arch/ive/ief (2000 - 2005)

Will The Revolution Be Televised?
by neopygmee Wednesday, Mar. 17, 2004 at 4:02 PM
neopygmee(a)pi.be

"The Revolution Will Not Be televised", de spectaculaire documentaire over de 48-uren-staatsgreep in 2002 tegen president Chavez van Venezuela, wordt geboycot door dezelfde groeperingen die zich beklagen over het gebrek aan vrije meningsuiting in dat land. Teken de petitie ter ondersteuning van de vertoning in Frankrijk!

Wie wil kan op http://www.petitiononline.com/libedex/petition.html een petitie ondertekenen ter ondersteuning van "The Revolution Will Not Be Televised", de film over de door de VS gesteunde staatsgreep tegen president Chavez in 2002.

De film is al verschillende keren vertoond in Europa op festivals en op TV. Een aantal festivals hebben de film echter recent van de affiche gehaald, hierbij zelfs om onbegrijpelijke (?) redenen gesteund door Amnesty International.
(AI zou in een communiqué verklaard hebben dat leden van hun organisatie in Venezuela fysiek bedreigd waren, meer info daarover op http://www.chavezthefilm.com/html/film/amnesty.htm).

De tekst van de petitie luidt:
"Wij vragen aan idereen die zich verzet tegen de openlijke manipulatie door de media dat zij deze petitie tekenen, waarin wij aan de Franse vereniging "Alliance" vragen dat zij de documentaire "La Revolución No Será Transmitida" op de affiche houden van het Ciné-Festival voor de Mensenrechten op 28 mei.
Het is een schande dat diegenen die klagen dat wij in Venezuela geen vrijheid van meningsuiting hebben, acties promoveren om de projectie te verhinderen van een film waarin een standpunt wordt getoond dat afwijkt van de massa-media(*) in Venezuela."

(*) De massa-media in Venezuela zijn privé-maatschappijen die de staatsgreep tegen Chavez openlijk gesteund en zelfs voor een deel opgezet hebben, o.a. door het "bewerken" van beelden van manifestaties - wat in de documentaire "La Revolución No Será Transmitida" trouwens duidelijk aangetoond wordt.