arch/ive/ief (2000 - 2005)

'Het groene lint': moslim vrouwen protesteren waardig
by Al Ma’rifa Thursday, Jan. 15, 2004 at 10:41 AM
Posted by han

In Frankrijk, heeft een groep onafhankelijke moslimvrouwen, besloten om « op waardige en sobere wijze te protesteren » tegen een wetsvoorstel dat het dragen van geloofstekens zou verbieden in de openbare instellingen en dat enkel de discriminatie van de medeburgers tot gevolg zou hebben

Met steun van verschillende organisaties lanceert Al Ma’rifa(*) in België, een gelijkaardige actie maar uitgebreid naar iedere vorm van discriminatie. Het protest wordt op pacifistische wijze geuit in de vorm van een groen lintje dat discreet kan gedragen worden. Deze lintjes worden gemaakt en verdeeld door de initiatiefneemsters van het project.


In navolging van het rode lint, dat tot doel heeft eenieder gevoelig te maken voor de problemen rond aids, wil het groen lint eenieder bewust maken dat zulke uitzonderingswetten kunnen leiden tot discriminatie. Iedereen die bewust deel uitmaakt van deze maatschappij kan drager worden van het groen lint.


Al Ma'rifa is voorstander van een sociaal samenhangende, multiculturele samenleving met respect voor de waardigheid en de rechten van het individu.


Al Ma’rifa A.S.B.L., BP 23, B-1200 Brussel 20, tel. 0474/36.12.64
e-mail: al_marifa@hotmail.com
site: http://almarifa.edaama.org