arch/ive/ief (2000 - 2005)

Skull and Bones II
by Guido Thursday, Mar. 04, 2004 at 7:48 PM
guidoke@ilema.net

Aanvullend op een vorige posting ivm Skull and Bones. De geruchten en desinformatie die verspreid wordt rond Skull and Bones.

In een artikel op www.uitpers.be, in een artikel op de website van de LSP, in een artikel dat recent verscheen in het Nieuwsblad en een artikel dat verscheen in De Morgen wordt er nogal aan foute info of desinformatie over "Skull and Bones" gedaan.

In De Morgen van 4 februari verscheen een artikel met als titel "Bush en Kerry waren lid van zelfde geheime club".

Daarin schrijft Tom Ronse dat Skull and Bones een geheim genootschap is. Hij heeft het ook over Alexandra Robbins, een vrouw die in 2002 een boek schreef over "Skull and Bones". Tom baseerde veel van zijn artikel op haar boek. Wat hij er niet bijschreef is dat Alexandra Robbins zelf een lid is van "Skull and Bones".(hierover straks meer)

Op 7-11-2000 verscheen er een artikel in De Morgen over de huidige president van Noord-Amerika, daarin kwam het begrip "Skull and Bones" ook voor:

"Studies: Bush studeerde aan de Yale-universiteit van 1964 tot 1968. Hij speelde er rugby en baseball. Er werd stevig wat gefeest en gedronken in de Skull & Bones-fraterniteit waartoe hij behoorde, maar Bush studeerde uiteindelijk toch af met een major in geschiedenis.


In een artikel op de website van LSP, kunnen we het volgende lezen:

John Kerry werd multimiljonair nadat hij trouwde met de weduwe uit het Heinz (ketchup)-imperium. Hij studeerde aan de Yale-universiteit, zoals Bush, en was er net als Bush lid van de eliteclub "Skull and Bones", een vereniging die werd opgericht in 1832 en waarvan de oprichters allemaal in de slavenhandel actief waren. Ondertussen is het uitgegroeid tot een geheim genootschap waar je enkel lid van wordt na een grondig onderzoek van de familiebanden, de bloedlijn en het vermogen. Elk jaar worden slechts 15 nieuwe leden toegelaten. John Kerry was één van hen in 1966, Bush in 1968. De leden zweren eeuwige trouw aan het genootschap en haar leden, de "Bonesmen".


In en artikel dat een paar dagen geleden verscheen in het Nieuwsblad staat o.a. het volgende:

"Ze zwijgen er in alle talen over, maar president George Bush en zijn vermoedelijke uitdager John Kerry hebben één ding gemeen. Ze zijn allebei lid van Skull and Bones, Amerika's meest geheime en elitaire genootschap. En ze worden er vandaag liever niet aan herinnerd dat ze voor hun inwijdingsritueel naakt in een kist hun hele seksuele voorgeschiedenis moesten vertellen."

Net als in het artikel in De Morgen kunnen we in het artikel in het Nieuwsblad lezen dat:

"Robbins vond de Bonies terug bij de top van de inlichtingendienst CIA, onder ministers, senatoren en rechters van het opperste gerechtshof. Het genootschap leverde zelfs drie presidenten. Behalve ene William Harvard Taft zijn er ook nog vader en zoon Bush."

Ook in een artikel op Uitpers wordt "Skull and Bones" eventjes vermeld:

"In 1966 studeerde Kerry af aan de gerenommeerde Yale-universiteit, waar hij deel had uitgemaakt van het geheime genootschap Skull and Bones, hetzelfde genootschap waar vader en zoon George Bush toe hebben behoord. In die club wist men dat Kerry niet altijd de doodernstige, wat saaie jongeman was waar hij voor doorging, maar dat hij ook wel eens risico en gevaar opzocht. Zo bekwaamde Kerry zich bijvoorbeeld in luchtacrobatie, en vloog hij in 1967 (hij was toen al bij de marine) in een riskante stunt onder de Golden Gate brug van San Francisco. In het vliegtuigje zat ook Kerry’s boezemvriend én Skull and Bones-collega David Thorne. Diens zus Julia werd in 1970 Kerry’s eerste vrouw - het echtpaar scheidde formeel in 1988."



