arch/ive/ief (2000 - 2005)

DHL: wat niet geweten mag zijn
by www.werklozenbond.tk Friday, Jan. 16, 2004 at 10:11 AM
werklozenbond@yahoo.co.uk

Heeft er zich al iemand afgevraagd waar de expansiedrang van DHL vandaan komt? Is het niet een beetje vreemd dat DHL temidden een laagconjunctuur en bedrijfssluitingen als een van de weinige bedrijven aan uitbreiden denkt en de belofte van duizenden jobs rondstrooit als waren het late kerstcadeau's?

De plannen van DHL hebben een economische basis: de oorlog in Irak, natuurlijk. DHL is een van de weinige en in ieder geval het eerste courierbedrijf dat in opdracht van de bezetters en de plunderaars van Irak materiaal transporteert. Het is ook daarom dat een DHL vliegtuig op de luchthaven van Bagdhad beschoten werd.

Wat zegt u? Dat is louter materiaal voor de heropbouw van Irak en dus eigenlijk een vorm van hulp? Jammer: DHL transporteert ook militair materieel, ondermeer Patriotraketten.

Samengevat: DHL is een bedrijf dat deelneemt aan de plundering van Irak en geld verdient op kap van de Irakese bevolking. Het is dus een bedrijf van oorlogsprofiteurs. Het is een beetje vreemde dat het gemeenschappelijk vakbondsfront zonder een woord van kritiek DHL verdedigt.

Werkgelegenheid maakt blind, zoveel is duidelijk. Arbeit macht Frei?


meer info:

DHL expands its road and air network to Iraq DHL Express, the global leader in express and logistics services, has consolidated its operations in Iraq. lees meer

An Airbus jet belonging to the courier service DHL makes an emergency landing in Iraq after being fired upon by a surface-to-air missile. lees meer

The aircraft was impacted by a surface-to-air missile while on approach to the Baghdad International Airport on a cargo flight. The flight crew successfully landed the aircraft despite serious damage to the wing and wing devices, and the aircraft came to a stop in the dirt off Baghdad International's main runway. lees meer

DHL, the world's leading express and logistics company, continues to expand its operations in Iraq to assist in the country’s revival. DHL is the first express and logistics company to operate in Iraq following the lifting of economic sanctions. Air express services are being offered through DHL Express, and heavy freight and logistics through DHL Danzas Air & Ocean. lees meer

every day the flights come in and out, fully protected by the American Liberators--just look at this DHL cargo liner coming in right now, there is absolutely no reason to... oh, wait a moment! lees meer

Au moment même où les activistes anti-guerre occupaient écluses, rails et tour de contrôle, loin des yeux des caisses étranges [photos: 1 | 2 | 3 ] transitaient à Zaventem ... dans les soutes des avions de DHL. Bert Verhoogen, alors délégué syndical de l'entreprise, constate le 30 mars des caisses étranges: il s'agis en fait de composants de missiles en route pour le Moyen-Orient. lees meer

dit artikel werd eerder van de indymadia site verwijderd. Waarom is niet duidelijk.

Holle frasen
by Kritische geest Friday, Jan. 16, 2004 at 10:23 AM

Je vraagt je soms af of sommige comentschrijvers wel lezen wat er in de artils staat waaronder ze brallen.

De vakbonden wijzen er op dat het meer dan waarschijnlijk om delocaliseringen gaat, dat wil zeggen het concentreren van activiteiten in Brussel en dus het sluiten van afdelingen elders in Eruopa. De groei van DHL in Brussel is dus geen groei, maar is een herstukturering van de Deutche Post.

DHL is dus niet eens een Amerikaans bedrijf, het maakt deel uit van de Deutche Post,... iets dat de braller van de werklozenbond wellicht ontgaan is.

Peter wil ook geen trein van de NMBS meer nemen en vind dat dat bedrijf moet sluiten, daar de NMBS actief troepen transporteert naar IRAK. (nog steeds) SLuiten die NMBS, die oorlogscollaborateurs, ... smijt al die treinmannen op straat. Bovendien kan je jezelf beter te voet of met de fiest verplaatsen.

Flauwekul natuurlijk. Dat er kritiek te geven valt op DHL de NMBS, de Antwerpse haven,.... inzake hun bertokkenheid bij die oorlog is natuurlijk duidelijk. Maar waar was Peter toen de trainstoppers die transporten trachtten tegen te houden??

Een beetje brallen en zichzelf voordoen als superactivist is natuurlijk gemakkelijker dan echt iets proberen te veranderen.


Zeg jongens
by han Friday, Jan. 16, 2004 at 10:26 AM

Zeg jongen van de werklozenbond.
Je post je artikel als commentaar en dan even later opnieuw als artikel.
Dat is de reden waarom het werd verwijdert, dat doen wij wel meer, we denken dat een artikel 1 maal posten op de website meer dan voldoende is.

groeten


han

Deutsche Bahn, dan is het goed natuurlijk
by werklozenbond Friday, Jan. 16, 2004 at 10:34 AM
werklozenbond@yahoo.com

Mogen er kritische vragen gesteld worden?
Of DHL een Duits of een Amerikaans bedrijf is, maakt geen fluit uit. Dat het Duits is, blijkt overigens uit de verschillende artikels waarvan de links in het artikel gepubliceerd worden.
De kern van het artikel staat er zeer duidelijk:
"Het is een beetje vreemde dat het gemeenschappelijk vakbondsfront zonder een woord van kritiek DHL verdedigt."
Daar staat niet bij dat DHL dicht moet en dat alle personeel ontslagen moet worden. Evenmin vind ik dat van de NMBS. Dat wordt ook nergens gezegd, de commentaar van de kritische geest slaat derhalve nergens op.
Net zomin als de vraag waar Peter was tijdens de trainstopping acties. Maar voor uw informatie: de man was actie aan het voeren in de haven en aan de kazerne op linkeroever.

ik het land der blinden is eenoog koning.
by kritsch blijven Friday, Jan. 16, 2004 at 11:42 AM

Je vraagt je soms af of sommige comentschrijvers wel lezen wat er in de artikels staat waaronder ze brallen.

De vakbonden wijzen er op dat het meer dan waarschijnlijk om delocaliseringen gaat, dat wil zeggen het concentreren van activiteiten in Brussel en dus het sluiten van afdelingen elders in Eruopa. De groei van DHL in Brussel is dus geen groei, maar is een herstukturering van de Deutche Post.
Dus ook geen groei omwille van de leveringen aan Irak.

Bovendien staat het persbericht van vakbonden vol met kritiek op DHL. Vreemd dat de werklozenbond dat niet opmerkt.

Maar bon, ik het land der blinden is eenoog koning.