arch/ive/ief (2000 - 2005)

Cuba Weblog
by Kees van Kortenhof Saturday, Jan. 31, 2004 at 9:52 PM
glasnostincuba@xs4all.nl 06 53 20 47 36 Willibrordusstraat 52 - Amsterdam

De aankondiging van een nieuwe weblog over Cuba met elke dag gevarieerde berichten.

Amsterdam, 31 januari 2004

betreft: Dé CUBA WEBLOG

Deze week verscheen het honderdste bericht op dé CUBA WEBLOG getiteld:
Rotterdammer overweegt politiek asiel in Cuba.

Daarnaast werden berichten geplaatst over de democratische presidentskandidaten in de VS en hun opvattingen over Cuba, de machtscirkels rond Castro, Castro’s taliban, de daling van het aantal joint-ventures in Cuba en het wantrouwen van 1/3 van de Cubanen tegenover Cubanen in het buitenland.

De CUBA WEBLOG http://cuba.web-log.nl/ is een initiatief van de stichting Glasnost in Cuba.

Elke dag treft u een nieuw item aan variërend van mensenrechtenkwesties, honkbal, de onafhankelijke vakbeweging, Cubaanse cultuur, Santería of Cubaanse humor en de veronderstelde ziekte(n) van Castro.

In de afgelopen weken kon u informatie aantreffen over de positie van de vrouw in Cuba, de vlucht van honkballers, de onrust in de VS over de nauwe banden tussen Cuba en Venezuela en het oprukken van de mobiele telefoon. Ook werden delen opgenomen van de zeven reportages die het Vlaamse dagblad De Morgen publiceerde over Cuba.

Hebt u trouwens ooit de gehaktschotel uit Cienfuegos, Congris, Ropa Vieja (oude vodden) of Tostones met pollo geproefd? Zoek op de Cuba Weblog.

En de foto over Castro/Hitler in de partijkrant Granma? Of hoe homo’s worden genegeerd in de anti-aidspromotie? En de toenemende handel tussen Cuba en de VS? Of die grap over Castro en Pepito?

U vindt het elke dag op dé CUBA WEBLOG
http://cuba.web-log.nl/


Nadere informatie: Kees van Kortenhof, 06 53 20 47 36

Voor de volledigheid
by neopygmee Sunday, Feb. 01, 2004 at 1:17 PM
neopygmee@pi.be

Op de Cuba-weblog home-pagina lees ik "De stichting Glasnost in Cuba (...) vraagt aandacht voor de moedige en vreedzame strijd van de Cubaanse oppositie tegen de dictatuur van Fidel Castro."

Ieder zijn mening natuurlijk, maar voor de volledigheid toch ook een paar andere meningen:

http://www.cuba-solidarity.org/
http://www.intal.be/site/article.php?langId=1&articleId=319
http://www.intal.be/site/article.php?langId=1&articleId=274
http://www.oxfamsol.be/fr/article.php3?id_article=68

Vreemde dictator toch, die van volksgezondheid en sociale rechtvaardigheid zijn prioriteiten maakt...

Vergeten...
by neopygmee Sunday, Feb. 01, 2004 at 1:24 PM
neopygmee@pi.be

Was ik nog vergeten te vermelden: er zijn inderdaad zware mensenrechtenschendingen in Cuba, en wel in Guantanamo Bay, het concentratiekamp van de Verenigde Staten...

Van dictators gesproken...

Beeldvorming over Cuba
by Bert De Belder Sunday, Feb. 01, 2004 at 2:26 PM
bert.debelder@intal.be

Kritieken op en grapjes over het Cubaans systeem en de Cubaanse leiders: voor mij niet gelaten. De Cubanen zélf zijn er dol op, en weten kritieken en grapjes te scheiden van de essentie: dat de revolutie en het socialisme hen, vergeleken met de rest van het continent (inbegrepen de 35 miljoen armen in de VS), een leefbare graad van welzijn en een hoge mate van waardigheid en zelfrespect hebben gebracht.
Een beetje correctere beeldvorming over Cuba is dus op zijn plaats. Waarom publiceert deze "Cuba weblog" niet de artikels uit De Morgen die een positief beeld ophangen over Cuba, bijvoorbeeld?

Aanvulling voor goede informatie:
http://www.cubanismo.net

Binnen twee weken trek ik met 20 gezondheidswerkers en syndicalisten op reis naar Cuba. We zullen proberen af en toe te berichten op indymedia.be, recht voor de raap.

nieuwsbits Cuba
by Bert De Belder Sunday, Feb. 01, 2004 at 2:30 PM
bert.debelder@intal.be

Ook leuk: sprokkels uit Cuba van Gwen, een student die daar al een tijdlang verblijft: http://archive.indymedia.be/news/2004/01/80117.php http://archive.indymedia.be/news/2004/01/79722.php http://archive.indymedia.be/news/2003/09/73717.php http://archive.indymedia.be/news/2003/09/72427.php http://archive.indymedia.be/news/2003/09/72275.php http://archive.indymedia.be/news/2003/02/47998.php