arch/ive/ief (2000 - 2005)

Staat politie boven de verkeerswet??
by mark vs Tuesday, Mar. 02, 2004 at 2:26 PM

Ik ben een grote voorstander van de nieuwe verkeerswet. Ik vind zelfs dat men verder moet gaan en, zoals in Finland, de boetes zou moeten laten variëren naargelang het inkomen van de overtreder: op die manier laat je criminele bestuurders echt voelen in hun portemonne dat ze te ver zijn gegaan

Er is dus een nieuwe verkeerswet. Eén van de nieuwigheden in die verkeerswet is de bestraffing van bestuurders die hun auto's op een voetpad of over een zebrapad parkeren.
Nu, ik woon in brussel. Fietsers hebben daar geen rechten en voetgangers staan er in voor hun eigen veiligheid. Auto koning regeert.
Bescherming van de politie -toch een van hun taken zou je denken?- forget it!!!
Een tijd geleden. Ik heb gedaan met werken en ik wandel naar de tram. Aan de GB is er normaal een zebrapad. Daar staan normaal bijna elke dag wel enkele auto's puuuuut over het zebrapad geparkeerd. Deze keer echter stond er een auto niet zomaar tegen de stoeprand en over het zebrapad geparkeerd, maar in het midden van de straat en over de hele breedte van dat zebrapad.
Dus, zoals ik gewoontegetrouw pleeg te doen met dergelijke criminele feiten: ik steek over en bots pardoes tegen de betreffende auto, daarbij druk gesticulerend van 'ik kan niet door' (en ik heb eigenlijk geen zin om uit de weg te gaan). De mevrouw in de auto maakt een gebaar met haar vinger, waarop ik idem dito reageer. Ik blijf staan. En vraag nogmaals of de madam zich nie wil deplaceren. Dan stapt de dame half uit en dan zie ik het: het is nota bene een flik!!!
Ze roept tegen mij: t'as un problème??!! Waarop ik zeg:ja, u staat geparkeerd op een zebrapad en ik kan niet door. Waarop zij: je comprends pas le flamand.(ah ja, het is brussel ,hé, de hoofdstad van belgie, mijn land, waar nederlands blijkbaar nog altijd niet is erkend als officiele taal) Waarop ik: moi non plus, je parle le néerlandais. Waarop zij: tu te fous de ma geule?. Waarop ik: nee, ik wil alleen door en u staat in de weg. Waarop zij: encore un mot et tu peut dormir chez nous ce soir.

Om maar te zeggen: de regering kan doen wat ze wil, in de praktijk verandert er niets zolang de flikken niet (over)actief beginnen prioriteit te geven aan het bestraffen van criminele bestuurders en nota bene zelf meedoet aan de verkeersagressie.

mvs



staat politie boven verkeerswet
by Vancaneghem Johan Wednesday, Mar. 10, 2004 at 3:44 PM

het enige wat daarbij eventueel geholpen zou hebben is een camera (of gsm met camera), en onmiddellijk foto's nemen (heel frustrerend allemaal)