arch/ive/ief (2000 - 2005)

Mia De Vits vertrekt naar SP.A
by HRN Monday, Mar. 08, 2004 at 11:47 AM

Zopas werd bekend dat ABVV-voorzitter Mia De Vits overstapt naar de SP.A, waar ze lijsttrekker wordt voor de Europese verkiezingen.

Het is zover. Mia De Vits is niet langer de voorzitter van het ABVV. Vanmorgen werd na een vergadering van het federaal bureau van het ABVV bekend gemaakt dat Mia De Vits overstapt naar de SP.A. Ze zal bij de verkiezingen van 13 juni de Europese lijst trekken.

Afgelopen weekend gonsde het al van de geruchten over een mogelijke overstap van De Vits. Daarbij viel het op dat de leiding van de Franstalige vleugel van het ABVV niet zoveel problemen had met een overstap in tegenstelling de leiding aan Vlaamse kant. Vanmorgen hoorden we in het Radio 1-prograama 'Voor de dag' nog Xavier Verboven, die het zeer spijtig zou vinden mocht De Vits opstappen. Hij prees haar nog als iemand die altijd naar een 'goed compromis' zocht.

Het was natuurlijk al langer bekend dat De Vits een boontje had voor de sociaal-democraten en voor de paarse regering. Nu bekent ze dus volop kleur. Wie haar gaat opvolgen als voorzitter van het ABVV is nog niet bekend. Wordt vervolgd.

Mia heeft het licht gezien...
by Kenneth Rumes Monday, Mar. 08, 2004 at 12:00 PM
kennethrumes@hotmail.com

Het is wel tof: Mia gaat ons redden door haar overstap naar Spa. De partij van het volk krijgt daarmee een supersympathieke dame in haar rangen! Ik herinner mij Mia De Vits als de dame die op de Jobmars in Genk nav. de sluiting van Ford weigerde met mij te praten want als we iets wouden horen dan zou ze dat wel via de geijkte perswegen laten weten en bovendien laten wij toch de arbeiders zelf niet aan het woord volgens haar. Haha Mia, al eens op Indymedia gelezen?