arch/ive/ief (2000 - 2005)

Child Focus weigert geld van Gerolf Annemans
by christophe callewaert Wednesday, Feb. 25, 2004 at 1:13 PM
christophe@indymedia.be

BRUSSEL -- Child Focus wil geen geld van Gerolf Annemans. De voorman van het Vlaams Blok had vandaag laten weten dat hij de opbrengst van zijn boek over de Dutroux-affaire integraal wou afstaan aan Child Focus.

Vlaams Blok-kamerlid Gerolf Annemans wil met zijn boek “Dutroux, te veel om te geloven” ook een graantje meepikken van de enorme media-aandacht die het proces dat maandag van start gaat, momenteel krijgt. Om wat sympathiek over te komen had zijn uitgeverij Egmont in een persbericht laten weten dat de opbrengst van het boek integraal naar Child Focus gaat.

Child Focus, dat voluit Centrum voor Vermiste en Seksueel Uitgebuite Kinderen heet, werd onder impuls van Jean-Denis Lejeune, de vader van Julie, opgericht in de nasleep van de Dutroux-affaire. Het Centrum adviseert en ondersteunt ouders van vermiste kinderen. Child Focus wordt voor de helft gefinancierd door de overheid en is dus voortdurend op zoek naar inkomsten.

Toch wil het Centrum niet weten van een gift van Gerolf Annemans. “Wij hebben principieel besloten dat we geen geld zouden aanvaarden dat rechtstreeks of onrechtstreeks afkomstig is van de exploitatie van de zaak Dutroux & co en dus van het leed dat kinderen werd aangedaan,” aldus woordvoerster Isabelle Marneffe in een persbericht.

Uitgeverij Egmont en Gerolf Annemans kunnen op zoek naar een andere bestemming voor de opbrengst van hun exploitatieboekje.