arch/ive/ief (2000 - 2005)

Sleutel handboeien ontdekt in gevangenis bij Dutroux
by Kenneth RUMES Wednesday, Mar. 17, 2004 at 11:35 PM
kennethrumes@hotmail.com

Vanavond is bij de persoonlijke spullen van Marc Dutroux, in de gevangenis van Aarlen, de sleutel teruggevonden van handboeien. Alweer lijkt de beveiliging rond 'staatsvijand nummer 1' niet waterdicht.

Het kabinet van de minister van Justitie, Laurette Onkelinx, bevestigd dat vanavond in een pot zout, die hoorde tot de persoonlijke spullen van Dutroux, een sleutel is gevonden. Volgens het kabinet ging het om een sleutel van handboeien. Het is niet duidelijk wat Dutroux ermee van plan was. Zijn advocaat heeft hem vanavond in de cel opgezocht maar gaf geen commentaar. Het ministerie van Justitie liet sinds het begin van het proces de controles opvoeren, maar de bewaking van Dutroux en co. komt toch weer met de billen bloot.
Eerder was er de openwaaiende celdeur, de foto's van Dutroux in de cel die zomaar gepubliceerd werden, ... Deze man ontsnapte al eens, en nu dit weer. Maar misschien is dit wel de eerste stap naar ofwel een liquidatie (vermits Dutroux steeds meer het touw aanhaalt rond de nek van medebeklaagde Nihoul) ofwel een vrijlating/ontsnapping. Dit voorval dient ons alvast grote zorgen te baren...