arch/ive/ief (2000 - 2005)

proces lappersfrontster
by sjarel Sunday, Feb. 01, 2004 at 3:05 PM
- - -

Morgen gaat een jonge activiste in beroep tegen een uitspraak waarbij ze negen maanden effectieve celstraf kreeg...

Augustus 2002. Op de terugweg na een actie voor het behoud van het Lappersfortbos werden de actievoerders op de terugweg naar het bos ingesloten de politie alwaar deze hen wilden identificeren. De actievoerders weigerden dit in groep waarna ze hardhandig werden aangepakt en bovendien gefilmd tijdens de daaropvolgende identificatie. Een groot aantal actievoerders die geen papieren bij zich hadden werden met veel getrek, gesleur, gestamp en gescheld gearresteerd en weggevoerd ondanks de vreedzame opstelling van de actievoerders zelf.
Een jonge actievoerdster, Anaïs, werd tijdens haar arrestatie letterlijk de mond gesnoerd door een politiehand. Deze onderdrukkende, agressieve manier en het belemmeren van haar mogelijkheid tot ademhaling, brachten haar in paniek en instinctief beet ze de agent in de vinger.
Voor deze daad werd ze door de rechtbank in 1ste aanleg tot negen maanden effectieve celstraf en een geldboete van 1000 euro bij verstek veroordeeld. De politieagent trof geen schuld.
Nu maandag, 2 februari om 9 uur in het Hof van Beroep in Gent (kamer 6), gaat Anaïs in beroep tegen deze onrechtvaardige uitspraak.

Hiermee willen wij protesteren tegen de toenemende repressie tegen actievisten in het algemeen en het feit dat de ordediensten altijd vrijuit gaan ondanks het geweld van hun kant.
Wij eisen hierbij de volledige vrijspraak van Anaïs.

Volhouden Anaïs!
by Ondine Thursday, Feb. 05, 2004 at 6:24 PM

Veel sterkte en bedankt voor alles wat je gedaan hebt! Het doel is wél juist, en ik hoop dat dat op de rechtbank ook blijken mag.

Keep it up !
by Roedelman Thursday, Mar. 18, 2004 at 5:43 PM

Als dit geen schijnproces is , waar de dommigheid vanaf straalt , de discriminatie in tiert ...
Big Up voor Anais , there are still a few sad bastards who love country and clean air.

No Compromise In Defense Of Our Earth .
T'is alleen te hopen dat rechtvaardigheid en gerechtigheid hier eens overeenkomen.

Smeets , doe uw best !