arch/ive/ief (2000 - 2005)

Nieuwe film van Michael Moore opgenomen in officiële selectie Cannes
by christophe callewaert Tuesday, Apr. 27, 2004 at 1:35 PM
christophe@indymedia.be

BRUSSEL -- Fahrenheit 9/11, de nieuwe film van Michael Moore werd opgenomen in de officiële selectie van het 57ste filmfestival van Cannes. Activist en beroepsboeman van president Bush Michael Moore kan meteen een gooi doen naar de Gouden Palm. Het is pas de tweede keer in de afgelopen 48 jaar dat een documentaire uitkomt in de officiële competitie. Moore ging in 2002 zichzelf voor met zijn oscar-winnende film Bowling for Colombine.

Nieuwe film van Mich...
michaelm.jpg, image/jpeg, 297x350

In Fahrenheit 9/11 geeft Moore zijn visie op de aanslagen van 11 september. De film zal het ook hebben over de oorlog en bezetting in Irak. Moore stuurde daarvoor een cameraploeg naar Bagdad waar ze peilden naar de ware gevoelens van de Amerikaanse soldaten over deze oorlog. De film komt nog deze zomer uit in de VS en de rest van de wereld. De film kan zo eventueel nog een rol spelen in de campagne voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Michael Moore is één van de felste tegenstanders van president Bush en probeert er alles aan te doen om de man uit Texas uit het Witte Huis te krijgen. Eerder publiceerde hij al de boeken Stupid White Men en Dude, where is my country waarin het beleid van Bush flink op de korrel wordt genomen.

In Cannes zal Fahrenheit 9/11 het moeten opnemen tegen de nieuwe films van Emir Custurica en Joel Coen. Quentin Tarantino is deze keer jury-voorzitter. Aan zijn zijde zitten ondermeer de bekende actrices Emanuelle Béart en Kathleen Turner. In de jury zit uitzonderlijk ook een Belg, de acteur Benoit Poelvoorde die momenteel schittert in de Claude François-hommage Podium.

in samenwerking met Mel Gibson
by Guido Tuesday, Apr. 27, 2004 at 7:03 PM

"Stagehands may get the chance to boo Michael Moore a second time at Oscar 2005. Moore has found a surprising production company, Mel Gibson's Icon Productions to back his next film "Fahrenheit 911."

http://www.indiewire.com/biz/biz_030331moore.html

Eerst was het Disney:

Disney sponsort Moore voor nieuwe film.
http://archive.indymedia.be/news/2003/05/62453.php

Website Michael Moore:
http://www.michaelmoore.com/

Waarover de film zal gaan:

"The Bush - bin Laden ties that Moore will explore include George Bush Sr.'s business dealings with Mohammed bin Laden, the Saudi construction magnate who left $300 million to his son, Osama and the connection between the Bush Sr. led CIA and the forces in Afghanistan that fought the Soviet Union in the late 70s and early 80s."


Dit staat ook in een boek dat onlangs verschenen is:

House of Bush, House of Saud: The Secret Relationship Between the World's Two Most Powerful Dynasties
http://www.iht.com/articles/516054.html



te vlug gereageerd
by Guido Wednesday, May. 05, 2004 at 3:42 PM

Disney sponsort Moore voor nieuwe film.
http://archive.indymedia.be/news/2003/05/62453.php

In bovenstaand artikel heb ik een fout gemaakt, Miramax is wel overgekocht door Diney maar blijkbaar is het nu boel tussen de leiders van Miramax en Disney:

" Miramax, run by Hollywood moguls Harvey and Bob Weinstein, agreed to distribute the documentary but Disney signalled it was not happy with the deal."
http://news.bbc.co.uk/1/hi/entertainment/film/3685633.stm