arch/ive/ief (2000 - 2005)

Gedachtensprongen.
by guidoke Thursday, Jan. 29, 2004 at 3:16 PM

Enkele gedachtensprongen.

Een mens zou zich nog beginnen afvragen of wat er nu gebeurd wel echt is of niet.

Herinnert u zich nog dat de media lachten met die kleine uk die zijn verkiezing gestolen had?

Enkele jaren later lacht men niet meer met die uk. Ondertussen heeft hij Afghanistan laten bombarderen en heeft hij de Irakese olie voor zichzelf opgeëist. Irak werd verdeeld onder hem en zijn vrienden.

Nu vraagt de hele wereld zich af of hij ditmaal wel verkozen zal worden, hij zijn verkiezing weer zal stelen of wordt het misschien wel John Kerry? Eigenlijk maakt dat niet zoveel uit want John Kerry zit in eenzelfde clubje alwaar de papa van de uk inzit, waar zijn grootvader inzat en waar ook de vroegere eigenaars van Halliburton inziiten, het clubje noemt Skull and Bones.

Ondertussen zijn een paar auteurs van een boekje op rondreis in de States om hun creatie te promoten, voor te stellen. Hun werkje heet “An End to Evil, how to win the war on terrorism?” Eén van de auteurs van dat boekje is David Frum en die is er verantwoordelijk voor dat de befaamde drie woorden “axis of evil” in een State of the Union-speech van kleine uk terechtkwamen.

Er waren de 11-9 aanslagen en hup, men stemde voor de Patriot Act, een wet die de burgerrechten in de V.S. helemaal uitholde. Als het regent in de VS dan druppelt het in Europa en regeringen hier voerden hun eigen Patriot Act in, in Spanje, in het V.K., in Frankrijk,…

Nabij Cuba sloot men mensen op die er van verdacht worden Taliban- en Al Qaida-strijders te zijn. Ook in Europese landen werden mensen opgepakt en zonder reden acter tralies gezet, met veel tamtam werden ze opgepakt maar toen bleek dat ze onschuldig waren moest je de kranten met een vergrootglas bekijken om daar iets over te lezen.

En in Spanje, het V.K., Frankrijk zitten mensen vast zonder dat ze weten voor wat, net als gevangenen op Guantanmo, in Irak, Afghanistan, veel verschil is er precies niet tussen Europa en de V.S.

In de V.S. moeten mensen nu hun vingerafdruk en foto laten nemen, willen ze het land nog binnenkunnen, leden van de Groene partij in de V.S. worden gelijkgesteld met terroristen en kunnen soms geen vliegtuig meer nemen. Er is een lijst met daarop 5.000.000 namen van terroristen/criminelen op planeet Aarde, de lijst werd opgesteld in de V.S. Veel activisten in Amerika kunnen geen vliegtuig meer nemen omdat ze op een zwarte lijst staan. Hoe men op die lijst komt, niemand die het weet, op vragen van burgerrechten en privacy-organisaties wordt niet geantwoord.

In Europa verspreidde een zogezegde anarchistische groepering enkele “bombrieven”, dat was toch wat de media ons wou doen geloven. Een brief die in brand schiet, kun je dat nu een “bombrief” noemen? Onder anarchisten is de organisatie die die briefjes verstuurde niet bekend. Ondertussen kunnen we hier en daar lezen dat anarchistische groeperingen terreuraanslagen gaan plegen tijdens de Olympische Spelen in Griekenland. In eigen land werden mensen die op een geweldloze manier een trein met oorlogsmateriaal drie uur tegenhielden, behandeld als criminelen, enkelen van hen werden enkele weken opgesloten en toen ze vrijkwamen mochten ze hun verhaal niet kwijt aan de pers, vrijheid van meningsuiting, bestaat dat nog?

Bewuste burgers ondernamen acties tegen gesloten centra in ons land, ze werden gecriminaliseerd en kregen boetes en voorwaardelijke celstraffen. Rijken die hun vermogen naar het buitenland gebracht hadden, worden beloond en moeten maar een kleine belasting betalen als ze het geld terug naar België brengen. Er is alsmaar meer werkloosheid, steeds meer banen verdwijnen, de regering belooft er 200.000 nieuwe maar heeft ondertussen de jacht ingezet op de werklozen, notabene door socialisten.Je weet wel, die “parasieten van de maatschappij”. Dat werklozen zich ook heel nuttig kunnen maken terwijl ze een subsidie krijgen van de Staat, daarover lezen we maar bitter weinig in de media.

50 jaar gelden kwam er hier geen vreemde mogendheid ons zeggen dat het katholieke toch eigenlijk wel achterlijk is en was er ook geen vreemde mogendheid die ons kwam zeggen welke kledingstukken we wel en niet kunnen dragen.
Nu beginnen bange, blanke mannen in Europa dit wel te doen, dit onder het mom van een verbod op alle religieuze symbolen terwijl men enkel over de hoofddoek praat.
Al iets gelezen over joodse kinderen wiens haar op een speciale manier geknipt wordt, over de pruiken die de joodse vrouwen dragen?

Scheiding van kerk en staat noemen ze dat, nochtans gaat de volledige bende uit de Wetstraat elk jaar naar het Te Deum, is dat wel gezond?

De bange blanke mannen van de zogezegd democratische partijen nemen langzaam maar zeker het gedachtengoed van extreemrechst over.

