arch/ive/ief (2000 - 2005)

Politieke repressie in de Buik van het Beest.
by (vertaling door guidoke) Sunday, Feb. 01, 2004 at 4:39 PM

Vertaling van een feature op IMC-Global betreffende het Bush-regime.

Terwijl sommige delen van de V.S.-gemeenschap zoals rechtse fundamentalisten het recht wordt gegeven mensen te bekeren in nationale parken, zien andere burgers hoe hun rechten sterk worden ingeperkt. Sommige activisten in de States zijn hun rechten op reizen ontzegd en, natuurlijk, de recente politiestaat geïnstalleerd in Miami gedurende de FTAA demonstraties ontzegde burgers hun recht op vrij vergaderen en het recht op bescherming van ongeoorloofd fouilleren. De kop van de politie achter de ontsporing in Miami was politiechef John Timoney, die gelijkaardige zones van constitunioneel misbruik creëerde tijdens de Nationale Republikeinse Conventie in 2000. eén van de gearresteerde activisten daar wordt nog altijd beschuldigd, beschuldigingen gebracht door Timoney.

In Boulder, Colorado, ontdekten activisten opspoorapparatuur die aangebracht was aan hun auto's. In Las Vegas gebruikte de F.B.I. een weinig gekende wetsbepaling in de Patriot Act om een stripclubeigenaar te arresteren voor dingen die niets te maken hadden met terrorisme. De zogenoemde "Patriot" Act en recente opgestelde wetsbepalingen in de Son of "Patriot" Act zijn verontrustend door hun opvallende aanval op constitutionele rechten. Een uitspraak van een rechtbank, maakte zo'n wetsbepaling ongedaan. De Act zelf zal worden herbekeken door het congress dit jaar maar het Bush-regime vecht voor een verdere uitbreiding terwijl sommige wetmakers proberen om de wet ongedaan te maken.

Op hetzelfde moment zoekt het Witte Huis een verhoogdeInternet bewaking en is het Amerikaanse leger bezig met het surveilleren van het binnenland. Zulke aanvallen op de Constitutie en de rechten van Amerikaanse burgers zou de mensen moeten laten nadenken wanneer ze dit jaar gaan stemmen. Nog eens vier jaar voor het Bush-regime zou wel eens een ramp kunnen betekenen voor het "Land van de Vrijen".

Justice Online | Fourth Amendment | Save Our Civil Liberties