arch/ive/ief (2000 - 2005)

hutsepot
by koen Tuesday, Apr. 06, 2004 at 2:58 PM

4000 boompjes aangeplant in Hutsepot, stad wil ze weer verwijderen, teken de petitie!

"Hoera! Gent heeft er sinds vandaag 7 hectare bos bij!

gisteren startte 'Operatie Hutsepot': naar schatting 400 vrijwilligers plantten samen meer dan 4000 boompjes aan de Hutsepot in Gent-Zwijnaarde. Hierdoor heeft Gent er in één klap 7 hectare bos bij.

Vanaf halfelf gisterenmorgen stroomden de planters toe. Om 16 uur waren er nog steeds mensen aan het planten. We telden heel veel gezinnen met kinderen, veel buurtbewoners en er werden ook een aantal bv's - of in dit geval 'bh's' (bekende hutsepoteters) gesignaleerd. Het was een lust voor het oog om al die enthousiastelingen met spade en boompjes in de weer te zien. Alle planters kregen een boommarkeerder waarop ze hun naam en een persoonlijke boodschap konden achterlaten. Deze boodschappen wapperen nu als frisgroene blaadjes aan de prille stammetjes van het dito stadsbos.

De algemene boodschap was duidelijk én tweeledig: geen bedrijven (maar bos) op deze mooie plek én snel werk maken van meer bos in Gent.

meer op info en petitie op www.hutsepot.be

vandaag (6 april) in de morgen: "Gent zal 4000 pas geplante boompjes weer verwijderen"

voorlopig dus noch gezonde lucht noch gezond verstand in Gent!

hutsepot - correcte link
by koen Tuesday, Apr. 06, 2004 at 3:01 PM


hier een goed werkende link

www.hutsepot.be

leve het bos!

www.hutsepot.org !!!
by koen Tuesday, Apr. 06, 2004 at 3:04 PM

www.hutsepot.org is dus de finale correcte link, sorry voor de verstrooidheid

groeten

Bericht DM
by Babyp Tuesday, Apr. 13, 2004 at 5:00 PM
stijndm@hotmail.com

6 April: onderhoud met burgemeester Frank Beke

Op 6 april had het Hutsepotfront (met vertegenwoordigers van Natuurpunt Gent, Natuurpunt Nationaal, Bond Beter Leefmilieu, Buurtcomité Rijvissche en de bosbewakers) een onderhoud met burgemeester Frank Beke, de schepenen Geert Versnick (Openbare werken, Stadsontwikkelingsbedrijf), Lieven De Caluwe (Leefmilieu) en een kabinetsmedewerker van schepen Karin Temmerman (Ruimtelijke Ordening).

We hebben het stadsbestuur verzocht om te beloven dat ons prille bosje op stadsgrond alvast onaangeroerd blijft (en dus niet wordt omgemaaid zoals twee jaar geleden) tot de definitieve bestemming van het terrein is vastgelegd (en uiteraard dringen we erop aan dat deze bestemming 'bos' wordt). De burgemeester antwoordde dat hij over veertien dagen uitsluitsel zal geven of de boompjes al dan niet zullen weggemaaid worden. In elk geval zal de stad de komende twee weken geen actie ondernemen op het terrein Voorts kregen we de kans om nog eens al onze argumenten op een rijtje te zetten. Maar uiteindelijk beslist de Vlaamse Regering over de nieuwe bestemming van het terrein. Het Hutsepotfront zal dan ook binnenkort de Vlaamse Regering aanspreken.

Belangrijk: het bericht -zoals vandaag in de pers verscheen - dat 'het stadsbestuur' wou dat we de boompjes zouden verwijderen, of dat ze het anders zelf zouden doen was afkomstig van Geert Versnick, in zijn hoedanigheid van voorzitter van het Stadsontwikkelingsbedrijf, die de gronden dient te 'ontwikkelen'. Op het officiële standpunt van het stadsbestuur m.b.t. de boompjes is het dus nog twee weken wachten….