arch/ive/ief (2000 - 2005)

Het BRussells Tribunal zoekt WAP's: Wealthy Angry People.
by Dirk Adriaensens Thursday, Jan. 08, 2004 at 6:41 PM

Betreft: Het BRussells Tribunal, een hearing over 'The Project for the New Amercian Century' en de Nieuwe Imperiale Wereldorde . Wij zijn op zoek naar WAP's, Wealthy Angry People. Meest recente deelnemers aan het Tribunaal: Denis Halliday, Hans von Sponeck, Scott Ritter, Felicity Arbuthnot... En er volgen er nog!

Beste ,

Het BRussells Tribunal is een onderzoekscommissie over de Nieuwe Imperiale Wereldorde en de oorlogslogica van de regering Bush. Wij zijn op zoek naar WAPs en daarom komen we bij jou terecht. Met vele miljoenen over de hele wereld hebben we ons verzet tegen de Brits-Amerikaanse aanvalsoorlog tegen Irak. De doctrine van “pre-emptive war” heeft een gevaarlijk precedent geschapen voor eenzijdige oorlogsvoering en de internationale instellingen zijn zwaar gehavend. Intussen blijkt overduidelijk dat Bush en Blair niet alleen op flagrante wijze het internationaal recht met de voeten hebben getreden, maar dat de aangehaalde argumenten voor deze oorlog op los zand berusten. De wreedheden van het regime van Saddam Hussein zijn slechts het meest recente alibi (achteraf naar voren geschoven om de afwezigheid van massavernietigingswapens te camoufleren). Irak is nog steeds bezet en het land lijkt goed op weg om in een spiraal van geweld en onderontwikkeling terecht te komen. De wereld is geen stap dichter gekomen, noch bij de vrede, noch bij de aanpak van de grondslagen van het terrorisme. Integendeel. Dat de ontwerpers van Amerika’s nieuwe “imperiale” politiek de toon aangeven in Washington is uitermate verontrustend.

Vandaar het initiatief om de denktank achter de Bush-administratie, de "Project for the New American Century" met als belangrijkste leden Cheney, Rumsfeld & Wolfowitz, eens grondig door te lichten. Het gaat om een onafhankelijke hearing (in de traditie van het Russell-tribunaal), gesteund door een breed platform van NGO's, vredesorganisaties en culturele instellingen. De getuigen zijn internationale auteurs en specialisten en de commissie zal bestaan uit mensen met intellectuele en morele autoriteit. Het initiatief maakt deel uit van het World Tribunal on Iraq, een reeks hearings en onderzoekscommissies over de hele wereld met eindsessie in Istamboel. Het BRussells Tribunal gaat door in de Beursschouwburg en Les Halles in Brussel van 14 april tot 17 april 2004.

We hebben helaas weinig middelen.We zijn dus op zoek naar WAPs, Wealthy Angry People. Echt rijk hoef je niet te zijn, maar wel voldoende woest over hoe de arrogantie van de macht de wereld in de richting duwt van een planetaire uitzonderingstoestand. We hopen dat je kwaad genoeg bent om het BRussells tribunaal te steunen met een wap-bijdrage (liefst van 100 €, min of meer. Maar meer of minder mag ook). Uiteraard ben je ook van harte uitgenodigd om de zittingen van de hearing bij te wonen. Je vindt onze platformtekst, en allerhande informatie over het project op onze website: http://www.brusselstribunal.org

Het BRussells Tribunal directiecomité

Lieven De Cauter (filosoof, K.U.Leuven/RITS), Annick Deville (directrice van Les Halles), Guido Minne (directeur Beursschowburg), Patrick Deboosere (socioloog, VUB)

Gelieve over te schrijven op het nummer: 001-4117951-86 van het BRussells Tribunal.

IBAN code: BE 78 0014 1179 5186 Fortisbank Belgium (Warandeberg 3 B-1000 Brusssel) Bic-code: GEBABEBB. gelieve te vermelden: gift.

Asjeblief, stuur deze brief naar zoveel mogelijk mensen. Wij kunnen alle steun gebruiken.

contact: info@brusselstribunal.org

An end to evil
by guidoke Thursday, Jan. 08, 2004 at 7:42 PM

Van vrienden van de PNAC'ers:

"An End to Evil", geschreven door Richard Perle en David Frum.

http://archive.indymedia.be/news/2003/12/79181.php


Stukjes uit het boek:

http://archive.indymedia.be/news/2003/12/79181_comment.php#79399

Wie zijn ZE?
http://archive.indymedia.be/news/2004/01/79327.php





ander stukje uit het boek
by guidoke Thursday, Jan. 08, 2004 at 7:44 PM

"Yet at this dangerous moment many in the American political and media elite are losing the nerve for the fight. Perhaps it is the political cycle: For some Democrats, winning the war has become a less urgent priority than winning the next election. Perhaps it is the media, rediscovering its bias in favor of bad news and infecting the whole country with its own ingrown pessimism. Perhaps it is Congress, resenting the war's cost and coveting the money for its own domestic spending agendas."

http://releases.usnewswire.com/GetRelease.asp?id=103-01072004