arch/ive/ief (2000 - 2005)

Holebifederatie blij met uitspraak in Vlaams Blokproces
by Isha Van Alsenoy Thursday, Apr. 22, 2004 at 8:40 PM
isha.vanalsenoy@holebifederatie.be

De inzet van de procedure tegen het Vlaams Blok is een aangelegenheid waar de Holebifederatie erg veel belang aan hecht: kan een politieke partij, onder het mom van vrije meningsuiting, racistische en discriminerende propaganda voeren ? Het antwoord van de rechtbank is nu duidelijk: neen ! Het is volkomen terecht om het Blok via een gerechtelijke procedure aan te pakken. Een politieke partij staat niet boven de wet. Zij moet, bij een overtreding van de wet, worden vervolgd zoals dat gebeurt voor elke andere organisatie, bedrijf of burger die de wet schendt. De Holebifederatie waardeert daarom bijzonder het initiatief van het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding en de Liga voor de Mensenrechten.

Het is volkomen terecht om het Blok via een gerechtelijke procedure aan te pakken. Een politieke partij staat niet boven de wet. Zij moet, bij een overtreding van de wet, worden vervolgd zoals dat gebeurt voor elke andere organisatie, bedrijf of burger die de wet schendt. De Holebifederatie waardeert daarom bijzonder het initiatief van het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding en de Liga voor de Mensenrechten.

Opportunistische of strategische overwegingen over de electorale gevolgen van de uitspraak van de rechtbank mogen geen afbreuk doen aan de waardering voor de correcte juridische aanpak van een racistische partij, met alle gevolgen vandien, ook de partijfinanciering. Een democratische overheid kan geen politieke partij of een andere organisatie subsidiƫren die een systematische haatcampagne voert tegen een deel van de bevolking.

Voor meer informatie over dit persbericht kan u terecht bij Jean-Marie Vandeursen (medewerker cel politiek Holebifederatie) op 0476/550167. In het meest recente nummer van ZiZo, dat vandaag in de winkel ligt, wordt het standpunt van het Vlaams Blok over holebis verduidelijkt.



Nuttige adressen:

http://www.holebifederatie.be

http://www.zizo-magazine.be