Wat is Skull and Bones nu?

Tot voor enkele jaren geleden was het taboe om te spreken over Skull and Bones. George W. Bush II werd over "Skull and Bones" ondervraagd in 2000 door een journalist van de Times. Hij vermelde het ook in zijn autobiografie, zie eerdere posting. Maar er over schrijven, spreken was voor velen toegeven aan samenzweringstheorieën. Dit was al zo sinds de jaren zeventig. Je moet maar eens Skull and Bones" in Google intypen en kijken naar de resultaten die te voorschijn komen, 1 op 20 resultaten is géén samenzweringssite.

Zoals eerder reeds vermeld, stond er in een artikel in De Morgen in 2000: "Er werd stevig wat gefeest en gedronken in de Skull & Bones-fraterniteit waartoe hij(George II) behoorde,"
Toen vond men het in binnen-en buitenland niet zo erg, dat George II lid was van "Skull and Bones", net als zijn vader en grootvader trouwens.


Waarom krijgt "Skull and Bones" nu opeens wel zoveel aandacht en vind men het niet langer een samenzweringsonderwerp?

Blijkbaar is het genoeg dat een persoon hier een boek over schrijft, een boek dat veel lof kreeg in de Noord-Amerikaanse media om "Skull and Bones" iets geloofwaardiger te maken. Deze persoon is Alexandra Robbins.

Voor haar was er slechts 1 persoon die zich bijna fulltime bezighield met het onderwerp "Skull and Bones", namelijk journalist Ron Rosenbaum . Klik hier voor een artikel uit 1977 in Esquire Magzine van zijn hand.

Het ritueel dat besproken wordt in het artikel in het Nieuwsblad, is gebaseerd op wat Ron Rosenbaum schreef in een artikel in 2001.
Hijzelf beweert dat hij aan zijn informatie is geraakt via mensen die "hightech videoapparatuur"(waarmee kon filmen in het duister) de rituelen kunnen filmen hebben. Zijn artikel hierover kan je hier vinden.
Alexandra Robbins spreekt dit tegen in haar boek, meerbepaald op pagina 101.
"As a veteran of Yale secret-society initiatons myself, I believed that the ceremony described in Rosembaum's article sounded much to vulgar for Skull and Bones. The initiaton of new knights- Bonesmen are called "knights" from the time they are initiated to the time they initiate the next group-is a ceremony that surely has its sophomoric moments, but my understanding is that it is intended to introduce new members to the society's culture, rituals, songs, history and lore in a way that will impress and awe them, not disgust and repel them."(p.101 van Skull and Bones, The Ivy League and the hidden paths of power)



In een volgend artikel meer over Robbins, haar boek en "Skull and Bones".


Geheime genootschappen

In de media heeft het men nu wel over het "geheime Skull and Bones". Er bestaan veel andere clubs waarvan het bestaan niet geweten is of minder bekend is.

Wat hebben Henry Kissinger, Margaret Tatcher en Havel gemeen?

Ze zitten alledrie in de club "New Atlantique Iniative", een club die wordt geherbergd in het gebouw van het American Enterprise Institute.

De "Trilateral Commission" is ook niet zo bekend, hier kan je zien wie haar leden zijn.

En zo zijn er nog veel "geheime en minder geheime genootschappen, clubjes.


Hou deze website in de gaten voor meer over "Skull and Bones" en andere clubjes.

Eén ding is zeker, in een democratie leven we niet, wel in de speeltuin van de rijkeren op deze aarde?



Skull and Bones: I

Scroll and Key
by (posted by Guido) Monday, Mar. 08, 2004 at 1:05 PM

"Robbins, a 1998 Yale graduate, belonged to Scroll and Key. "They stopped talking to me after my book was published," she said, describing the spirit of secrecy that still permeates the societies."

http://www.ajc.com/news/content/news/election/0304nation/07skull.html