie afriep, dan eisen wij, op z'n minst, een algehele sociale amnestie!

Onze regering slaagde er zomaar even in om te verklaren dat de werkloosheid één van de grote problemen van onze samenleving is en dat daarom die werklozen maar eens gestraft moeten worden (verplichte bijscholingen, verplichte jobs in nepstatuten, onwilligen schrappen, enz ...). De werklozen dragen immers niet bij tot onze samenleving, het zijn profiteurs. Ondertussen riep diezelfde regering - met steun van de socialisten (!) - onlangs de fiscale amnestie uit (rijken krijgen gunsttarieven op zwarte geldsommen in het buitenland als ze die weer naar België brengen), Met andere woorden, er wordt open en bloot gezegd dat rijke mensen belastingen kunnen ontduiken, terwijl mensen die onderaan de sociale ladder hangen op slapeloze nachten worden getrakteerd. Laten we de SPA op 1 mei dus vooral geen schouderklopjes geven. Linkse ratten, hang uw matten!

En daarmee hebben we nog niets gezegd over de werkmallemolen zelf. Waarom zou enkel betaalde loonarbeid die past binnen onze neoliberale samenleving 'werk' zijn? Er lopen in onze samenleving ontelbare mensen rond die zich nuttig maken met werk allerhande of die er bewust voor kiezen om werk te doen dat ze zelf aangenaam vinden, in plaats van zich te laten kneden tot gewillige flexibele slaafjes die beantwoorden aan de laatste nieuwe gril van de heilige markt.

Omdat die hypocrisie ons de keel uithangt en omdat wij weigeren ons hoofd te laten hangen, gaan we dus op de dag van de arbeid een beetje gezellig rondhangen.

Leg alvast een hangmat, een veldbed of een strandzetel klaar om deel te nemen aan deze zeer ontspannen hangmatactie.


HANG JE ERBIJ OP 1 MEI
OM 9u30 OP DE KOUTER (JE WEET WEL, AAN DIE KIOSK DAAR);
EN VERGEET JE HANGMAT NIET!

ps : u mag zich altijd verkleden in Kabouter Dop, dus met een pinnemuts en een plakbaard.

Reclaim
by RTS Friday, Apr. 30, 2004 at 1:56 PM

En na deze schitterende axie kunnen jullie dan allemaal afkomen naar de RECLAIM Solidarity in Brugge!!!!
Afspraak om 14u aan het stationsplein.
Be there!