arch/ive/ief (2000 - 2005)

Warner ontslaat muzikanten
by Kevin Wolfs Wednesday, Mar. 10, 2004 at 9:35 PM

Warner is 's wereld grootste media concern. Ze hebben tal van filmstudio's, televisiekanalen, muziek en internetbedrijven. De laatste 2 dagen maakten zij het nieuws bekend over het afslanken van hun platencontracten. Zo verloren gisteren en vandaag Krezip en Novastar hun contract.

Hun verklaring hiervoor was dat de "piraten op het internet en masse downen". En de inkomsten van de cd verkoop daalden.
Inderdaad, ik geef het toe ik heb in 4 jaar tijd geen enkele cd meer gekocht, sinds 2000 donwload ik alles van het net en brand ik het op een cd.
Waarom zou ik 12euro50 uitgeven in een winkel wanneer ik het gratis kan krijgen?

Dus in de logica van Warner verliezen Krezip en Novastar hun job omdat ik download en geen geld opbreng.
MMMMM op het eerste zicht klinkt dat misschien allemaal logisch.

Ten eerste, wie is hier de criminal? Ik zet zogezegd die groepen in het zak omdat ik gratis donwload.

Ik zou sneller een cd kopen als het niet zoveel kostte. Het leven van een jongere is al duur genoeg. De hele muziekindustrie wil maar winst maken op de kop van jongeren. Als je naar een festival wil kan je al 100 flappen op tafel leggen. Een avondje uit kost je al makkelijk 50 euro.

Warner verbreekt haar contracten door de dalende cd verkoop. In 2003 maakten ze een netto winst van 2.6 biljoen dollar. Ja u leest het goed, 2.6 BILJOEN dollar!

Met andere woorden, pervers veel!
Wie is hier de criminal? Het is duidelijk dat het kapitalistisch systeem alleen maar geïntresseert is in grove winst. Als het dan niet genoeg opbrengt, pech voor diegenen die de muziek maken of ernaar luisteren.

Is het criterium voor goede muziek het verkoopscijfer? Blijkbaar wel.
In deze logica krijgen alleen de Madonna's en de voze Jeniffer Lopez's en Aguilleras een kans.
De rest kan stikken! Dank u Warner!