arch/ive/ief (2000 - 2005)

Witte solidariteit: hang een lintje
by Kenneth RUMES Monday, Mar. 15, 2004 at 5:12 PM
kennethrumes@hotmail.com

Op vraag van Jean-Denis Lejeune, vader van de vermoorde Julie, wordt er opgeroepen om een nieuwe witte golf over ons land te laten vloeien.

Aan alle truckers, ambulanciers, handelaars, vertegenwoordigers, automobilisten in 't algemeen, fietsers, scholieren met boekentassen, motards, ... deze oproep:
'Jean-Denis Lejeune, vader van Julie, die ik jullie niet moet voorstellen, heeft de wens uitgedrukt dat alle Belgen witte lintjes zouden binden aan de antennes van hun wagens. Dit gebaar zou hem meer voldoening geven dan het grote spektakel proces, dat zich momenteel afspeelt in onze mooie stad Aarlen, welke op dit ogenblik geplaveid is met advocaten die evenveel eerbied betonen als de beschuldigden die ze verdedigen.
De kinderen hebben geleden en/of zijn gestorven omdat ze gemarteld werden, verkracht, geslagen, de meest perverse verlangens hebben bevredigd van individuen, voor wie het voeden van hun honden belangrijker was dan het voeden van de kinderen die ze gevangen hielden.
Ziehier wat er van belang is na bijna 10 jaar :
Het vastbinden van dit lintje aan uw wagen verbindt u tot niet veel maar wie weet, zal misschien morgen deze boodschap als een sneeuwbal gaan rollen en zullen er miljoenen van deze lintjes door de stad wapperen. Dit zal dan hopelijk een beetje warmte bezorgen aan degenen die lijden.
Verwaarloos het belang van onze actie niet.'
Een hartsgrondig appel naar solidariteit. We moeten opnieuw de witte golf laten rollen, zodat we tenminste geprobeerd hebben om onze solidariteit te tonen aan de slachtoffers en hun familie. Want of die bij de uitspraak voldoening zullen krijgen is nog maar de vraag. Of er inderdaad zo zwaar gestraft zal worden, is bijlange nog niet zeker. Daarom: knopen maar die witte lintjes, dit bericht uithangen in de personeelslokalen, doorsturen via internet, doorgeven aan plaatselijke pers, ...
of zelf lintjes uitdelen aan kinderen, collega's, medewerkers, ...

kwakkel
by pablo Wednesday, Mar. 17, 2004 at 10:12 AM

dit heeft al lang en breed in de kranten gestaan: lejeune heeft met die oproep niks te maken. ik snap ook niet welke zin het heeft om 'massaal' een wit lintje - echt een non-boodschap toch? - uit te hangen

Tja
by Kenneth RUMES Wednesday, Mar. 17, 2004 at 10:57 AM
kennethrumes@hotmail.com

De oproep kwam van Jean-Denis zelf, en is nog niet via Indymedia verspreid. Bovendien is er nog geen sprake geweest van organisatie, mijn artikels waren een aanzet daartoe. De bedoeling is mensen aan de discussie erover te zetten en in axie te laten schieten. Want als je nix doet, tja dan zal je ook nix bereiken. Mobilisatie begint bij kleine axies die steeds ruimer om zich heen grijpen...
Maar Pablo, voor jou is een oproep van Jean-Denis Lejeune dus duidelijk niet welkom hier. Jammer voor jouw geest.

rustig maar
by pablo Wednesday, Mar. 17, 2004 at 11:47 AM

ik zeg alleen dat ik vorige week in de standaard een verhaal las over een witte lintjes-oproep 'uit naam van lejeune' die via internet verspreid werd (ik kreeg hem ook zelf in mailbox). In dat verhaal werd ook lejeune zelf aan het woord gelaten die ontkende dat hij hiertoe had opgeroepen. M.a.w: kan het niet dat het hier nog altijd om zelfde oproep gaat - en dat het dus nog steeds om kwakkel gaat? Als jij wil kan je dus nog steeds lintjes ophangen, maar niet langer - zo lijkt het - 'in naam van lejeune'. En idd kan je vragen hebben bij witte lintjes, daar hoeven geen opmerkingen over 'mijn geest' op te volgen. Greetz

Lejeune zelf
by Herman L. Wednesday, Mar. 17, 2004 at 12:22 PM

Hoe dan ook, Lejeune droeg zelf een wit lintje toen hij maandag in de rechtzaal zat. Gezien op een foto in Metro op 16 maart.

Waarom ook niet?
by Christof DM Wednesday, Mar. 17, 2004 at 3:01 PM

Wat er ook van aan is, JDL heeft misschien niet opgeroepen om er een hele commerce van te maken. Hij heeft echter wel, impliciet of expliciet dat laat ik in het midden, gevraagd om een blijk van steun. Die willen sommige mensen nu éénmaal grààg geven. Laat hen toch. Veel andere mogelijkheden om die mensen, die jaren na datum wéér door de hel moeten, een hart onder de riem te steken, hebben we niet.

ok
by pablo Wednesday, Mar. 17, 2004 at 3:35 PM

dan zal ik het fout begrepen hebben :-) En natuurlijk is er ook niks 'mis' mee.

zaterdag met lintje?
by Kenneth RUMES Wednesday, Mar. 17, 2004 at 11:22 PM
kennethrumes@hotmail.com

Ok, Pablo. Incident gesloten dan maar? Sorry, reaxie over je geest was ook overdreven. Zaterdag stevige handdruk aan het Noord-Station om 14u voor de vredesbetoging? En mét een wit lintje?

Q-Music
by Kenneth RUMES Thursday, Mar. 18, 2004 at 7:12 PM
kennethrumes@hotmail.com

Voor de volledigheid: Q-Music nam vandaag om 16u de oproep over en verspreidde hem ook. Goed bezig!