arch/ive/ief (2000 - 2005)

Bush geeft nu ook zelf toe dat plannen om Irak aan te vallen al voor 11/09 klaar lagen
by christophe callewaert Wednesday, Jan. 14, 2004 at 2:45 PM
christophe@indymedia.be

Bush geeft nu ook zelf toe dat de plannen om Irak aan te vallen al klaar lagen toen hij begin 2001 president werd. Bush deed de uitspraak tijdens een persconferentie in Mexico waar hij deelneemt aan de Top van de Amerikaanse landen.

Het was de voormalige minister van Financiën Paul O'Neill die de kat de bel aanbond toen hij in het programma 60 Minutes kwam getuigen dat Bush al lang voor 11 september van plan was om Irak aan te vallen en dat de kwestie van de massavernietigingswapens daarin maar van weinig belang was. Hoewel al langer bekend was dat een oorlog tegen Irak prioriteit was voor de regering Bush en dat weinigen er nog aan twijfelen dat niet de vermeende massavernietigingswapens, maar wel de strategische ligging en de olie de belangrijkste reden waren voor de oorlog, deden de uitspraken van O'Neill toch flink wat stof opwaaien in de VS.

“Is het waar wat O'Neill zegt?”, vroeg een journalist op de conferentie. “Net zoals de vorige administratie waren wij voor 'regime change'”, antwoordt Bush na eerst de lof te hebben gezongen over de kwaliteiten van O'Neill. Bush voegt er wel aan toe dat 11/09 alles in een stroomversnelling bracht. Bush beweert ook nogmaals dat Irak moest aangevallen worden omdat Saddam Hoessein niet wou ontwapenen. Hij blijft dus de leugen van de aanwezigheid van de massavernietigingswapens herkauwen, zelfs nu de VS en hun bondgenoten steeds meer zelf toegeven dat die wapens wellicht al in 1991 vernietigd werden.

Bron:
Persconferentie, AP

‘Irak-oorlog was strategische fout’
by link Wednesday, Jan. 14, 2004 at 3:15 PM

Gepubliceerd op dinsdag 13 januari 2004
Volgens een academicus van het prestigieuze US Army War College was de oorlog tegen Irak een ‘strategische fout’.
http://www.planet.nl/planet/show/id=85106/contentid=436414/sc=ea6a44

so?
by Guido Wednesday, Jan. 14, 2004 at 6:20 PM

Mooie campagne om PNAC en andere dingen te doen vergeten, nee?

The Straussians strike again...

other book
by Guido Friday, Jan. 16, 2004 at 5:35 PM

"Casting a critical eye at the entire Bush clan serves the useful function of consolidating a wealth of information, especially about forebears George Herbert Walker and Prescott Bush."

American Dynasty: Aristocracy, Fortune, and the Politics of Deceit in the House of Bush

parts of O'Neills book
by Guido Sunday, Feb. 08, 2004 at 9:14 PM

can be found on:

http://thepriceofloyalty.ronsuskind.com/thebushfiles/