arch/ive/ief (2000 - 2005)

Een hart voor Senegal
by Kenneth RUMES Monday, Dec. 22, 2003 at 6:22 PM
kennethrumes@hotmail.com

Komende zaterdag vertrekken Kenneth RUMES en Anja GEERAERD van Afractie naar Senegal. ZIj zullen daar de opbrengst van hun benefiet-infobeurs Een Festival voor Senegal bezorgen aan de Talibékinderen van Dakar.

Het is met het grootste genoegen dat wij u aankondigen dat Afractie met zijn Festival op Senegal (en de bijhorende campagne Een hart voor Senegal) volgende resultaten heeft bereikt.
* Op zaterdag 22 november kwamen zo'n 200 mensen naar Jeugdherberg De Zandpoort. De hele namiddag waren er workshops, diavoorstellingen, live-muziek, ... Verschillende mensen toonden interesse voor een solidariteitsreis naar Senegal, er werden peterschappen afgesloten met de Talibés en er was een rechtstreekse verbinding met Dakar. Voor het overige gaven de mensen gul en werd er ook gesproken over hoe het geld voor de Talibés wordt besteed.
* Er werd ruim 120 kilogram schoolmateriaal en verbandmateriaal bijeengesprokkeld.
* Afractie zamelde tot op heden € 1195 in voor de TALIBéS. Dat is ontzettend veel geld en hiermee kunnen we in Senegal heelwat doen.
* Ook de djembe-axie op de Markt, de affiches, ... hadden heelwat inpakt.

Anja en Kenneth vertrekken zaterdag a.s. (27/12) voor een 10-daagse reis. Ze nemen dus een heel groot kerstcadeau mee voor de Talibés en een aanzienlijke som geld. Dit belooft voor de Talibés een mooie start van 2004.
Rond 13uur vertrekken Anja en Kenneth naar Zaventem en om 16u20 stijgen zij op naar Dakar. Via Lissabon zal het 2u 's nachts zijn als zij in Dakar toekomen voor hun bezoek aan het Talibéproject.

Wij danken u voor de aandacht en hopen dat u de mensen ook informeert over deze succesvolle actie en hoe wij erin slaagden ons hart voor Senegal te vullen dankzij de vele giften.