arch/ive/ief (2000 - 2005)

Wat te doen tegen Racistisch Blok anti-stemrecht-affiches?
by jpe Tuesday, Jan. 06, 2004 at 8:36 PM

Oproep om na te denken over wat er kan ondernomen worden om die vreselijke Blok-affiches van straat te halen en/of te 'counteren'. Hier alvast drie actiemogelijkheden.

Zoals iedereen heeft kunnen zien, is het Racistisch Blok bezig met een nieuwe haatcampagne tegen de "vreemdelingen". Op grote reclamepanelen is overal in het Vlaamsche land de eis te lezen: "Geen stemrecht voor vreemdelingen".

Laat de antiracistische beweging dit zomaar gebeuren ?

1) Kunnen we niet de firma's contacteren die die borden verhuren om hen op beter gedachten te brengen ? Of moeten we het geldgewin van die firma's aanklagen ?

2) Kunnen we niet naar een progressief reclamebureau (zijn die er ?) stappen om met steun van dat bureau een tegencampagne te starten ? Met steun van sommige politieke partijen misschien ook ? Kan Groen! zich hier niet op "profileren" ? Wie vraagt dit eens aan Vera en Dirk ? Durft Steve hier zijn nek uitsteken, want "plezant" is dat niet hé, die affiches.

3) Kunnen directere acties overwogen worden ? Vermits het Racistisch Blok elk jaar pakken belastingsgeld onrechtmatig uit de staatskas pikt (ze zijn tegen België, maar ze aanvaarden er wel subsidies van), kunnen arme antiracisten de borden misschien overplakken met tegenovergestelde slogans. Of gewoon één of een paar woorden overplakken kan ook. Zodanig dat je net het tegenovergestelde bekomt: dat het Blok eist: "Stemrecht voor vreemdelingen". Lappen we hen dat eens Vlaanderen-wijd op een nachtje ? Stel dat een goed georganiseerd team (is dit niet iets voor een PVDA-suborganisatie, of een actiegroep zoals Greenpeace die organiseert ?)de Blok-affiches stelselmatig zou counteren, ze zouden er van miserie moeten mee ophouden om zo onze straten te vervuilen.

In ieder geval moet er iets gebeuren. Wat een klimaat laten we het Blok anders creëeren ?

Tot slot mijn beste wensen voor 2004 aan heel de Indymedia-equipe en aan alle lezers van deze site, inclusief de rechtse spionnen die hier komen kijken (dat ze dit jaar eens de haat uit hun harten zouden kunnen bannen en wat menslievender zouden worden bv.).

jpe

Ken uw vijand
by Sam Tuesday, Jan. 06, 2004 at 11:19 PM

Het Vlaams Blok heeft de mensen nog niets misdaan.
Het zijn net Vera, Steve, en de rest die de mensen mishandelen en een klimaat creeren waarin het Vlaams Blok fascisme kan groeien.
Ik raad de mensen aan een olifantengeheugen te kweken en goed te onthouden welke personen er voor hun hedendaagse en toekomstige miserie verantwoordelijk zijn.
Kwestie van je niet te vergissen, als boontje om zijn loontje komt.

collectie axie-artikels
by (posted by guidoke) Tuesday, Jan. 06, 2004 at 11:55 PM

adbust ideetje
http://wvl.indymedia.org/news/2003/10/2344.php

vlaams blok adbust - the movie
http://archive.indymedia.be/news/2003/10/76155.php

vlaams blok adbust succesfull!
http://archive.indymedia.be/news/2003/10/76005.php

Overplakken met een sticker
by Jan Wednesday, Jan. 07, 2004 at 5:56 PM

Overplakken met een ...
sticker.gifppakd2.gif, image/gif, 370x259

In Antwerpen is er een echte Vlaams-blok sticker-plaag. een goede manier om de stickers te camoufleren (want ze zijn onmogelijk te verwideren) is ze te overplakken met een 'stop-rascisme' sticker van Blokbuster. Deze kan je bestellen via de website http://blokbuster.antifa.net

eraf halen!!!
by w. Wednesday, Jan. 07, 2004 at 7:05 PM

Als iedereen eens zou beginnen met de stickers er consequent af te halen dan zou dat al een geweldig begin zijn. Heb vandaag weer uren op de Bontgenotenlaan doorgebracht!
Ongelooflijk te zien hoe mensen immuun zijn geworden voor dit racisme en gewoon leuk verder doen met hun aankopen.

+
by w. Wednesday, Jan. 07, 2004 at 7:06 PM

en dan heb ik het over die ergerlijke kleine stickers tegen het stemrecht of gewoon met een vlaamse leeuw op of 'vlaamse buurt, veilige buurt'

blokbuster
by jessie Wednesday, Jan. 07, 2004 at 9:33 PM

Vlaams Blok - propaganda overplakken met LSP - propaganda ???

Dan liever zelf gemaakte stickers van één of andere distro.

of
by affiches Wednesday, Jan. 07, 2004 at 11:14 PM

met:

Wie kiest, verliest!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

;)

overschilderen is al gebeurd!
by WoW Thursday, Jan. 08, 2004 at 12:11 PM
info@ikziejegraag.org

overschilderen is al...
11.jpgmoiyd8.jpg, image/jpeg, 500x667

de vb adbusting is al gebeurd... ik weet niet door wie, maar ik heb een aantal foto's gekregen die aantonen dat het overschilderen van "geen" heel effectief is, de reacties in de buurt (veel "vreemdelingen" wonen daar) waren unaniem positief en enthousiast. Het bord is twee weken later pas overplakt.

check this link
users.pandora.be/boemtjak/ikziejegraag/vb%20bmtjked.htm

the indymedia article:
http://archive.indymedia.be/news/2003/10/76005.php

don't talk too much and too long, de campagne is waarschijnlijk bijna gedaan, niet?