arch/ive/ief (2000 - 2005)

Kerry, Bush en koninklijk bloed
by Guido Tuesday, Mar. 09, 2004 at 4:21 PM
guidoke@ilema.net

Presidentskandidaten George W. Bush en John Kerry zijn beide leden van een studentenclub op de Yales-universiteit. Volgens Harold Brooks-Baker, directeur van het gerespecteerde Burke's Peerage, een gids in de Britse en andere aristocracy, hebben beiden koninklijk bloed.

Het gerespecteerde Burke's Peerage is al bijna 200 jaar gespecialiseerd in het uitegeven van boeken over afstamming, geschiedenis en ook vele werken over de aristocratie en Imperialistische en Koninklijke families van over de ganse wereld. burkestitles.com

In een intervieuw met een journalist van Reuters vertelt Harold Brooks-Baker dat een onderzoek naar de stamboom van John Kerry bijna is afgerond. Volgens hem is het bijna zeker dat Kerry teruggebracht kan worden naar koning James I en er rechtsstreekse bloedlijnen naar de Windsor en Hanover families zijn.
James I heerste over Engeland van 1603-1625 en wordt het meest herinnerd als een persoon die en nieuwe vertaling van de Bijbel vroeg.(Reuters)

Hij vertelde ook dat George W. Bush en John Kerry beiden verwanten zijn van koningin Elizabeth.

Bush is een directe afstammeling van Henry III en van Henry VIII zijn zus Mary Tudor, die de vrouw was van Lodewijk XI. Bush is ook een afstammeling van Charles II van Engeland.

Brooks-Baker vertelde ook dat het meestal de presidentskandidaat is met de meeste koninklijke banden die verkozen wordt:
"The chance of winning certainly seems much higher with more royal connections and one could make a big case that royal genes or chromosomes will tell,"


Het bericht komt van Reuters en dateert van 5 maart. Het werd door weinig kranten online opgenomen.
Google news search | Google-search

Op een website ivm genealogie staat het volgende:

George Bush, president of the United States from 1988-1992, is a 13th cousin twice-removed from Queen Elizabeth II of England. Source: Burke's Peerage.

Op de website van Burke's Peerage in de V.S. staat er het volgende:

26 of the 42 Presidents are cousins to the seventh degree at most.

Publishing the genealogies of these significant people in history shows how closely related they were. Two-thirds can be l inked as cousins to the sixth or seventh degree at most. George Bush Snr. and Franklin Roosevelt have 15 cousins who were presidents. Gerald Ford and William Taft are related to 14.

36 of the 42 Presidential families can be traced back to England, Scotland, Ireland or Wales.

Boek

Bush and Kerry are Cousins
by Don Saturday, Apr. 10, 2004 at 2:39 PM
forest@aloha.net

Here is a chart showing the Bush and Kerry Relationships.
This story was first reported by Associated Press on Feb. 16, 2004 and this website and company was the source for their information.
It was then picked up by numerous other media including
CBS News, BBC, Washington Times. Here is a link that takes you to most of the key stories that first came out:

http://www.familyforest.com/inthenews.html
for more on this and other interesting stories:
http://www.familyforest.com