arch/ive/ief (2000 - 2005)

Sobelair failliet verklaard
by Kenneth RUMES Monday, Jan. 19, 2004 at 12:02 PM
kennethrumes@hotmail.com

De rechtbank in Brussel heeft Sobelair failliet verklaard. Volgens de rechtbank is dat de enige uitweg uit de diepe put die de maatschappij maakte. Een nieuwe slag voor de Belgische luchtvaart en voor de werkgelegenheid.

Rond 10u30 vanmorgen werd de chartermaatschappij Sobelair failliet verklaard door de Brusselse rechtbank. Eerder werd voor de maatschappij van Aldo Vastapane, u weet wel die rijke multimiljonair uit het Brusselse die na het faillisement van Sabena nog werd genoemd als 'redder van de Belgische luchtvaart', een gerechtelijk akkoord aangevraagd en nadien weer geweigerd. Het faillisement komt dus niet helemaal onverwacht, maar is wel weer een zware klap voor de Belgische luchtvaart.
De arbeidsrechtbank geloofde dat dit de enige zinnige mogelijkheid was om nog iets aan de schuldeisers te bezorgen van hun grote tegoeden. Welke schuldeisers natuurlijk? De vele arbeiders die weer hun job bedreigd zien? De vele mensen van Sabena die voor de 2de maal in 2 jaar tijd hun job verliezen? Dit nieuwe drama is het zoveelste sociaal drama onder Verhofstadt en zijn sociale slachters....
Meer nieuws over dit faillisement en reacties, wellicht later