arch/ive/ief (2000 - 2005)

Bush en de kuisheidskruistocht
by Krijtje Wednesday, Mar. 17, 2004 at 6:49 PM
anti-sgp@gmx.net

Bush wil 270.000.000 investeren in ëen campagne tegen seks voor het huwelijk. Dat is heel wat geld voor een land waar zoveel mensen zo arm zijn dat ze hun kinderen met een hongerige maag naar school moeten sturen, en eten uit weggeefwinkels moeten halen omdat ze de poen niet hebben.

Als ik me helemaal dood verveel kijk ik soms wel eens naar Andries Knevel. Gister had hij een item over een interessant detail van de kuisheidskruistocht van Bush.

Het is overbekend dat zowel Bush als de katholieke kerk wereldwijd ijveren voor kuisheid.

Filmbeelden van gister toonden een massale bijeenkomst van jongeren in Knoxville ( dat ligt ergens in de bible belt in Amerika) die gehouden werd op initiatief van "Silver Ring Thing".
Dit is een organisatie die jongeren middels toneelstukjes en optredens van bands en toespraken een kuisheidsideologie predikt.
Tijdens de bijeenkomst krijgen de jongeren ( hier in Knoxville meest leden van kerkelijke jeugdverenigingen)de kans om massal de kuisheidsbelofte af te leggen.
Ze krijgen bij het afleggen van deze belofte dan een zilveren ring, die ze na het huwelijk als ze het voor het eerst gaan doen aan hun partner geven en zeggen:"ik heb op je gewacht."
Het is allemaal heel groots opgezet, met een show, t shirts en andere dingsigheidjes die je kunt kopen en de jongeren kunnen vrijwilliger worden bij "silver ring thing".De organisatie doet ook tussentijdse peilingen in hoeverre jongeren zich eraan houden.

George Bush heeft silver ring thing een overheidssubsidie van 700.000 dollar gegeven.

In Knoxville legden op 1 avond 1300 jongeren de kuisheidsbelofte af. Dat zijn aantallen waar de sgpers hier alleen maar kwijlend van durven dromen!

De belofte van kuisheid geldt ook voor orale seks. De jongeren worden overdreven bang gemaakt voor geslachtsziekten en er wordt beweerd dat safe sex niet bestaat.
Het gebruik van voorbehoedsmiddelen wordt ontmoedigd. De motivatie van God wil hiet niet wordt veelvuldig gebruikt.

Hoewel het nieuwsitem niet geheel onkrities werd gebracht kwam Knevel toch met de domme conclusie: "dit silver ring thing zou wel eens een handig hulpmiddel in de strijd tegen aids kunnen zijn".
Nu is er dacht ik toch wel een breed draagvlak voor de stelling dat het ontmoedigen van voorbehoedsmiddelen en condooms maken dat aids alleen maar meer voorkomt.
het lijkt me misdadig om als overheid het gebruik van voorbehoedsmiddelen te ontmoedigen en op een kuisheidswaan te varen.
Een handig hulpmiddel in de strijd tegen aids zou zijn als in alle landen de aidsremmers voor iedereen betaalbaar zouden zijn. En als je middels goed gebruik van voorbehoedsmiddelen ervoor zorgt dat er minder babies met aids geboren worden en als je zorgt dat mensen de middelen hebben om veilig te vrijen.

Maar goed: dit is dus weer eens een staaltje bemoeizucht van Bush die zijn mond altijd zo vol heeft van democratie en vrijheid. nou heb ik nooit gezien hoe zijn acties bevorderend zouden zijn voor democratie en vrijheid maar ook in dezen ontgaat het me hoe je de vrijheid dient door anderen op te leggen hoe ze met hun seksleven om moeten gaan.