arch/ive/ief (2000 - 2005)

Bush legt bekentenis af
by jpw Monday December 15, 2003 at 10:13 AM

Bush is onkundig van de internationale wet

Men verdacht het al lang, maar nu minstens bekent het G.W. Bush openbaar : hij is onkundig van de internationale wet. Namelijk, tijdens een interview door CNN uitgezonden ( http://edition.cnn.com/2003/WORLD/meast/12/11/sprj.irq.contracts/index.html ), heeft hij verklaard "I don't know what you're talking about by international law. I better consult my lawyer.", "Ik weet niet waarover jullie spreken met 'internationale wet'. Ik zou beter mijn advocaat raadplegen." Hoe, onkundig ervan, zou hij, zoals hij het beweert, Saddam Hoessein voor een internationale gerecht kunnen brengen?

jpw

Internationaal Gerecht?
by Maarten Schenk Monday December 15, 2003 at 10:21 AM

Gingen ze hem niet door de Irakezen laten berechten, zoals het hoort?

En wat de opmerking van Bush betreft, die heb je verkeerd begrepen volgens mij. Hij zei iets van 'International Law? Oooh, better call my lawyer!', hetgeen eerder spottend bedoeld was en waarmee hij te kennen gaf dat hij niet erg veel op heeft met 'Internationaal Recht'. Hetgeen ook zijn goed recht is, volgens mij, maar dat is een ander kwestie.

Censureren maar!

Het recht van de sterkste
by Edith Monday December 15, 2003 at 10:53 AM

Tussen de regels kon je eigenlijk ook horen dat voor Bush slechts de wetten van de brousse, het recht van de sterkste geldt. Opmerkelijk was ook hoe hij het begrip 'vrijheid' invult.

zoals het hoort?
by Harko Monday December 15, 2003 at 11:19 AM

President Hoessein laten berechten zoals het hoort?

Een buitelandse bezettingsmacht die de president van een soeverein land gevangenneemt en hem dan zou laten berechten door collaborateurs. Is er in deze kwestie iets zoals het hoort?

De Amerikaanse koloniale bezettingsmacht heeft verklaard dat ze president Hoessein vasthouden als krijgsgevangene, integenstelling tot andere gevangengenomen Iraki's, die hoegenaamd geen statuut en geen rechten hebben. Maar tegelijk kondigen ze wel aan dat ze hem langdurig gaan ondervragen, hetgeen uitdrukkelijk verboden is door de Conventie van Genève.

Ik blijf mij erover verbazen dat er internationaal zo weinig protest komt tegen deze gang van zaken. Afghanistan werd naar de middeleeuwen gebombardeerd en diegenen die krijgsgevangen werden genomen werden overgebracht naar een ander continent om door compleet illegaal vastgehouden te worden zonder enige vorm van proces of zonder ook maar enige rechten.
Nu wordt Irak bezet en de koloniale overheid ontvangt gelukwensen van een hele schare "democratische regimes" omdat ze de president van het land dat ze onder de voet gelopen hebben gevangen gezet hebben.

En dan versta ik nog zeker niet dat er in België zo weinig protest is bij de linkerzijde.

FREE SADDAM!
FREE IRAK!