arch/ive/ief (2000 - 2005)

Beleidscoördinator Bond Beter Leefmilieu stapt over naar de Vlaamse politiek
by Bond Beter Leefmilieu vzw Friday, Feb. 20, 2004 at 10:45 AM

Bart Martens, beleidscoördinator Bond Beter Leefmilieu Vlaanderen, stapt over naar de Vlaamse politiek. Met opvolger Jan Turf kiest BBL voor ervaring en continuïteit.

De Vlaamse milieukoepel Bond Beter Leefmilieu Vlaanderen heeft vandaag kennis genomen van het feit dat haar beleidscoördinator Bart Martens ontslag neemt en beslist heeft om in de politiek te stappen. Bart Martens was negen jaar werkzaam voor BBL, waarvan vijf jaar als coördinator van de beleidsploeg die het inhoudelijk beleid van de milieukoepel bepaalt. Hij heeft die tijd zijn stempel op de werking weten te zetten en groeide tevens als woordvoerder uit tot ‘het gezicht’ van de Bond en zelfs van de milieubeweging. BBL neemt met spijt in het hart afscheid van een gedreven en gewaardeerd medewerker. BBL respecteert de beslissing van Martens, maar wil wel benadrukken dat het om een individuele keuze gaat. Om het partijonafhankelijk karakter van de koepel te bewaren, werd overeengekomen dat hij vanaf vandaag geen enkele representatieve taak namens BBL meer vervult en niet langer verantwoordelijk is voor het uittekenen van de strategische beleidslijnen.

Jan Turf (48 jaar) volgt vanaf vandaag Martens op als beleidscoördinator van de koepelvereniging. Met Turf kiest BBL voor ervaring en continuïteit. Jan Turf is sinds de late jaren ’70 actief in de NGO-wereld, waaronder de milieubeweging. Zo was hij 5 jaar directeur ‘campagne en communicatie’ bij Greenpeace België. Hij komt aan het hoofd van een dynamische ploeg beleidsmedewerkers.