arch/ive/ief (2000 - 2005)

Isolatie vermoord...109. doden...Stop de Doden
by TAYAD Comite Saturday, Mar. 20, 2004 at 9:35 PM

Hey Turkije, Hey Europa, Hey Wereld! Heey mensen!





İn de Turkse gevangenissen zijn 109 mensen vermoord, hebben jullie het gehoord? Als jullie het niet gehoord hebben, kunnen jullie het nu horen, maar zwijg er vooral niet over, inplaats daarvan er juist wel over praten!

109 ziel,109 mensen...een epik die al 4 jaar duurt.
waarom zwijgen jullie, waar staan jullie op te wachten?
de revolutionairen zitten tussen de 4 muren,onder de isolatie mishandeling,ze zetten hun leven op het spel.

Zwijgen over het gruwelddadige gebeurtennissen, doen alsof er geen 109 mensen overleden zijn en het 4 jarige verzet niet bestaat, betekent steun aan f-type isolatie mishandeling hoe lang blijven jullie er naar kijken en deelgenoot worden op de massamorden. Vergeet het niet; in het echte leven is er geen plek voor de kijkers.

Stop niet,zeg het,"wij steunen de Turkse regering met hun massamoord politieken"....de criteria van Koppenhagen,de standaarden van EU, de mensenrechten...die zijn allemaal leugens,om het volk te laten slapen. De f-type isolatie cellen, vertel de ware betekenis van deze plannen. Tot vandaag is het jullie gelukt om deze verhalen te laten luisteren zoals jullie dat bij kinderen deden. Ga door met deze verhalen. "het recht op leven is onschendbaar" is jullie schuilmotto.

De waarheid en realiteit kan niet lang achtergehouden worden. Niemand kan vluchten van de waarheid.
Het doel van de isolatie is duidelijk; de ideeen veranderen door isolatie,en uiteindelijk door onderdrukking elimineren. Dit is het politiek van het imperialisme. Het verzet dat al 4 jaar duurt is het verzet tegen deze politiek van onderdrukkingen! De manier waarop de politiek van isolatie wordt toegepast laat zich duidelijk zien in de F-type gevangenissen. Maar daar blijft het niet bij, het zijn niet alleen de gevangenen. De isolatie wordt met allerlei middelen ook buiten de gevangenissen toegepast.

Landen, volkeren, klassen, organisaties...wordt op een of andere manier onderdrukt om uiteindelijk zich door de knieen te gaan. Degenen die zich ertegen verzetten worden met alle middelen onderdrukt, landen worden bezet, organisaties worden verboden, mensen worden vermoord. De volkeren die zich verzetten worden uitgemoord met bezettingen en bombardementen. De politieke organisaties die zich verzetten worden op de "terreurorganisatieslijsten" gezet, verboden, onderdrukt en geelimineerd. De andere democratische organisaties die zich ook verzetten worden onderdrukt en hun bewegingsmogelijkheden beperkt.

Zeggen jullie het maar, dat zijn leugens! Als het een leugen is waarom zou een verzet dan 4 jaar duren? Waarom zijn er 109 mensen dood? Waarom is op 19 december 2000 aangevallen in de gevangenissen waarbij duizenden soldaten en speciale team'en zijn ingezet om 28 gevangen te vermoorden met het gebruik van 20 duizend bommen? In de gevangenis van Sagmalcilar zijn 6 vrouwen levend verbrand met het gebruik van chemische wapens terwijl het hele wereld in Irak naar de chemische wapens zocht met vergrootglazen. Of is het ergens anders gebeurd? Zijn er dan niet in Armutlu 4 mensen vermoord met pantserwagens en bomben? Zijn er dan niet tientallen mensen met grof geweld gearresteerd en gemarteld? Of is het niet zo dat er in de laatste twee weken tientallen leden van TAYAD gearresteerd om hun het zwijgen op te leggen omdat zij simpelweg een campagne voeren onder de slogan “İn de gevangenissen van Turkije zijn er al 109 doden, hebben jullie dat gehoord?" Is het dan een leugen dat er binnen twee weken 290 TAYAD leden en de voorzitter van TAYAD (Tekin TANGUN) aangehouden en gearresteerd zijn?

Het imperialisme houdt zich voor de gek. Leugen en realiteit kunnen niet naast elkaar staan. Vroeg of laat zal iedereen alles te weten komen. In de F-type gevangenissen van Turkije worden mensen nog steeds vermoord! Vanaf 20 october 2000, zijn er 109 mensen vermoord, meer dan 500 mensen invalide geworden door het gewelddadige medische ingrijpen.

De staat van Turkije zet deze politiek van onderdrukking en eliminatie nog door ondanks het verzet van alle kanten. En zegt dat er geen sprake is van "isolatie". Maar de isolatie kost nog steeds levens van gevangenen. Hoor maar, tijdens de honger staking tot de dood zijn Muharrem Karademir en Gunay OGRENER zijn ook overleden als martelaars! Muharrem KARADEMIR is op de 130ste dag tijdens zijn verzet vermoord. Het verzet die door de staat van Turkije bestreden wordt, eist nog steeds levens. De realiteit kan niet worden schuilgehouden. Het censuur en de isolatie zijn de realiteiten van ons land. Het verzet die al 4 jaar duurt en de dood van 109 mensen zijn de realiteiten van Turkije. Om te doen net of deze realiteiten van isolatie, censuur en massamoorden niet bestaan is toestemming geven aan dit systeem van onderdrukking.

Wij vragen u om deze realiteiten onder ogen te zien en zich in te verzetten om 'stop' toe te roepen aan deze situatie.
Stop niet, zwijg niet. Op een dag zal de onderdrukking ook aan uw deur kloppen, VERGEET dit maar niet!
TAYAD Comite