arch/ive/ief (2000 - 2005)

Giframp in Antwerpen
by Kenneth RUMES Friday, Mar. 05, 2004 at 1:04 AM
kennethrumes@hotmail.com

In de Antwerpse haven kantelde een vrachtwagen met 6000 liter broom aan boord. 3000 mensen uit Ekeren moesten geëvacueerd worden, 25 mensen moesten naar het ziekenhuis.

Even voor de middag kantelde in de Antwerpse haven een vrachtwagen met broom. (zie eerdere artikels van Raf). Rond 19h vanavond werd besloten de veiligheidsperimeter te vergroten en een groot deel van Ekeren te ontruimen. Het gaat hierbij om een woonwijk waar de riolering besmet zou zijn door weggespoeld broom. Dit broom veroorzaakte eerder al 2 gifwolken die ook over de wijken dreven. De gifwolk veroorzaakt een prikkelend gevoel en irritatie aan ogen en luchtwegen. Meer dan 400 mensen raakten bevangen, 25 moesten naar het ziekenhuis. Onder andere het team van dokter Beaucourt kwam ter plaatse en hielp met de oprichting van een crisiscentrum. Meer dan 3000 mensen moesten hun huizen verlaten en er wordt nog steeds naar onderdak gezocht voor een 300 onder hen. Eén van de opvangcentra moest overigens om 19h zélf geëvacueerd worden...
De hulpdiensten kwamen met grote middelen ter plaatse en de gouverneur coördineert de axies. Fase 3 van het rampenplan blijft wellicht nog de hele nacht van kracht. Toch zou het grootste gevaar geweken zijn en maakt de brandweer sinds een goed uur het broom onschadelijk. Intussen blijft ook de Noorderlaan en de A12 naar Nederland afgesloten voor alle verkeer. In en om Merksem, Ekeren en heel Antwerpen-Noord heerst nog steeds (verkeers)chaos. De onvermijdelijke paniek dook op, maar deze milieuramp blijkt voorlopig geen ernstige slachtoffers te maken.
Meer hierover en ongetwijfeld reaxies en analyses later...

ongeval
by Petra Friday, Mar. 05, 2004 at 6:30 PM

Dit is wat ze noemen een 'ongeval'.

is waar
by bla bla Wednesday, Mar. 10, 2004 at 2:47 PM

da is! Boooring,iemand wat meer info.. ik moet er een werk over make..