arch/ive/ief (2000 - 2005)

Blokveroordeling
by johan Saturday, Apr. 24, 2004 at 3:52 PM

"Het Blok is het Probleem niet zijn kiezers". Reactie op deze stelling

"Wij zijn tegen het Blok maar niet tegen zijn kiezers".
Ik ben het hier niet mee eens. De 800.000 kiezers van het blok zijn geen onwetende idioten en ze zijn bovendien toerekeningsvatbaar.
Het zijn dus geen misleide schapen die omzichtig en met zachte overreding terug naar de juiste stal geleid moeten worden.
Jullie zijn smeerlappen en elke minder sterke typering doet jullie onrecht aan.
Als jullie erop stemmen uit onwetendheid is dat een vorm van schuldig verzuim. Nog nooit was er zoveel informatie voor zoveel mensen beschikbaar. Net zoals elke Belg de wet moet kennen kunnen jullie dus niet anders dan weten waar het Blok voor staat en wat de gevolgen geweest zijn en zullen zijn van gelijklopende standpunten vroeger en nu.
Een Marokkaans kind of welk kind dan ook is niet schuldig, dus kan je niet zeggen dat alle Marokkanen niet deugen, zelfs al zitten de gevangenissen er voor mijn part vol mee. Doe je dat toch dan vind je dat je onschuldigen mag straffen en dan ben je een smeerlap en niks anders. Vind je dat problemen met vreemdelingen opgelost of aangekaart moeten worden door te stemmen op het Blok dat voor dit soort smeerlapperij staat dan ben je ook een smeerlap én niks anders.
Bijgevolg moet je ook zo behandeld worden. De harde aanpak, eigen blokkers eerst. Dus geen barbecues bovenop miljardeninvesteringen in je stad want het moest maar eens het minste ongemak met zich meebrengen die je naar het Blok jaagt. Iedere ouder weet dat je ongewenst gedrag niet beloont, ongewenst stemgedrag dus ook niet, zelfs niet met een barbecue. Voor mensen met niet het minste fatsoen ben je niet beducht, zachte heelmeesters maken diepe wonden, balorige kinderen zet je op hun plaats. De democratie, hoe onvolmaakt ook, misbruiken en zelfs in gevaar brengen om lucht te geven aan al dan niet terechte frustraties is om een verdiend pak slaag vragen. Het heeft lang genoeg geduurd, de overgrote meerderheid van de Vlamingen is jullie gejengel beu, de boksmatch is géén éénrichtingsverkeer meer. Ons zelfrespect krijgt een opsteker. Het verwende kind heeft in Gent eindelijk een eerste mot gekregen en schreeuwt van pure verbouwereerdheid moord en brand. Alle begrip. het moet serieus wennen zijn. En dan te bedenken dat dit voortaan altijd zo zal moet en hoort te zijn. Het heeft lang genoeg geduurd, een toegesmeten bokshandschoen kan opgenomen worden en gebruikt worden waarvoor ze dient.
Het werd tijd. De kloof tussen mij en de instellingen van onze samenleving is plots iets minder breed.

Blokveroordeling
by ktej Monday, Apr. 26, 2004 at 12:33 PM

Hoewel ik een sterke afkeer voel voor het VB en zijn standpunten, kan ik niet akkoord gaan met de manier waarop met deze partij wordt gehandeld en ik kan zeker niet akkoord gaan met uw stelling dat iedereen die voor het Vlaams Blok stemt racisten zijn.

U argumenteert dat men niet alle allochtonen als schuldig mag beschouwen toch stelt u dat ALLE 800.000 mensen die -voor welke reden dan ook - op het Blok hebben gestemd racisten zijn. Volgens mij bent u op dat ogenblik niet veel beter dan de mensen die u veroordeelt.

"De democratie, hoe onvolmaakt ook, misbruiken en zelfs in gevaar brengen om lucht te geven aan al dan niet terechte frustraties is om een verdiend pak slaag vragen."

In een democratie moet iedere stem gehoord worden of men akkoord gaat met wat deze zegt of niet. Dat is een van de privileges en gevaren van democratie. Men moet er inderdaad voor zorgen dat bepaalde grenzen niet worden overschreden maar de manier waarop onze politici de laatste jaren met het Vlaams Blok zijn omgegaan, is ondemocratisch op zich. Indien men niet akkoord gaat met de stellingen van het Vlaams Blok moet men de argumenten weerleggen niet de partij monddood maken.

reactie
by johan Monday, Apr. 26, 2004 at 11:35 PM

Die Marokkanen die er als voorbeeld bijgehaald worden hebben niks gedaan, ze zijn slachtoffer.
Die 800000 hebben wel degelijk iets uitgevreten, ze hebben op het Blok gestemd.
Het Blok dat al jaren veralgemeent, hele bevolkingsgroepen tegelijk veroordeelt. Dat gaat in tegen een van de basisprincipes waar iedere van ons mee doordrenkt is : je veroordeelt geen onschuldigen. Je wil dat niet omdat je niet wil dat jou of de mensen die je liefhebt zoiets overkomt. Je hebt dus niet het recht alle Marokkanen zwart te maken omdat het percentage van de Marokkanen dat iets uitgevreten heeft hoger zou liggen dan bij laten we zeggen Belgen van de zevende generatie.
Ik doe niet mee aan het beknuffelen van goeie eerzame Blokkiezers. Het zijn smeerlappen en ze kunnen daar best zoveel mogelijk mee geconfronteerd worden. Die comedie, dat omzichtig gedoe, uit angst dat er nog meer overlopen naar het Blok komt mij mijn strot uit. Degenen die dat doen vinden blijkbaar dat waar ze voor staan niet kan verdedigd worden. Stelt dat dan zo weinig voor of wat ?
Eigenlijk vinden de klassieke partijen hun kiezers een bende idioten te loemp om de basiswaarden waarop onze samenleving zou gebouwd zijn, en waar zij achter beweren te staan, aan uit te leggen. In die visie op hun kiezers verschillen ze in niet veel van het Blok.
Ik blijf erbij dat je gerechtvaardigde frustraties owv terechte desnoods chronische misstanden waar jezelf voortdurend het slachtoffer van bent ook op andere manieren dan door een blokstem kan aankaarten. Kies je voor die gemakkelijkheidsoplossing dan ben je een stuk tuig, slachtoffer of niet. Jouw probleem kan toch niet verantwoorden dat je anderen onrecht aandoet ?
Of dat je op een partij stemt die democratie zal gebruiken om die zei het gebrekkige democratie uit te hollen ?