arch/ive/ief (2000 - 2005)

Overzicht betoging Oostende
by han Soete Sunday, Mar. 21, 2004 at 2:49 AM
han@indymedia.be

Overzicht betoging Oostende

Overzicht betoging Oostende


Het woord aan de betogers | La Parole aux manifestants

La Parole aux manifestants -- Marthe Franssen and Georges Alves
Vingt mille personnes se sont déplacés à Ostende pour y manifester à l'occasion du sommet gouvernemental. Douze d'entre eux s'expriment ici.

Het woord is aan de betogers Marthe Franssen and Georges Alves
20 000 mensen zakten zaterdag af naar Oostende. Zij betoogden naar aanleiding van de tweede grote Ministertop. We laten hen zelf aan het woord.

Het woord aan de betogers // 2 Marthe Franssen and Georges Alves
Met 20 000 waren ze, de mensen die zaterdag betoogden naar aanleiding van de ministertop in Oostende. Wij laten ze zelf uitleggen waarom.


Reportages

Vakbonden eisen boter bij de vis in Oostende. Een verslag. christophe callewaert
Stormwind in Oostende, een uitgeregende zaterdag en toch nog dik twintigduizend manifestanten op de vakbondsbetoging naar aanleiding van de mega-ministerraad in het domein Raversijde. De vakbondseisen, de welvaartsvastheid van de uitkeringen en het vrijwaren van de toekomst van de sociale zekerheid genieten duidelijk de steun van een flink deel van de bevolking. Niets dan tevreden gezichten dus op het podium na de betoging. Of het protest ook iets concreet heeft opgeleverd, zal morgen moeten blijken aan het eind van de ministerraad.

Interview Luc Cortebeeck (ACV): "Vakbondsleider kan geen twee heren dienen'' christophe callewaert
Luc Cortebeeck schroomde zich niet in zijn kritiek op de paarse regering van Verhofstadt. "Diezelfde kritische houding zullen we hebben tegenover gelijk welke regering die geen sociaal beleid voert." Zo snoerde hij eventuele critici meteen de mond.

Interview André Mordant (ABVV): "Vlamingen en Walen kunnen dus toch samenwerken christophe callewaert
De verwikkelingen aan de top van het ABVV hebben sporen nagelaten. Maar André Mordant voelt zich gesterkt door de betoging in Oostende. "Blij dat we nog eens kunnen tonen hebben dat Franstaligen en Nederlandstaligen wel degelijk kunnen samenwerken."


Photo reportages

Duizenden betogers van divers 'pluimage' laten hun ongenoegen horen han Soete
[Betoging Oostende]Duizenden betogers van divers 'pluimage' laten hun ongenoegen horen en zien.

Regering wordt op de korrel genomen door betogers. han Soete
Dit mocht volgens sommigen geen betoging worden tegen de regering. Heel wat betogers hadden daar duidelijk een andere mening over en maakten dat op allerlei manieren duidelijk.

Handen af van ons (brug) pensioen, handen af van de werklozen. han Soete
"Werklozen zijn niet lui" "Handen af van ons brugpensioen", ... de maatregelen die regering nam en en wil nemen tegen we werklozen en (brug)gepensioneerden liggen bij heel wat mensen zwaar op de maag. "Ze beloofden 200.000 nieuwe jobs, maar er zijn ondertussen 30.000 extra werklozen.

Patienten en verzorgend personeel tegen afbraak ziekenzorg. han Soete
Op verschillenden plaatsen in de betoging kwam je patiënten of verzorgend personeel tegen die duidelijk lieten blijken dat ze het niet eens zijn met de regeringsplannen en besluiten voor verzorgingssector. Ook de Chritelijke mutualiteiten hadden gemobiliseerd en wilden duidelijk hun stem laten horen.



Videoreportage:

Reportage vidéo: De Liège à Ostende pour réclamer plus de social Rosario - Jonathan


vidéo + photos
by Rosario Thursday, Mar. 25, 2004 at 5:16 PM

right here
http://italy.indymedia.org/news/2004/03/508482.php