arch/ive/ief (2000 - 2005)

OVSE demonstranten voor de rechter!!
by Yvonne Tuesday, Feb. 03, 2004 at 3:06 PM
Posted by han

Aanstaande vrijdag, 06 februari, moeten twee aktievoerders voor de politierechter in Maastricht verschijnen, ivm hun deelname aan protestakties tegen de OVSE top begin december.

De arrestaties vielen tijdens een blokkade aktie bij het Crown Plaza hotel, waar op dat moment Colin Powel en aanhang werd verwacht.

De zaak dient om 11.00u voor de politierechter, Sint Annadal 1 in Maastricht.

Support is gewenst!De demonstranten wordt verweten dat ze opzettelijk niet voldaan hebben aan de bevelen van de politie. Een kapstokartikeltje om alle 'lastige' personen van de straat te plukken, volgens een volkomen willekeur. (of om juist zogenaamde 'leiders' er tussenuit te halen)Maar in werkelijkheid konden de demonstranten niet eens voldoen aan eventueel gegeven bevel en, omdat men door die zelfde politie reeds werd vastgehouden.Op twee december 2003 heeft een groep van ruim 10 personen een poging gewaagd de toegang van een hotel te blokkeren, waar op dat moment in het kader van de OVSE een Amerikaanse delegatie was gelegerd. Die ochtend zou Powel arriveren bij datzelfde hotel, om daarna deel te nemen aan de onderhadelingen van de OVSE. Powel is de Amerikaanse minister van buitenlandse zaken en was bij de OVSE top aanwezig om de Amerikaanse standpunten, voornamelijk op het gebied van terrorismebestrijding, bij ieder ander op te dringen.Juist door die dwingende, bijna dictatoriale, houding van de Amerikaanse staat, vonden de demonstranten het belangrijk aandacht te schenken aan het nogal dubieuze bezoek van Powel.En de aandacht hebben ze wel getrokken, niet alleen van de pers, maar vooral ook van allerlei verdachte personen in lange regenjassen.....(?)

Omdat het altijd fijn is gesteund te worden in de akties die mensen doen, maar akties lang niet altijd beperkt blijven tot de aktie zelf, maar vaak (na aanhoudingen) nog een juridisch staartje krijgen, zou het tof zijn als de demonstranten ook tijdens de rechtszaak op de nodige steun mogen rekenen. Vooral door lijfelijk aanwezig te zijn in de zaal, maar ook andere vormen van support zullen gewaardeerd worden.

Dus aanstaande vrijdag,
06 februari,
om 11.00u
voor de politierechter Maastricht, Sint Annadal 1

Wil je er meer van weten, of heb je vragen kun je bellen met: 06-23555247