arch/ive/ief (2000 - 2005)

Laffe Vlaamse politici dreigen door hun Blok-angst Blok-klop te krijgen
by jan-pieter everaerts Thursday, Apr. 22, 2004 at 9:04 PM

Onthutsend woensdagavond om zien hoe kopstukken van Vlaamse 'niet-racistische' partijen (Stevaert, Sterckx, Leterme ...) hun staart introkken wanneer ze op tv geïnterviewd werden over het arrest dat het Vlaams Blok veroordeelt. Op donderdag ging dat 'angst-gedoe'nog verder.

Terwijl Franstalige politici er op donderdag op aandrongen dat nu ook de staatssubsidies aan het veroordeelde Blok ingetrokken worden - je geeft toch geen gemeenschapsgeld aan een racistische en staatsvijandige partij ! - blokten woordvoerders van SPA en CD&V in het TV- 1-Journaal dat idee van de Franstaligen af. Leterme ging in Terzake zelfs zo ver te stellen dat "het arrest niet goed is voor de democratie" .. Staat de CD&V- er - met zijn kritiek ook op het Centrum voor Racismebestrijding - aan de kant van het Blok ? Die indruk, die 'perceptie', om een woord van Leterme te gebruiken, krijg je wel.

SPA en CD&V willen dus dat het Vlaams Blok verder Belgische belastingsgelden krijgt. Ze weigeren te voorkomen dat nog langer geld van u en mij moet dienen voor de racistiche haatpropaganda van het Blok. Merci Stevaert. Merci Leterme & Co.

Overigens is het ook zeer consequent van het Blok zelf om enerzijds "het Belgisch regime" aan te vallen, om "België Barst" te prediken en anderzijds toch geld van de Belgische staat te incasseren.


* Waarom klagen Vlaamse partijbonzen niet duidelijk het Blok-programma aan ?

Waarom zijn de Vlaamse partij-bonzen zo bang voor het Blok ? "Omdat ze vrezen dat het Blok van de huidige situatie zal profiteren" hoor je nu overal. Maar wie bevreesd is, die krijgt juist het snelst slaag.

Waarom gaan de Vlaamse partij-bonzen niet resoluut in de aanval tegen de Blok-propaganda dat het arrest de vrijheid van meningsuiting zou beperken. Waarom komt Stevaert niet mili tant er voor uit dat hier een heel andere "vrijheid" op het spel staat ? Met name: de vrijheid van alle mensen die in België wonen om hier in vrede te kunnen samenleven en niet door een systematisch vreemdelingenhaat-campagne tegen elkaar opgestookt te worden !

Waarom kunnen de Vlaamse partijbonzen niet eens duidelijk het uiterst rechtse partijprogram ma (anti-vakbonden, anti-feministisch, anti-ecologisch ...) van het Blok aanklagen ? Stevaert, Leterme & Co zouden zich de slagzin moeten herinneren dat "de aanval de beste verdediging is". Bij het Blok moet je ze dat niet meer gaan vertellen.

Kansen laten liggen.
by Edith Thursday, Apr. 22, 2004 at 9:18 PM

Het is al langer duidelijk dat de partijen die zich zo graag 'democratisch' noemen, door hun halfslachtige houding en gecamoufleerd racisme het VB hebben groot gemaakt. De reacties van de VLD waren de afgelopen dagen nog de meest aanvaardbare. Wat ik gevreesd had lijkt waar te worden. De sossen en de sissen gaan door hun gebrek aan inzicht weer eens in de kaart van het VB spelen en dan weten ze op 13 juni weer niet wat hen is overkomen. De cvp voedt het VB bij mijn weten al maar dan 20 jaar en ze blijven er blind voor. Het blokgehalte van de CD&V is de afgelopen jaren dan ook erg toegenomen, mogelijk met het vooruitzicht de restanten van de Volksunie binnen te halen. Het laten vallen van de overbekende naam cvp had daar al mee te maken.

Jan-Pieter heeft gelijk. Het is niet de slachtofferrol die het Blok stemmen zal opleveren, maar wel de angst en de lafheid van de andere partijen. Wat Stevaert betreft is het duidelijk dat hij niet weet hoe hij met deze situatie moet omgaan. Schoupen vondt het nodig om de Franstalige politici terecht te wijzen en ze zeggen dat ze zich met hun eigen zaken moesten bemoeien. Het leek er vandaag inderdaad wel op dat de CD&V en Spa belangen hebben bij de kracht van het VB. Hun verdediging van het VB was beter dan die van Frank Van Hecke. Het wordt nu al duidelijk dat zij in ieder geval van plan zijn deze historische kans om het Blok uit te schakelen zullen laten liggen.

hallo!!!?
by Guido Friday, Apr. 23, 2004 at 10:54 AM

Hallo?

Wakker worden!

Meer dan tien jaar geleden was één van de punten van het Vlaams Blok om mensen zonder papieren massaal terug te sturen via een C-130.

Dit gebeurt nu met zelfs een begeleiding van een filosoof die in onlangs in een weekblad zei dat het slecht gaat met de wereld.

De huidige politi zijn geen haar beter dan die bij het Vlaams Blok, ze voeren gewoon het zeventig-puntenplan uit en het merendeel van de bevolking steekt haar kop in het zand of haalt eens uit naar het Vlaams Blok.

Een socialistische partij zit in de regering en er zijn collectieve deportaties, de kiezers van de SP-a en andere partijen zijn hier schuldig aan.

zie ook:

Vlaams Blok verliest proces, vluchtelingen verliezen nog steeds hun vrijheid.
http://archive.indymedia.be/news/2004/04/83696.php

Groot gelijk
by Edith Friday, Apr. 23, 2004 at 6:23 PM

Wel Guido, het is toch dat wat ik zeg. Zolang de andere partijen die zich graag democratisch noemen, het Blok gelijk geven en zijn programma uitvoeren, zolang zal het blok blijven groeien. Als ze nu niet radicaal van koers gaan veranderen en een menselijker asielbeleid gaan voeren, geen vreemdelingenbeleid - ik kan iets krijgen van dat gevreemdeling altijd. Vreemdelingen zijn mensen die ik niet ken. De allochtonen die ik ken zijn dus geen vreemdelingen terwijl de autochtonen die ik ken wel vreemdelingen zijn - en gaan ophouden met racistische standpunten van het blok over te nemen, zoals Smagghe, Dewael (hoofddoek), Van Peel en vele anderen. De CD&V heeft een hoog blokgehalte.