arch/ive/ief (2000 - 2005)

DE SCHAAR
by raf verbeke Monday, Feb. 16, 2004 at 2:35 PM
carineraf@pandora.be 0497/23.07.60.

De SCHAAR (c.v. in oprichting)
Tijdens de steunwake van het Limburgs Sociaal Forum voor de werknemers van FORD verbleef Edwin van ATTAC in een caravan aan de fabriekspoort . Vandaag toert deze caravan rond in Antwerpen-Noord in een campanje tegen sociale uitsluiting. Vanuit deze ervaringen hebben een aantal vakbonders en andersglobalisten een autobus gekocht. De bus is in ombouw tot een campanjebus. Een aantal mensen hebben geld geïnvesteerd in de aankoop en de ombouw ervan.

Hij zal vooral als rijdend Sociaal Forum voor WERK zal dienen. Een mobiele democratische ruimte bij acties, stakingen, betogingen, werklozenbijeenkomsten, activiteiten van verenigingen en Sociale Fora. Om het gesprek te voeren over alternatieven voor werk vertrekkende van het wetsvoorstel Decroly (http://forum.vl.attac.be/viewtopic.php?t=231)

Voor onderhoud, brandstof en omkadering van de campanjebus is een cooperatieve in oprichting onder de naam c.v. DE SCHAAR. Deze naam verwijst naar de schildering die Jessie en Edwin en hun vrienden maakten tijdens de staking bij FORD. (zie foto)

Iedereen die een aandeel wil nemen in deze cooperatieve kan gemakkelijk gebruik maken van de bus voor acties en activiteiten. Op 1 maart zal de bus voorlopig ingericht zijn. Je zal hem kunnen gebruiken als propagandamiddel en om in te vergaderen. Later voorzien we een geluidsinstallatie en een werkruimte wet zelfstandige energieopwekking.

Dit is een oproep om aandeelhouder te worden. Stort 1,2,3 of een veelvoud van 100 euro op rekeningnummer 001-0577715-59 met als vermelding “X aandelen in c.v.DE SCHAAR”. Aandeelhouders zullen uitgenodigd worden op de oprichtingsvergadering van de cooperatieve.

Voorts zoeken wij chauffeurs met rijbewijs voor vrachtwagen om deel uit te maken van onze chauffeurspool. Hulp bij de ombouw (electriciteit, schilderen,schrijnwerk,laswerk, opkuisen) is ook altijd welkom. Wie materiaal staan heeft dat bruikbaar kan zijn ( radiofonie, mobielhome-meubilair,computers,…) geeft maar een seintje. Handige jongens of meisjes met kennis van automechanica altijd welkom voor de onderhoudsploeg.
Voor alle inlichtingen neem contact op met
Raf Verbeke Spitaalpoortstraat 84 9000 Gent
carineraf@pandora.be 0497/23.07.60.