arch/ive/ief (2000 - 2005)

werklozenbond lanceert offensief tegen maatregelen Vandebroucke
by werklozenbond Tuesday, Jan. 27, 2004 at 9:00 AM
werklozenbond@yahoo.co.uk

Vanaf maandag 26 januari start de WerklozenBond met een nationaal offensief tegen de aangekondigde regeringsmaatregelen.

In eerste instantie trekken we in de grootste steden naar de stempellokalen om de werklozen in te lichten over de maatregelen die Minister Vandenbroucke aankondigde. Tegelijkertijd plannen we geweldloze, directe acties die zowel de overheid als de instellingen RVA en VDAB en de klassieke vakbonden onder druk moeten zetten.

De WerklozenBond werd opgericht in september 2003 om de belangen van werklozen en andere steuntrekkers te verdedigen. We verwerpen alle maatregelen die werklozen criminaliseren of hen als oorzaak van de werkloosheid aanduiden. Werklozen zijn niet de oorzaak van de werkloosheid, ze zijn er het eerste slachtoffer van.

Meer info over onze actie kan u telefonisch krijgen op het nummer 0486 499 453. Indien u de actie wil coveren kan u ons dinsdag 27 januari vanaf 11 u treffen aan het stempellokaal op het Theaterplein te Antwerpen. In februari trekken we naar Luik en in maart voeren we actie in Gent.
Meer info over de WerklozenBond vindt u op onze website: www.werklozenbond.tk

oproep van de WerklozenBond

ALS HET SYSTEEM NIET WERKT WAAROM ZOUDEN WIJ HET DAN DOEN?


Het is geen toeval dat precies één dag voor de wet op de fiscale amnestie van kracht wordt, de Ministerraad zich buigt over de zgn. 'sociale fraude'.

Bedoeld wordt natuurlijk de werkloosheid en de manier waarop mensen die geen werk hebben, trachten de eindjes aan elkaar te knopen.

De plannen van Vandenbroucke zijn enerzijds een regelmatige RVA-controle voor wie stempelt en anderzijds de mogelijkheid tot schorsing na twee jaar en twee maanden. De stempelcontrole zal afgeschaft worden en in de plaats daarvan worden werklozen maandelijks op het matje geroepen om zich te verantwoorden. Het probleem van de werkloosheid wordt dus geïndividualiseerd, alsof de werklozen de oorzaak van de werkloosheid zijn in plaats van het slachtoffer.

De mogelijkheid om na twee jaar te schorsen, kondigt een beperking van de duur van de uitkering aan.

Beide voorstellen liggen in de lijn van waar de werklozenbond al in september voor waarschuwde. Ons antwoord was ook toen al:

werklozen en uitkeringstrekkers allerhande, verenigt u!


Wij eisen