arch/ive/ief (2000 - 2005)

Het failliet van de vlaamse vrouwenbeweging
by LeylaK Saturday December 20, 2003 at 04:45 PM

Wekenlang hebben we het allemaal kunnen volgen. Tientallen bloedmooie Vlaamse bloemen werden in een schitterende villa opgesloten om elk op hun manier, en volgens de 'moge-de-beste-winnen' traditie, de aandacht en de gunsten van een Vlaamse Romeo naar zich toe te trekken. Ja, u zult ondertussen wel allemaal raden waarover ik het heb: de Bachelor.

Wekenlang zijn we getuige geweest van drama's, passie, tranen, vrouwelijk venijn op z'n best, verscheuring... We hebben van dichtbij kunnen zien hoe onze Vlaamse Romeo keer op keer slachtoffers maakten. Wanneer deze bloemen evenwel dachten dat hun Romeo zijn hart aan hun onweerstaanbare geur was verloren, zaten ze verkeerd: die oh zo begeerde roos, ging aan hen voorbij.

Het was uiteindelijk die exotische bloem die het haalde, de bloem die niets van zich liet kennen, die van ver aanschouwde hoe de slachtoffers vielen, en rustig, maar zelfzeker, wist dat dit de enige manier was om de Romeo tot haar te laten komen...

Wanneer ik evenwel iet of wat gebruik maak van de hersencelletjes die God mij bij mijn geboorte heeft gegeven, en dit programma wat meer vanuit mijn vrouwelijke waardigheid bekijk zie ik het volgende. Ik zie dan een programma waar vrouwen elkaar rauw lusten en hun dagen doorbrengen met zich mooi maken voor de man. Een programma waar de man verschillende vrouwen kan uitproberen om - typisch - voor diegene te gaan die hij niet heeft gehad. Een programma waar alles waartegen de zogenaamde feministen hebben gestreden zomaar in prime-time kan worden uitgezonden, en onbeschaamd als succesprogramma wordt wordt geloofd... NVR, VOK waar blijven jullie??? Waar blijft jullie strijdlust en activisme? Niet dat het jullie aan strijdlust ontbreekt, getuige de energie die jullie hebben gestoken in de zaak van jullie onderdrukte moslimzuster. Echter nu gaat het over meer dan een half miljoen kijkers, mannen en vrouwen, die alles waartegen jullie hebben gestreden gewoon op een gouden plaatje voorgeschoteld krijgen. Waar blijven de massale acties tegen VT4 en de verantwoordelijke productiehuizen om de schande van dit t.v. programma aan te klagen???

Oh wee als er ook maar wordt gesuggereerd dat de strijd om de Moslimvrouw weleens om andere zaken zou kunnen draaien dan de moslima zelf. Oh wee als we durven zeggen dat de Vlaamse feministen enkel in beweging komen om ‘anderen’ te ‘bevrijden’ – volgens hun eigen maatstaven – nooit ‘zichzelf’. Met deze vaststelling van het ontbreken van iedere tegenkanting vanwege de traditionele koepels of feministische media zoals divazine, verklaar ik de Vlaamse vrouwenbeweging failliet. Iedere interventie komende vanuit die hoek wanneer het betreft moslimvrouwen zal door mij dan ook consequent door de lens van ‘integratiebeleid’ eerder dan ‘emancipatiebeleid’ bekeken worden.

LeylaK
http://www.kifkif.be

la fabuleux destin...
by don't shoot the messenger Saturday December 20, 2003 at 08:52 PM

Tegenover dit soort van vt4rommel kunnen we des te meer de "Amelie Poulains" tussen ons appreciëren.
en de Nino's natuurlijk...

salaam