arch/ive/ief (2000 - 2005)

1 Maart - Witte AXIE
by Kenneth RUMES Sunday, Feb. 29, 2004 at 11:18 AM
kennethrumes@hotmail.com

Op 1 maart start in Aarlen het proces Dutroux-Nihoul. Het belooft een mediashow te worden. Uit solidariteit met de ouders en slachtoffers roept men op witte vlaggen, ballons, lintjes, ... weer boven te halen.

Ok, ik zal me proberen niet kwaad te maken. Maar ik lees tohc weer net dat Nihoul, juist hij weer (zie artikel eerder deze week), een logies zou krijgen in een kazerne in de buurt van Aarlen. Waarom bleef hij dan gvd niet gewoon in den bak zitten???
Fin, morgen is het dus zover, dankzij het schrikkeljaar nog een dag uitstel en dan is het 1 maart.
Start van volksvijand nummer 1, Marc Dutroux, en zijn companen.
Het belooft een groot mediacircus te worden met de aanwezigheid van vele camera- en persploegen, extra-journaals,... Maar we mogen niet vergeten waar het om gaat. De waarheid; eindelijk de waarheid, al wijzen peilingen u it dat veel Belgen niet meer geloven dat die ooit boven komt. En de slachtoffers, het draait ook om hen. Krijgen zij eindelijk rust en zullen alle verantwoordelijken en medeplichtigen gestraft worden??? Krijgen de ouders eindelijk te horen waarom hun onschuldige kinderen van straat werden meegeroofd, opgesloten, misbruikt en vermoord? Krijgen Sabine en Laetitia eindelijk te horen waarom zij al die wreedheden moesten ondergaan?
UIt solidariteit met alle slachtoffers en hun ouders circuleren op internet volop oproepen om morgen witte vlaggen uit te hangen, witte ballons op te laten en witte lintjes aan auto of fiets, of boekentas te binden. Een nieuwe witte golf, als teken van solidariteit. Ook een aantal gemeentebesturen en plaatselijke verenigingen namen al initiatieven hiertoe. Bij mij pronkt er morgen alvast een witte band aan de arm en een wit lintje om de auto-antenne.

wit?
by observant Sunday, Feb. 29, 2004 at 12:17 PM

Was wit niet net de kleur die men droeg in de "witte" mars, op aanvragen van Dehaene en co? Dit om ervoor te zorgen dat er geen slogans werden meegedragen, o.a. tegen de regering?