arch/ive/ief (2000 - 2005)

sambaweekend maastricht
by bluppfisk Tuesday, Apr. 20, 2004 at 12:07 PM
sander AT jnm DOT be

Een vijftigtal sambatista's van overal in Europa en zelfs Amerika namen het afgelopen weekend deel aan een internationale sambameeting in Maastricht (NL).

Vijftig mensen uit Parijs, Berlijn, Aachen, Maastricht, Amsterdam, Gent, Turijn, Sheffield, Götebörg, Cochabamba (Columbia), Seattle en Californië waren afgelopen weekend (16-18 april 2004) aanwezig op de internationale sambagathering in Maastricht in Nederland.

Buiten handverscheurende repetities in het grasveld, rond de tenten en het kampvuur, was er ook nog plaats voor allerlei workshops. In formatie marcheren met de sambaband, dansen, internationale sambadiscussie.

Zaterdagmiddag dan wandelden - in het kader van de verjaardag van de boerenstrijd - een 20-tal muzikanten de Albert-Hein in Maastricht binnen, omgeven door kleurrijke dansers en mensen met flyers en spandoeken die pleitten voor een eerlijke prijs voor eerlijk werk. De stoet ging ook nog door het station van Maastricht, waar het geluid door de machtige architectuur nog eens versterkt werd. De brug mochten we niet over omdat die - volgens de politie - wel eens zijn eigenfrequentie zou kunnen bereiken en onder onze voeten de rivier in zou vallen.

Hopelijk komen er hieronder binnenkort video- en audiofragmenten en foto's on-line.

comment
by bluppfisk Wednesday, Apr. 21, 2004 at 11:58 AM
sander AT jnm DOT be

Meer foto's vind je hier:

http://yannick.chenevoy.free.fr/samba/index.html