Herinner u zich nog die “blauwe” die vond dat er maar een verbod moest komen voor kinderen, jongeren met een niet-witte kleur? Die voorman van de AEL die 5 dagen werd opgesloten nadat de premier en minister van Binnenlandse Zaken dit in het parlement gevraagd hadden?

Overal in dit land zie je van die affiches “geen stemrecht voor vreemdelingen” maar blijkbaar valt dat onder vrije meningsuiting en niet onder de racismewet. Over hoe men het debat heeft gevoerd in de senaat, laat ons dat niet vergeten, het toonde goed aan hoe het bruine gedachtengoed al diep is ingedrongen in de hoofden van “democraten.”

Het verschil tussen links en rechts is verdwenen, althans, dat is de opinie van een zekere man die vind dat het sociaal profitariaat moet verdwijnen, dit vernamen we in een artikel waarbij een foto stond waarop de man lang uitgestrekt voor zijn villa lag.

Is het verschil tusen links en rechts wel verdwenen? Is het omdat zogezegd linkse partijen rechtse wetten opstellen dat daarom links en rechts verdwijnen?

Wat is eigenlijk links, wat is rechts?

Waren het linkse mensen die vorig jaar met miljoenen op straat kwamen om te protesteren tegen de komende oorlog of lag dat ook aan de Europese media die mee mobiliseerden voor de betogingen of was dit enkel in België het geval?

Of zijn die zogezegd linkse mensen eigenlijk gewoon bewuste mensen die het beu zijn dat enkelen de levens van miljoenen bepalen, vernielen? 6.000.000.000 mensen, het zijn er nu al wat meer en hoeveel leven er daar niet van in armoede, hoeveel worden er niet uitgebuit, naar hoevelen wordt er gewoon niet omgekeken?

Ondertussen weten de rijken niet wat ze moeten doen met hun geld en beconcureren ze elkaar.

Een familie in de V.S. tegen een familie in Saoudi-Arabië of werken ze eigenlijk samen? Soros, die de Bank van Engeland kapotmaakte, trekt nu ten strijde tegen de fundamentalistische regering in de V.S., wij mogen enkel kijken.

Betogen en protesteren is helemaal aan banden gelegd, zeker in de V.S. alwaar er in november kinderen geëlektrocuteerd werden door oproerpolitie. Er werden daar ook nieuwe speeltjes van F.N.-Herstal uitgeprobeerd.

In de jaren zestig sprak men over “tijdelijke autonome zones”, zones die tijdelijk werden opgeëist door betogers, actievoerders.

Nu bestaan er tijdelijke free-speech zones, mensen krijgen tijdelijk een stukje grond waar ze een actietje mogen doen of waar ze eens mogen betogen. En ze worden tweemaal “beschermd”, éénmaal door de politie en éénmaal door de peacekeepers.

Geweld is uitgesloten, het wordt niet meer getolereerd, niet door de overheid en niet door de wereldverbeteraars. Boegbeelden van linkse organisaties staan elkaar te verdringen om de mensen die een ruitje hebben kapotgegooid in de media te veroordelen, over het repressieapparaat van de Staat, daar hoor je ze bijna niet over.

Binnekort moeten we weer gaan stemmen, voor wat? Een regering die ter dienste staat van het kapitaal.

In het Westen zijn ze zo fier op hun Senaat en parlement, een uitvinding door kapitalisten uit de oudheid. Waarom dit systeem blijven laten bestaan?

Opmerkingen kunnen in de commentfunctie.

citaat
by J.J. Rousseau Thursday, Jan. 29, 2004 at 4:59 PM

"Men zou dan zien hoe binnen de grenzen de massa wordt onderdrukt juist ten gevolge van een reeks voorzorgsmaatregelen die zij heeft getroffen tegen de dreigingen van buitenaf. Men zou zien hoe de onderdrukking voortdurend toeneemt, zonder dat de verdrukten ooit weten wanneer daaraan een eind zal komen of met welke wettige middelen zij daaraan nog een eind zullen kunnen maken. Men zou zien hoe de rechten van de burgers en de vrijheden van de natie langzaamaan wegkwijnen, hoe de protesten van de machtelozen worden bejegend als opstandig gemor.
...
Men zou zien hoe de leiders van allerlei uitdenken om tweedracht te zaaien onder de bevolking en hen zo te verzwakken, om de maatschappij een ogenschijnlijke eenheid te geven en er het zaad te te zaaien van een werkelijke verdeeldheid, om de onderscheiden standen wederzijdse gevoelens van wantrouwen en haat in te fluisteren door hun rechtsaanspraken en belangen tegen elkaar uit te spelen, en bijgevolg de macht die hen allen in bedwang houdt te verstevigen.
In deze poel van chaos en omwentelingen zal dan tenslotte het despotisme langzaamaan de gruwelijke kop opsteken, alles verslinden wat het tot in de uithoeken van de staat nog aan goeds en gezonds aantreft, en er uiteindelijk in slagen de wetten en het volk met voeten te treden en zich te nestelen op de ruïnes van de republiek. De tijden die aan deze laatste verandering vooraf gaan, zullen tijden zijn van beroering en rampspoed; maar tenslotte zal dan alles door het monster worden verslonden en het volk zal geen leiders en geen wetten meer hebben, enkel nog tirannen."

uit: Vertoog over de ongelijkheid, J.J. Rousseau, uitgeverij Boom, Amsterdam, 2003 (zesde druk) ISBN 90 5352 797 4